Отговори
# 660
По този повод да попитам,автоматично към сметката дето са детските или се носи допълнително. Заявила съм по банков път. Сметката е същата

# 661
  • България
Някой знае ли за децата с увреждания колко ще са детските след промяната?

# 662
Май за едно дете от 35 стават на 37.
Потърси, трябва да има качено някъде; аз мернах в една статия.

# 663
Тук може да видите графика по който ще се подават нови молби.

http://news.ibox.bg/news/id_710887863

# 664
А някой разбра ли откога влиза в сила повишаването на осигурителния праг на 400 лв.? От януари ли може да подават молби семейства, които по досегашния праг от 350 лв. надвишават този праг, а по новия вече се класират? Дали ме разбрахте  Rolling Eyes

# 665
Новият праг ще е 420лв и влиза в сила от 01.01.2016г

# 666

Какво значи отпуснати от 1 март  newsm78

Документите са подадени февруари, първа получена сума през март.
Кога трябва да се подават наново? И с какъв период да са доходите?

# 667
  • Ямбол

Какво значи отпуснати от 1 март  newsm78

През март си получила последните от февруари. Подаваш през март и ти излиза решение, че ти отпускат за нови 12 месеца от 1 март. Като тези за март ги получаваш през април. Наново трябва да се подават през март. А преди това трябва да погледнеш схемата, вероятно ще трябва да декларираш, че нямаш промяна по влизащите в сила промени.

# 668

Какво значи отпуснати от 1 март  newsm78

През март си получила последните от февруари. Подаваш през март и ти излиза решение, че ти отпускат за нови 12 месеца от 1 март. Като тези за март ги получаваш през април. Наново трябва да се подават през март. А преди това трябва да погледнеш схемата, вероятно ще трябва да декларираш, че нямаш промяна по влизащите в сила промени.

Никога досега не съм получвала, подадох в края на февруари и се учудих, когато получих смс през март за цялата сума. Затова сега се чудя кога е редна да подавам пак, мислех, че отново февруари newsm78 с доход февруари 2015- януари 2016

# 669
Аз доколкото разбрах от прага остава 400 лв., а не 420 както беше преложено първоначално, но от кога влиза в сила и дали е прието не знам. Нали трябва да се гласува новия бюджет - кога става това и от кога влиза в сила, някой има ли идея?

# 670
  • Ямбол
...
Никога досега не съм получвала, подадох в края на февруари и се учудих, когато получих смс през март за цялата сума. Затова сега се чудя кога е редна да подавам пак, мислех, че отново февруари newsm78 с доход февруари 2015- януари 2016
Ти попита за тези отпуснати от 1 март и аз за тях обясних. Ако ти си подала през февруари, твоето решение е за 1 февруари. Следователно подаваш отново през февруари с доход февруари 2015- януари 2016.

# 671
...
Ти попита за тези отпуснати от 1 март и аз за тях обясних. Ако ти си подала през февруари, твоето решение е за 1 февруари. Следователно подаваш отново през февруари с доход февруари 2015- януари 2016.

Ей това не ми беше ясно- подадох нали ви казвам в края на месеца, а към 17 март получих цяла сума  newsm78 Очаквах пропорционално за няколко дни до края на февруари да е.
Значи отново февруари трябва да подавам, така си и мислех, благодаря  Peace

# 672
Четох, четох....подават тези който имат промени, а тези като мен който са разведени - ненсионери ( няма никаква промяна) пак ли ще подавам..... ooooh! Thinking

# 673
  • Ямбол
Четох, четох....подават тези който имат промени, а тези като мен който са разведени - ненсионери ( няма никаква промяна) пак ли ще подавам..... ooooh! Thinking
Къде чете, че подават. От последния линк става ясно, че няма да се подават отново всички документи, а ще се декларира нещо си, не е ясно още какво и как, но предполагам, ще направят една декларация, в която да напишеш, че новостите в закона не те ловят и след това те ще проверят дали това, което си декларира е вярно.

# 674
  • Mediterraneo

Ей това не ми беше ясно- подадох нали ви казвам в края на месеца, а към 17 март получих цяла сума  newsm78 Очаквах пропорционално за няколко дни до края на февруари да е.
Значи отново февруари трябва да подавам, така си и мислех, благодаря  Peace

Детски не се отпускат пропорционално на някакви дни. Подаваш 1-31 март, през април получаваш 35 лв детски. Независимо дали си подала на 1 или 31 март.

Общи условия

Активация на акаунт