Отговори
# 675
Аз сега гледам, че съм получила детски през октомври, а не съм подавала молба, защото надвишаваме дохода. Последно съм подала октомври миналата година. Да разбирам ли, че това са последните детски за миналия период. Да не ме карат пак нещо да декларирам или да връщам пари  newsm78

# 676
  • София-Младост
Аз сега гледам, че съм получила детски през октомври, а не съм подавала молба, защото надвишаваме дохода. Последно съм подала октомври миналата година. Да разбирам ли, че това са последните детски за миналия период. Да не ме карат пак нещо да декларирам или да връщам пари  newsm78
Последните за предходният период са.

# 677
Благодаря, Ала-Бала  Hug

# 678
  • Ямбол
А как разбра, че надвишаваш дохода. Събра доходите ви от последните 12 месеца и ги раздели на членовете на семейството ви или?
Ако ти се стори твърде любопитен въпросът ми, не го отразявай. Аз питам, защото може само да изглеждат високи, но след калкулацията да се окаже, че може да се класирате.

# 679
Да, също и пред вид факта, че от 1-ви януари (ли беше), базата е не 350, а 420 на човек от домакинството.

# 680
  • София-Младост
Да, също и пред вид факта, че от 1-ви януари (ли беше), базата е не 350, а 420 на човек от домакинството.
Това ще бъде от 01.01.2016 и още не е обнародвано дали 400 или 420. Първо казаха 420, после са решили 400 май.
За момента базата е 350.

# 681
Последните за предходният период са.

Автоматично ли продължават да плащат след 12 месеца, не мисля.
Според мен ако не подам документите на ново просто ще спрат плащанията  newsm78

# 682
  • Ямбол

Да. Защото помощи се отпускат за 12 месеца.

# 683

Че съм нова- нова съм, но това го разбрах.
Чудя се, както и момичето което пита, след изтичане на тия 12 месеца продължават ли автоматично да изплащат, ако не подадеш наново документи. Според мен не, това имам предвид, че няма причина да връща нещо

# 684
А как разбра, че надвишаваш дохода. Събра доходите ви от последните 12 месеца и ги раздели на членовете на семейството ви или?
Ако ти се стори твърде любопитен въпросът ми, не го отразявай. Аз питам, защото може само да изглеждат високи, но след калкулацията да се окаже, че може да се класирате.
Да, точно така - събирам, деля на 12 месеца и после на 4  Peace Не е ли това начина? По досегашният праг от 350 лв. ги надвишаваме, но по новия от 400 лв. ще се класираме, само не знам кога трябва да подам пак документи - януари ли newsm78

# 685
  • София-Младост
Да, точно така - събирам, деля на 12 месеца и после на 4  Peace Не е ли това начина? По досегашният праг от 350 лв. ги надвишаваме, но по новия от 400 лв. ще се класираме, само не знам кога трябва да подам пак документи - януари ли newsm78
Това е начина. Ако влезе в сила от януари, тогава ще подадете.

# 686
Отново благодаря  Hug

# 687
  • Ямбол

Че съм нова- нова съм, но това го разбрах.
Чудя се, както и момичето което пита, след изтичане на тия 12 месеца продължават ли автоматично да изплащат, ако не подадеш наново документи. Според мен не, това имам предвид, че няма причина да връща нещо
Дано не го сметнеш като заяждане, но ще опитам отново. Как така разбра, че се отпускат за 12 месеца, а не разбра, че след 12 месец няма как да пуснат нови, без да си подал нова декларация. Просто помощите ги плащат за месец назад и ако са до септември, последната сума се получава през октомври.

# 688
Уффф, ако и с учениците си се държиш така....горките деца Praynig

Най- горе на страницата Джина пита, аз си разсъждавам на само  Mr. Green

# 689
  • Mediterraneo
Ами не, че нещо, ама щом се отпускат за 12 месеца, автоматично означава, че не се ли поднови молбата и съпътстващите документи, няма как да продължат да ги отпускат след 12- я месец. Близко е.

Общи условия

Активация на акаунт