Имам стоматологичен проблем

• 151 133
  • 1 629
  •   2
Отговори
# 780
В понеделник с Тинити заедно ще се гърчим на стола Crazy Да знаеш, че няма да си сама... Peace Mr. Green

Мен ме връхлитат едни тъпи мисли. Всичко напоследък ми се върти около зъбите. Все това ми е в главата, не мога да се отпусна, не мога да се зарадвам...зъби, зъби, зъби..лечение, процедури, пътуване, пари  ooooh! Честно, отщяло ми се е всичко  Rolling Eyes Sad

Я да ви питам, този остър ръб на пломбите, къде точно се пада? Става дума отстрани, където е пълнено, към съседния зъб, че не е плавен прехода, нали...защото първоначално си мислех, че ръбът е горе?

ПС...и в понеделник толкова неща наблъсках в един ден, че не знам дали ще се справя физически. Първо два часа имам за дълбоко почистване, после стъргане и подмяна на лоша пломба...и се притеснявам, при подмяната на пломбата да не ми засегнат нерв, че ще стане мазало. Нали при махането на старата пломба остъргват допълнително с машинката, и има риск да се стигне и до нерва....

# 781
В понеделник с Тинити заедно ще се гърчим на стола Crazy Да знаеш, че няма да си сама... Peace Mr. Green

Мен ме връхлитат едни тъпи мисли. Всичко напоследък ми се върти около зъбите. Все това ми е в главата, не мога да се отпусна, не мога да се зарадвам...зъби, зъби, зъби..лечение, процедури, пътуване, пари  ooooh! Честно, отщяло ми се е всичко  Rolling Eyes Sad

Я да ви питам, този остър ръб на пломбите, къде точно се пада? Става дума отстрани, където е пълнено, към съседния зъб, че не е плавен прехода, нали...защото първоначално си мислех, че ръбът е горе?

ПС...и в понеделник толкова неща наблъсках в един ден, че не знам дали ще се справя физически. Първо два часа имам за дълбоко почистване, после стъргане и подмяна на лоша пломба...и се притеснявам, при подмяната на пломбата да не ми засегнат нерв, че ще стане мазало. Нали при махането на старата пломба остъргват допълнително с машинката, и има риск да се стигне и до нерва....

И аз съм по същия начин. Докато си оправя всички зъби не знам колко време ще мине и все това ми е в главата. Само страх и притеснения...

Не съм сигурна за острия ръб, но веднъж и аз имах такъв и полмбирания зъб ме боля, след това ми го изпилиха и мина, но не знам къде се намира. Може би зависи от самата пломба.
При подмяна на пломбата сигурно ще има допълнително пилене, те зъболекарите все си намират къде и какво да пилят. Mr. Green Това в кръга на шегата. Не се тревожи, всичко ще мине както трябва.  bouquet
Успех в понеделник!  Heart Eyes

# 782
И аз съм като обсебена от мисълта за зъбите. Затова си дадох почивка, отидох в Родопите, поизбистриха мислите и сега си търся нов зъболекар. Тъкмо се бях зарадвала , че са ми ремонтирали зъбките о ще слагам нов мост и коронки и след снимката рухнах. Нито един зъб не е излекуван както трябва...

# 783
И аз съм като обсебена от мисълта за зъбите. Затова си дадох почивка, отидох в Родопите, поизбистриха мислите и сега си търся нов зъболекар. Тъкмо се бях зарадвала , че са ми ремонтирали зъбките о ще слагам нов мост и коронки и след снимката рухнах. Нито един зъб не е излекуван както трябва...
И аз искам вече да си направя тази панорамна снимка. За да видя как ми е зъба с операция от кистата, дали е добре вече костта. Също ще се види как ми е последната пломба, която ми правиха, че при последния зъболекар, при който ходих само ми взимаше парите и се съмнявам в работата му. А и други неща, като сегашните ми грануломи, кариесите ако се виждат и такааа...
Но зъболекарят ми каза, че ще я направим по - нататък, първо иска да запълни каналите.

# 784
Приятелски  съвет: винаги след запълване на каналите прави секторна снимка ! Винаги! Защото аз така се доверих на моята зъболекарка и се оказа, че от четири зъба с кореново прелекуване и на четирте не са им запълнени каналите. Доверих и се сляпо...Не е въпроса за парите, а за загубеното време , поразяването на зъбите  Чета , че по протокол е задължително да се прави снимка след кореново лечение , за да се види дали са добре запълнени каналите. По - нататък след месеци, също се прави снимка, ако е имало гранулом , киста или изменения . Вече само на рентгенова снимка вярвам за резултат от лечение.

# 785
Приятелски  съвет: винаги след запълване на каналите прави секторна снимка ! Винаги! Защото аз така се доверих на моята зъболекарка и се оказа, че от четири зъба с кореново прелекуване и на четирте не са им запълнени каналите. Доверих и се сляпо...Не е въпроса за парите, а за загубеното време , поразяването на зъбите  Чета , че по протокол е задължително да се прави снимка след кореново лечение , за да се види дали са добре запълнени каналите. По - нататък след месеци, също се прави снимка, ако е имало гранулом , киста или изменения . Вече само на рентгенова снимка вярвам за резултат от лечение.
Да и аз това казвам, че ще си направя снимка, след като ми запълни каналите, за да се види как са. На по- късен етап пак ще се направи, за да се види дали гранулома е изчезнал, мисля. Снимка не съм правила единствено след последната пломба. Иначе при лекуване винаги правя. Да не говорим, че като ми лекуваха каналите с кистата си направих поне едно 8 снимки на зъба... бях се облъчила на макс, чак се бях притеснила #Crazy

# 786
Когато се налага , няма друг начин освен ренгенографии. Новите рентгени се надявам и ми се иска да вярвам, че не облъчват толкова силно като старите допотопни апарати.

# 787
Когато се налага , няма друг начин освен ренгенографии. Новите рентгени се надявам и ми се иска да вярвам, че не облъчват толкова силно като старите допотопни апарати.
Уж по - малко облъчват, ама все пак си е някакво облъчване... Confused

# 788
  • Варна
Добре, че споменахте панорамна снимка!  На детето часа при зъболекарката наближава, а аз бях забравила, че искаше такава снимка. Нали един кътник не ще да се покаже целия вече толкова време.
Тета, много сериозна програма имаш за понеделник.
Аз не съобразих веднъж дните, бях на зъболекар преди обяд и след обяд. В двете клиники. Доста уморително ми се стори. Ми то цял ден пък! ooooh!

За дълбоките кариеси-ако ще се наложи вадене на нерв, вече щеше да боли. А иначе имам още живи кътници, на които първата пломба е сложена преди 30-на години. Имам предвид първа пломба, но дълбока, заради липсите на корони.Зъболекарите слагат разни подложки, за да запазят виталността колкото се може по-дълго

# 789
Стейси,на мен ми рязнаха венеца така на мъдреца...само половината се беше показал. Циркумцизио му викат май...
Дано на щерката не расте на криво...

Четох досега за биолагично лечение и подложките при дълбок кариес  ooooh!

# 790
  • Варна
Добре, че внимавам, че пиша от телефона. Simple Smile Пиша Тете, то се променя на Тетевен. Пиша кътник, а излиза курник. Постоянно се връщам да поправя.
Тете, на детето зъбът е седми и се е показал на 1/4 от повърхността. Зъболекарката иска снимката, за да види дали евентуално мъдрец не му пречи нещо. Всички останали зъби пораснаха отдавна. Без мъдреците де. Само този се е заинатил. Ще видим какво ще кажат.

# 791
Снимай и кажи после...има време да се покаже. Дано всичко е ок.

# 792
Да ви кажа само, че днес миризмата на лекарство почти не се усеща.  newsm44 Може би му мина действието.  newsm78

# 793
Или пък вече си привикнала с миризмата и не те дразни толкова силно Simple Smile

# 794
Или пък вече си привикнала с миризмата и не те дразни толкова силно Simple Smile
Не, то с такова нещо привиква ли се... Mr. Green  Sick

Общи условия

Активация на акаунт