Имам стоматологичен проблем

• 151 152
  • 1 629
  •   1
Отговори
# 705
Образува се съсирек, да. Може от него да кърви. Пийни си едно разтворимо вит. Ц.

# 706
Изчистих си зъбния камък, сега се чувствам странно. До колко дни би трябвало венеца да заздравее? newsm78
Казаха ми да се мия с четка с мек косъм, а аз правех точно обратното и ми подариха паста за зъби на Пародонтакс - мини. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 707
Аз си мия зъбите с четка на Курапрокс и анти-плака паста на Елгидиум. Зъболекаря точно тях ми препоръча, и искам да кажа, че венците ми кървят по-малко (ама и аз си натискам доста) отколкото от малоумната Лакалут, която е толкова разредена, че ми се стича по четката. Кажете някоя качествена паста за зъби, с която да редувам Елгидиума, тъй като всеки път забравям да питам зъбаря.

# 708
На мен пародонтолога ми каза,че пастата не е важна. Важно е плаката да се премахне изцяло чрез четкане и с конец накрая.
Между другото да кажа само,че аз нямах и нямам грам кървене! Но това не пречи да имам пародонтоза/породонтит/. Имайте го предвид  Peace

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 18:43 от teta75

# 709
На мен пародантолога ми каза,че пастата не е важна. Важно е плаката да се премахне изцяло чрез четкане и с конец накрая.
Между другото да кажа само,че аз нямах и нямам грам кървене! Но това не пречи да имам пародонтоза/породонтит/. Имайте го предвид  Peace
Да, моите венци също не кървят по принцип. Много рядко ако се случи.
Моят зъболекар също каза, че е важно четкането и ми покажа как точно да го правя. Peace

# 710
За парадонтита всеки ден се жабуря със студено пресовано кокосово масло, с клеева тинктура  два пъти седмично и ползвам три пасти за зъби- !,Рембранд,, за пушачи, ,,Алое Вера гел,, и Парадонтакс. Четкам до откат , с конците се заигравам доста , за да съм сигурна , че са почистени. А, взех си и Мисвак от био магазина...Ползвам го от дъжд на вятър...

# 711
  • Варна
Здравейте, вчера на обяд ми извадиха кътника, но си прокървяваше леко до вечерта. И сега пак леко прокървя след като пих айрян и си изплакнах леко устата. Кажете моля ви, нормално ли е това?не е много, а по-скоро въпросната дупка от извадения зъб и съседния се окървавиха. Не тече надолу. Но се тревожа, не трябваше ли да не кърви вече.
Нормално е да има леко оцветяване на слюнката с кръв на следващия ден.
Първите дни не се жабури мястото. На мен ми бяха препоръчали 10 дни да не жабуря в зоната на извадения последен кътник, а само да накисвам с вода за уста. Поемаш глътка вода за уста(примерно червената елудрил за след манипулации е подходяща) и накланяш главата да накиснеш. Няма да можеш и да четкаш там скоро, а хигиената е много важна. Та аз в такъв случай ползвам за зоната на раната елугел.
Червена елудрил ползвам и няколко дни след почистване на зъбния камък.
След такава манипулация четката за зъби се сменя, а ако е нова, може да се остави да престои потопена във водата за уста.  Simple Smile

И аз така знам, че пастата за зъби не е чак от такова значение. На мен така и така ми се гади от масово предлаганите на пазара, даже понякога и от сензодин вече. А уж с нея нямах проблем. Напоследък си купувам пасти за зъби Сплат от Берьозката.

# 712
Гъм плака индикатор си взимате. Капвате под езика и разнасяте с език по зъбите. Плаката се оцветява в розово. Камъка в синьо. Та плаката се премахва само с четкане с четка. Пастата е излишна. Та която и да купите,е все тая.
Също...малка четка за брекети-курапакс имат такава,след голямата четка. С нея четкате между зъбите и в основата на зъба и плаката е разкарана.
Айде сега дайте по 5 лева  Joy

# 713
  • Варна
Тете, с малките четки за междузъбно пространство трябва да се внимава. Съжалявам, че не помня кой точно специалист тук във форума го написа. Май в тази тема беше.  newsm78
Аз съм ползвала такива само да бъркам под някой мост.

# 714
Не между зъбите. Поставя се откъм веница и четкаш надолу между зъбите,без да мушкаш в дупката. Отпред просто я поставяш и четкаш надолу. Незнам как да го покажа...
Интерденталните и на мен ми ги отрекоха. Само с конец там...и то чалъм си има също..
 Grinning
Като напишете четка за брекети и ще излезе четката. От тел.не мога да я покажа. Като обикн.четка е,но отпред главата са няколко косъма само. Стейси...и за мостове я дават. Ти сигурно я знаеш..

# 715
  • Варна
Тъкмо смятах да се заровя да търся онова мнение на специалиста, но ти написа пак!  
Сега те разбрах.  Hug
Вие какъв конец ползвате?
На мен ми е любим орал би бялата кръгла кутийка. Другите набъбват, докато почиствам.
А, и като се прави пломба, зъболекарите прокарват конец в пространството със съседния зъб. Да е сигурно, че ще може да се ползва после такъв.

Тете, не я знам! Ще прочета.  Simple Smile

# 716
Curaprox 1009 SINGLE Четка за брекети...аз лично не бях виждала такава преди. За кривинки е идеална.
Конец ползвам от Лидл един. Иначе док предлажи друг някакъв,но считам,че вършат еднаква работа и марката не е от значение Rolling Eyes

# 717
  • Варна
Curaprox 1009 SINGLE Четка за брекети...аз лично не бях виждала такава преди. За кривинки е идеална.
Конец ползвам от Лидл един. Иначе док предлажи друг някакъв,но считам,че вършат еднаква работа и марката не е от значение Rolling Eyes
Като написа четка за брекети, та... аз нали в този живот се надявам поне и такава специалност да не взема.  tooth
Мерси за инфото!

# 718
Тета, много полезна информация! Благодаря bouquet

Аз ползвам От ДМ конци за зъби. С готовата,, примка,, Laughing по- удобни са ми от другите.

# 719
Не бе мацко...тя така се води само.. Laughing
Става за коронки,за криви зъби също..
Просто док ми връчи една такава и едвам я намерих в нета под това наименование...за брекети. bowuu
Иначе чисти плаката идеално, което за хора с моя проблем е важно...

Общи условия

Активация на акаунт