С какво ви дразнят свекървите- 40

• 56 558
  • 866
  •   1
Отговори
# 495
Цитат
По пронцип спазвам етика на хранене ,но като сме в тях отвътре ми иде напук да и правя...
Няма нищо лошо да се оставя внучето на баба, ама да й правиш напук newsm78, мен това ме озадачи. Особено след като й сядаш на масата.

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 10:44 от птица

# 496
Всеки си има различни виждания как да гледа децата си, в което не виждам нищо лошо. Важно е и двете страни/родители и деца да са доволни/. Нашето дете е винаги с нас и това никога не ни е тежало. На ясла ходи от както е станала на година и половина и съответно аз на работа. Дори времето, което прекарваме заедно не ни стига, та какво остава почивните дни да я пращаме по баби. Това не значи, че не се вижда с бабите и дядовците. Все пак и ние с мъжа ми се виждаме с родителите си/заедно и по отделно/ и тя е с нас.
Отделно вече ако се разболее на мен ми е огромна помощ майка ми да я гледа./ за щастие това се случва доста рядко/

# 497
С цел и аз да се намеся м/у шамарите ще кажа моето мнение!Не може бабите и дядовците ,децата до като са бебета да искат да ги мачкат и дундуркат,а когато станат по-гилямки и трябва да тичат след тях да викат"който има деца да си ги гледа"

А да имаш представа, че малко по-трудно се тича на 60.

Да,тичат трябваше да е в " " Simple Smile

# 498
  • Бургас
С цел и аз да се намеся м/у шамарите ще кажа моето мнение!Не може бабите и дядовците ,децата до като са бебета да искат да ги мачкат и дундуркат,а когато станат по-гилямки и трябва да тичат след тях да викат"който има деца да си ги гледа"

А да имаш представа, че малко по-трудно се тича на 60.

Да,тичат трябваше да е в " " Simple Smile

Абе хич няма нужда от кавички  Laughing. Имам двама племенника и определено си търсят внимание, искат да играеш с тях и пр. Аз съм на 30г. и си признавам, че на моменти се изморявам. Племенникът ми е на почти година и като му е криво на душичката, иска не само да го носиш на ръце, ами и да го разхождаш. Няма как да не се умориш.
И какво значение има дали и двете страни са съгласни детето да се отглежда от бабата, като обективния фактор "връзката дете-родител" е пострадала накрая. Няма да давам примери....

# 499
  • Blondeville
Аз не разбирам в ситуация, в която детето през повечето уикенди е при баба си и дядо си, бащата кога общува с него, кога изграждат така необходимата от най-ранна възраст връзка помежду си? Още повече детето не е грижа и отговорност само не единия си родител.

Темата е за оплакване, разбирам. Обаче това с правенето напук според мен е излишно, да не кажа, че е грубо. Симона, съжалявам, но тонът ти и стилът ти на писане като цяло са леко нахални, има някакво дребнаво нахъсване към свекървата и към всичко и всички. Точно такива правения напук за дреболии се натрупват в отношенията и после могат да доведат до разрив в даден момент. Ако не се дразните взаимно за дреболии отношенията ви биха били толкова по-непринудени и леки. Ама зорлем да си търсите поводи да си правите напук, кому е нужно?

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 12:22 от blondie_anna

# 500
  • София
Цитат
По пронцип спазвам етика на хранене ,но като сме в тях отвътре ми иде напук да и правя...
Няма нищо лошо да се оставя внучето на баба, ама да й правиш напук newsm78, мен това ме озадачи. Особено след като й сядаш на масата.
Ако ще си направи дупка в главата с това чесане с пръст . Да си чела , две страници се изписаха!!! Сто пъти ви се обяснявам ,все едно съм пред съд .

# 501
Мдаааа, ако през пробитите дупки в главите на някои потребителки можеше да се налеят малко мозък и елементарни обноски...Мечтиии...
P.S. Определено не визирам птица.

# 502
Симона, не се ядосвай. Просто подмини. Забелязала съм, че във всяка тема има хора които сякаш живеят, за да критикуват действията и разсъжденията на другите. Всеки си има право на лични виждания и гледна точка и не смятам, че трябва да се съобразяваме с всички около нас. Най-малкото ще се побъркаме ако го правим  Peace

# 503
  • Бургас
Симона, не се ядосвай. Просто подмини. Забелязала съм, че във всяка тема има хора които сякаш живеят, за да критикуват действията и разсъжденията на другите. Всеки си има право на лични виждания и гледна точка и не смятам, че трябва да се съобразяваме с всички около нас. Най-малкото ще се побъркаме ако го правим  Peace

Не с всички, а само с тези, към които имаме претенции да се съобразяват с нас.
Съжалявам, че някои така скачат на критики. Идеята не е да се обиждаме, а да си показваме други гледни точки. Човек трябва да приема, че не винаги е прав. Да, темата е за оплакване, но не можем да потупваме по рамото всяка накривена снаха, особено ако поведението й е видимо неправилно /не визирам никого, говоря по принцип/. Или трябваше да насърчим и похвалим една "сладурана", която се хвалеше тук как щяла да натири свекър си /под чийто покрив живееше с мъжа/ на село.

# 504
Наистина, темата лично на мен ми е полезна с това,
че предлага различни гледни точки и така може да се
видят нещата отстрани. Е, не винаги ни харесва това,
което другите виждат и коментират. Peace

# 505
  • Пловдив
Ние не сме оставяли детето си никога с преспиване където и да е. Стана на 6 години и още не е изкарал и една нощ без нас.
Абе и туй не е много хубаво. Това го казвам, не защото моите деца са се скъсали да ходят някъде без мен, големия за 8 години има две нощи без мен или баща си (аз като ходя някъде баща им ги гледа), малките двама по една. Изключвам моментите, когато някой е в болница. И сега големия не иска да ходи на лагер.  newsm78 Водим преговори, пък ще видим. Хем не искам да го насилвам, хем ми се иска да иде на лагер за негово удоволствие. Аз си оставам с другите двама, които никъде няма да ходят, та не го правя аз да си почина.

# 506
И сега големия не иска да ходи на лагер.  newsm78 Водим преговори, пък ще видим. Хем не искам да го насилвам, хем ми се иска да иде на лагер за негово удоволствие. Аз си оставам с другите двама, които никъде няма да ходят, та не го правя аз да си почина.
Съжалявам за отклонението, но моят син от лятото преживява, че трябва да ходи на ски училище с класа, а не иска да спи извън къщи толкова нощи. Спал е многократно както при бабите си, така и при приятели. Зодия Рак, какво да го правиш...

По темата - аз не виждам никаква драма с дразненето, че да се занимаваме толкова страници с това, кой от коя чиния бодял. А ако моята свекърва ми прави забележки, че целувам синовете си, със сигурност ще си изпроси демонстрация на целувки и прегръдки, съвсем напук. Някои ситуации просто изискват действия  gydi

# 507

[/quote]
По темата - аз не виждам никаква драма с дразненето, че да се занимаваме толкова страници с това, кой от коя чиния бодял. А ако моята свекърва ми прави забележки, че целувам синовете си, със сигурност ще си изпроси демонстрация на целувки и прегръдки, съвсем напук. Някои ситуации просто изискват действия  gydi
[/quote]
Това определено и аз бих демонстрирала.  Обаче пък няма шанс да и оставям децата за уикендите.
Та всеки си има своя гледна точка

# 508
  • Варна
Пуууу, че ви изтървах...
Записвам се и се връщам назад да прочета малко за правенето на пук.

# 509
  • при късмета
Янтра, знам, че не е много хубаво, но никой не го е правил нарочно. Такова си е детето. Много е привързан и не ще да заспива дори един от двамата с мъжа ми да липсва. Например лятото докато баща му е на работа, а аз реша да го заведа на леля ми на вилата, това е за не повече от две преспивания. По нощите излиза навън, сяда на стълбите и казва "аз ще чакам тате"  ooooh! в чудо се виждам докато си легне.
Такъв си е и досега просто не ми се е налагало да му създавам допълнителен стрес, зорлем да спи при друг, макар и вкъщи. Не считам за нужно да го правя насила щом не ми се налага.
Пак ще дойде време да предпочита да е някъде сам, това няма да ни размине.
Иначе много си контактува с майка ми, стои при нея без проблем, дори цял ден да го гледа, което много рядко. И със свекър ми редовно се вижда, макар, че с него насаме не е оставал. При семейството на брата на мъжа ми стои без проблем и при това на сестра ми. При сестрата на мъжа ми никога не е оставал насаме също.
Но и при близките които стои, няма да иска да спи. Дори вкъщи да дойдат да го гледат няма да могат да го сложат да си легне.
Това е положението.
Пак казвам, че при никой не съм го спряла да ходи и това не е наложено от нас насила, просто си е такъв.
В началото само с майка ми имах проблем, нищо, че не е свекърва й бях заявила, че няма да види детето, ако й хрумне да прави нещо през главата ми. Престана да се опитва да се налага, като видя, че съм сериозна

Общи условия

Активация на акаунт