С какво ви дразнят свекървите- 40

• 56 560
  • 866
  •   1
Отговори
# 465
Значи това с чаша за кафе или чай си е нормално, но е по-скоро от предпочитание, а не от мерки за стерилност. Аз също си имам любима чаша, ММ и той. Аз нямам проблем да пия от неговата чаша, да ям от порцията му, той също няма проблем да го направи или да го правя аз, но все пак инцидентно.  Е, когато някой е болен няма такива съчинения, всеки си яде със собствени прибори и чаши и после се мият старателно. С чужди прибори и от чужда чаша мога да пия само ако са на ММ, майка ми или баща ми. Да им доям тортата или нещо от сорта, но от други хора - не. Дори пържола, примерно, недокосната ако е била в чужда чиния не мога да я изям, колкото и добре да знам, че човека ми е близък и здрав.

Теодоранка, има такива хора, които просто търсят внимание. И аз не бих я помолила за помощ, после вземе да се повреди нещо и да ме обвини Laughing

Е днес свекито ме ядоса. На гости бяха нейната сестра с децата и внуците и и се качиха до горе двете сестри да ни видят новата кафе машина и като тръгна нашата да развежда сестра си, като на тур-обиколка. "Ела да видиш в спалнята какви пътеки купихМЕ, ела да видиш в хола какво перде сложихМЕ" Еми разбирам, че къщата е строена от нея, благодаря и, но всичко от замаска и прозорци до покривката на масата сме си го купували НИЕ. Тя ни подари едни хавлии, когато вече се нанесохме с ММ. Разбирам, че е горда и иска да се похвали колко хубаво си го е направил сина и, но не ми е приятно да развежда чужди (за мен) хора. Замълчах си, опитвам се да приема, че на нея и е сестра при това близначка и са много близки, но все пак подобно поведение не ми е приятно.

# 466
Това е бял кахър! Не обръщай внимание! Stop

# 467
Някак двете неща са ми несъвместими. Ако някой ми провокира желанието да му правя напук, не бих го използвала да ми гледа детето всеки уикенд. А ако ми е достатъчно добър, за да му оставя детето, не бих имала желание да му правя напук. newsm78
Много хора обичат леекичко да пуснат по пързалката някого. И моята свекърва има такива прояви, като например това, за което писах - че детето уж не било искало моето ядене, пък нейните манджи ги изяжда с удоволствие. Игра на котка с мишка.

# 468
Не  е много приятно да се разхожда някой в спалнята ти,да я смята за своя  заслуга.Но  е обяснимо ,още не  отделя мое  и наше.Точно този момент  е трудния.Преживях го и аз.Кипях и прекипях .До днес всичко е  мое,утре идва някой и става негово-от сина до пътеката.Трудно е да се отделиш ,отдалечиш и това с времето трябва да стане.Помня,че ми е било криво и на мен да ми пипат нещата ,разполагат с тях без да ме питат.Та поне което помня  и  разбирам  преодолявам.Ама не става бързо разбирането ,преодоляването.То е като притеглянето.Трябва малко съпротива на  инстиктивното.
С времето всичко си идва на мястото..Пък за приборите-ами какво правим на ресторант,където ядат всякакви непознати ,болни ,мръсни...Поне препарати хубави има сега,иначе еднократните прибори са решение за някого,да си яде с тях ,това пък не е повод за ядове ,а за хумор и бъзик.

# 469
  • в дяволитите очички на моето тормозче

Е днес свекито ме ядоса. На гости бяха нейната сестра с децата и внуците и и се качиха до горе двете сестри да ни видят новата кафе машина и като тръгна нашата да развежда сестра си, като на тур-обиколка. "Ела да видиш в спалнята какви пътеки купихМЕ, ела да видиш в хола какво перде сложихМЕ" Еми разбирам, че къщата е строена от нея, благодаря и, но всичко от замаска и прозорци до покривката на масата сме си го купували НИЕ. Тя ни подари едни хавлии, когато вече се нанесохме с ММ. Разбирам, че е горда и иска да се похвали колко хубаво си го е направил сина и, но не ми е приятно да развежда чужди (за мен) хора. Замълчах си, опитвам се да приема, че на нея и е сестра при това близначка и са много близки, но все пак подобно поведение не ми е приятно.

По времето, когато  все още  общувах  с моята / защото  от половин  година   съм прекъснала  каквито и  да е  отношения с нея/  имах и  аз подобна  случка.

Нанасяме  се  ние  в новозакупен, по- голям апартамент / новозакупен  изцяло от  нас и  със   заем от  банка/; ремонтиран   и обзаведен  пак изцяло от нас. Детето  по  онова  време беше  на година и  половина  и  вкъщи  ред не можех  да  видя. Ставаше  се рано  сутрин  и  настъпваше  пълна  лудница-  закуска  за  нея, инатене, докато  не  я  оставя  да яде  сама, тотално   омазване  на  све, що  може; смяна  на  памперси,разхвърляни   играчки , дрехи  за гладене..абе  всяка  майка  знае  за какво  говоря ooooh!.
Та, в един   мрачен   и  дъждовен   съботен  ден пристига  свеки  без  предупреждение  и води  нечакани  гости- зълва  ми  и  нейната  дъщеря. Вкъщи- бомба  паднала- аз  едновременно  простирам  и  обръщам внимание  на  детето; таткото , в кухнята, води  епична битка   с  някакъв  повреден  електроуред и  покрай  него  се въргалят  кутии с болтчета и  гайки, отвертки  от  различен калибър, телчета, жички, изолирбанд  и  други , радващи  окото , детайли.
Та пристигат  трите  дами, ние  съответно, ги  посрещнахме / къде  ще ходим/, аз умирам  от  неудобство, че   у  дома  е  не особено представително  и  т.н.
Излизам  за  малко от  стаята,  да  донеса  почерпка  и  като  се  връщам, сварвам   свеки  да бута  зълвата  към спалнята, в която  се  влиза  от  хола, та   да  й  я покажела. Зълвата  се  противи, свеки  я дърпа. В момента, в който  аз влезнах, драмата  с буто-дърпането  престана, обаче свеки  продължи: "Върь де, върь виж  кък  е  напрайена". Добре, че  зълва  ми  се прояви  като  достатъчно възпитана,  та  да  откаже  с думите: "Аз в  чужди спални  нямам  работа!". Ама кой знае, ако  не бях влезнала навреме, можеше   и   да   оплакне  око Simple Smile

Та,твоята не е  единствена, ша знайш Grinning

# 470
Е, то може ли да помолиш, teodoranka?! Рискуваш да и се изостри някоя болежка и после да те подлуди Simple Smile
.
  Именно   Laughing   Да е жива и здрава дълги години

# 471
Офффф...има ли тема с какво ви дразни свекъра?Няма такъв досадник...
Идва във вкъщи и веднага без да си измие ръцете даже и взима бебето да го друса.Почва да нарежда...дрешката му била малка,тънко било облечено...
ММ му вика да остави бебето и да не го държи така,той обаче се прави че не чува....лелеее и накрая свекървата се принуди да му го вземе от ръцете и да оставят детето намира.Може ли мъж който е имал 2-ве деца да не знае как се държи бебе....Инъче много ги разбират нещата джоджън ще му варят за коликите ,нямало нужда да му даваме капки.

# 472
Офффф...има ли тема с какво ви дразни свекъра?Няма такъв досадник...
Идва във вкъщи и веднага без да си измие ръцете даже и взима бебето да го друса.Почва да нарежда...дрешката му била малка,тънко било облечено...
ММ му вика да остави бебето и да не го държи така,той обаче се прави че не чува....лелеее и накрая свекървата се принуди да му го вземе от ръцете и да оставят детето намира.Може ли мъж който е имал 2-ве деца да не знае как се държи бебе....Инъче много ги разбират нещата джоджън ще му варят за коликите ,нямало нужда да му даваме капки.

Моята свекърва не знае как да го хване детето. Личи си, че деца не е гледала, въпреки че има две. Докато беше бебе като я видех в каква схватка я е приклещила да я храни главата ме заболяваше.  ooooh!

# 473
  • София
Пука ми..  По пронцип спазвам етика на хранене ,но като сме в тях отвътре ми иде напук да и правя...

А с какво свекървата е провокирала желанието за правене напук? В предишната тема ти беше споделила, че редовно и оставяш детето си. Цитирам:"Аз си оставям детето всяка Събота и Неделя при свекървите . Защо пък не?...  Свекърва ми е детска учителка и живеят близо до нас , изобщо не се притеснявам!"
Някак двете неща са ми несъвместими. Ако някой ми провокира желанието да му правя напук, не бих го използвала да ми гледа детето всеки уикенд. А ако ми е достатъчно добър, за да му оставя детето, не бих имала желание да му правя напук. newsm78

Какво общо има това?  Тя обича детето и се грижи за него ,а и аз имам свободно време за себе си. Аз не желая ,моето дете да има нещо против баба си и да го спирам да ходи там .Другото което е, не зависи само от мен дали детето ще ходи там , той сам иска ,а и мъжът ми също има думата.  Аз и свекърва ми имаме търкания , но не завличаме никой в тях !  Моите проблеми с нея нямат връзка с това как гледа детето. Тук говоря за начин на хранене . Нещо ти май не си разбрала какво пиша...

# 474
Не, има огромна разлика между това детето да контактува с баба си и да го оставям там всеки уикенд. Всъщност, да се възползваш от детегледаческите услуги на бабата, за да имаш свободно време за себе си. Използването на бабата като детегледачка не е лошо, ако и двете страни са ОК с това. Но използването на някого, когото не харесвам, е по-скоро използвачество.

# 475
  • София
Скъпа ,изобщо не си запозната с моята ситуация  Naughty

# 476
Не, има огромна разлика между това детето да контактува с баба си и да го оставям там всеки уикенд. Всъщност, да се възползваш от детегледаческите услуги на бабата, за да имаш свободно време за себе си. Използването на бабата като детегледачка не е лошо, ако и двете страни са ОК с това. Но използването на някого, когото не харесвам, е по-скоро използвачество.

Ти защо умуваш толкоз върху това newsm78? И при мен е такава ситуацията... Не понасям бабето но детето я харесва и му е приятно Wink И какво сега? За да не съм в разрез с твоя правилник да не водя мъника при баба му???

# 477
Не се иска особен мозък, за да се схване разликата между контактуване на дете с баба му и системното му оставяне тя да го отглежда за ден, два или повече, за да си почине майката. Интересно ми е как се използва човек, когото не понасяш, за да си починеш. И това използване няма нищо общо с контактите между баба и внуче.

# 478
  • София
Явно доста те е издразнило ,че си оставям детето Събота и Неделя ,щом толкова яростно се впусна да ме изкарваш използвачка  Grinning Спокойно  Wink и твоите деца ще пораснат и ти ще имаш повече свободно време

# 479
Звучиш раздразнено. А не би следвало, ако не се припознаваш в думите ми за това, което намирам за използваческо. В интерес на истината, имам достатъчно свободно време, без да се налага да използвам хора, които са ми неприятни.

Общи условия

Активация на акаунт