Имам стоматологичен проблем

• 151 243
  • 1 629
  •   3
Отговори
# 615
  • в джунглата
 Искам да попитам, когато сте провеждали кореново релечение имали ли сте , болка ,чувствителност в лекувания зъб /било то от лекарството или от човърканията/?  Защото имам и незнам дали е нормално, не са ми изписвали антибиотик за пиене и се филмирам да не е някакъв абцес.

Другото което ме притеснява и то много, че от два месеца имам странно усещане в горните предни зъби  хем като лека болка, хем напрежение, хем изтръпване немога да го обясня с точност, но ги усещам адски странни и все едно са отишни леко напред. Първо помислих че е от нерви, защото точно тогава ми откриха и гранулома и счупените инструменти в два от зъбите. Но, не е от това, сега ясно се усеща като болка и постоянно напрежение обхващащо всички предни горни зъби. Като отида на зъболекар покрай другите проблеми все се панирвам за нещо и забравям да питам за това, а не ми се струва въобще безобидно. Сега съм чак след 3 седмици на зъболекар и дотогава ще се гръмна от претеснение, прочетох из нета че може да става дума и за напреднала парадонтоза. Вие имате ли някаква идея какво може да е?

# 616
  • Варна
Дънди, да, на първия ти въпрос. При лечение на гранулом имах болка след поставянето на някакво лекарство. Предупредиха ме, че може да ме заболи и така и стана. След тежка нощ, в която болката не изчезна и с Аулин, даже оток тръгна, се явих на другия ден за промивка и се оправиха нещата.
В момента пък съм след вадене на нерв и няколко дни зъбът беше чувствителен на натиск. Имам рецепта за болкоуспокояващи, за всеки случай, но не стигнах до нея.

# 617
Дънди, на мен точно на пародонтит ми прилича. Парадонтоза както си написала, но вече му се казва пародонтит. Имаш ли панорамна снимка...ако да, дай да я видим-на нея ще се види има ли стопяване на костта и джобове.

Точно като изтръпване е усещането. Самият зъб не боли, но е като изтръпнал. На мен единия преден отскоро така го усещам, на два пъти се наду леко венеца зад зъба, но мина от самосебе си...

Съветът ми е да не отлагаш преглед, и то при пародонтолог. Peace

За кореновото лечение не мога да помогна, не ми е провеждано такова. Но за пародонтит можеш да ме питаш всичко...почти станах спец по неволя Mr. Green

"Колежката" Стейси ме е изпреварила...тя е по ендодонтските въпроси и имплантологията, аз съм по пародонтологията Laughing

# 618
  • Варна
Ох, Тета,много ми допада чувството ти за хумор! Simple Smile
Теб кога те викат пак за парод. почистване? Боля ли те?
Жабуриш ли с червения елудрил?

# 619
Искам да попитам, когато сте провеждали кореново релечение имали ли сте , болка ,чувствителност в лекувания зъб /било то от лекарството или от човърканията/?  Защото имам и незнам дали е нормално, не са ми изписвали антибиотик за пиене и се филмирам да не е някакъв абцес.

Другото което ме притеснява и то много, че от два месеца имам странно усещане в горните предни зъби  хем като лека болка, хем напрежение, хем изтръпване немога да го обясня с точност, но ги усещам адски странни и все едно са отишни леко напред. Първо помислих че е от нерви, защото точно тогава ми откриха и гранулома и счупените инструменти в два от зъбите. Но, не е от това, сега ясно се усеща като болка и постоянно напрежение обхващащо всички предни горни зъби. Като отида на зъболекар покрай другите проблеми все се панирвам за нещо и забравям да питам за това, а не ми се струва въобще безобидно. Сега съм чак след 3 седмици на зъболекар и дотогава ще се гръмна от претеснение, прочетох из нета че може да става дума и за напреднала парадонтоза. Вие имате ли някаква идея какво може да е?

Аз имах чувствителност, обясних в другата тема. Но не знам дали е нормално...

# 620
  • в джунглата
 Благодаря Ви че се включихте. Относно лекувания гранулом ще изчакам няколко дни и ако не мине болката ще се обадя на зъболекарката.
 А за предните зъби на  горната челюст  незнам какво да правя. Бях при парадонтолог два дена преди да започнат да ме болят, именно тя ми откри гранулома и ме прати да го лекувам. Бях при една докторката във Варна /Георгиева от стом.факултет/ видя ми джобовете, единия от които е много голям, но не каза да има голям проблем. Но аз сглупих и отидох със стара панорамна снимка ( 1 год.) Та може да се е заблудила.  Въпреки че през последните години имам много облъчвания пак ще се снимам и ще я кача и тук.

# 621
Стейси...вторник пак ще ходя. Laughing Г@з път да види... Но дълбокото човъркане ще е след Великден.
Сега не ме боля...леко мина. Но ометох един шИколад 80 процента преди да вляза...за кръвното Mr. Green

Дънди,щом си била на пародонтолог..незнам какво да те посъветвам. Може би първо те е пратила да оправите гранулома...като по-спешно.
Никакво лечение ли не ти предложи за джобовете? newsm78
Може би още един път да отидеш и да споделиш за фронталните зъбаци и изтръпването и конкретно да попиташ?
А може и да нямаш стопяване на коста,а само вертикални джобове...знам ли...

# 622
Аз предлагам да си купим по един зъболекарски стол и да направим бг  мама дентална клиника:
 - д-р Тета- парадонтолог

- д-р Стейси- ендодонт и имплантолог

Тетка, дойде ми от обръщението,, колежка"  Laughing разведряваш атмосферата  Laughing Laughing

Аз от денс съм с микро протеза на мястото на иЗвадения зъб...Докато сложа нов  мост,чака ще. Е. Даже сама си я до изпилил днес с една нова пиличка, че зъбарят не може да я пилне  както трябва. ДЪщеря ми ме изгледа учудена , и ме пита ноктите ли си пиля, че така скърцам с пилата Laughing

# 623
Ау,Бисе...и ся на кашава храна ли си?
Оф то не е за смях, ама с пилата и щерката си те представих.
Как беше У гората?

Аз пък по половин час се четкам вечер,шЪ взема един бар стол да турна в банята,да не вися права Rolling Eyes

# 624
  • Варна
Бисе, мен ме пиши д-р на стоматологичните науки, без мъдреци и брекети! Party Не съм взела още и такава специалност.

# 625
Ауууу,чИ си нахална значи Crossing Arms
Дофтор на науките...

# 626
  • Варна
Мчи как!
Шеф на контролния орган на стоматолозите! Wink

# 627
# 628
Не, Тетка. На твърда преминах половин час след като си  я инсталирах собственоръчно. Но тя е само за един зъб.на празното място на венеца се крепи...засега. В гората от понеделник Laughing
Хахахаа, направо едно походно легло сложи Laughing

Стейси, пиша те веднага и бадж  ще поръчам. Изисквания някакви За работно облекло? Цветове? Аз искам да съм в млечна лила Simple Smile

# 629
Начи, не знам за походно легло, ама кат се замогна, ще си взема персонален зъболекар-пародонтолог да ми ги четка той...аз само ще лежа, като миналия понеделник hahaha Баят добре ми беше друг да ми ги четка...

Общи условия

Активация на акаунт