С какво ви дразнят свекървите- 40

• 56 558
  • 866
  •   1
Отговори
# 510
Цитат
По пронцип спазвам етика на хранене ,но като сме в тях отвътре ми иде напук да и правя...
Няма нищо лошо да се оставя внучето на баба, ама да й правиш напук newsm78, мен това ме озадачи. Особено след като й сядаш на масата.
Ако ще си направи дупка в главата с това чесане с пръст . Да си чела , две страници се изписаха!!! Сто пъти ви се обяснявам ,все едно съм пред съд .

Горката ти свекърва, не ще да й е лесно с теб!

# 511
Цитат
По пронцип спазвам етика на хранене ,но като сме в тях отвътре ми иде напук да и правя...
Няма нищо лошо да се оставя внучето на баба, ама да й правиш напук newsm78, мен това ме озадачи. Особено след като й сядаш на масата.
Ако ще си направи дупка в главата с това чесане с пръст . Да си чела , две страници се изписаха!!! Сто пъти ви се обяснявам ,все едно съм пред съд .

Горката ти свекърва, не ще да й е лесно с теб!

Абе вие май забравяте, че тези деца имат бащи, които също имат право да решават къде ще прекарват децата времето си Peace Аз за себе си решавам но за детето решаваме и двамата....

# 512
Определено има роля и бащата.Обаче, ако майката иска да е с  детето,той какво, ще каже "Няма пък,не искам ти да го гледаш,ще го гледа майками Stop"

# 513
Определено има роля и бащата.Обаче, ако майката иска да е с  детето,той какво, ще каже "Няма пък,не искам ти да го гледаш,ще го гледа майками Stop"

Майката има нужда от почивка или пък да изчисти основно или....... И винаги да го оставям на моята майка... дали ще ми се получи при условие, че свеки го чака с нетърпение Crazy При мен няма да стане тая но пък никой не може да ми казва кой да харесвам и кой не Wink И да, аз рядко присядам на масата свеки но при нас чувствата са взаимни и всички са доволни  Laughing Та извода е : не я понасям но и оставям детето винаги когато искам и е възможно Crazy

# 514
Тука имаме едно комшийче-момче, което така не се беше отделяло от мама и тате и като се наложи да отиде в 9 КЛАС да учи в друго населено място се обаждаха на майка му, че искал да си ходи и плачел в пансиона. Това по-добре ли е?   Peace
За протокола: Оставяла съм си детето да нощува в майка ми 2-3 пъти и при свекърва ми за по няколко часа-детето няма годинка. Против съм системното даване на детето някой да ми го гледа. На този ранен етап го правя само ако имам работа, въпреки че бабите не са свободни и не мога да им го оставя когато си искам.  Peace

# 515
Тука имаме едно комшийче-момче, което така не се беше отделяло от мама и тате и като се наложи да отиде в 9 КЛАС да учи в друго населено място се обаждаха на майка му, че искал да си ходи и плачел в пансиона. Това по-добре ли е?   Peace
За протокола: Оставяла съм си детето да нощува в майка ми 2-3 пъти и при свекърва ми за по няколко часа-детето няма годинка. Против съм системното даване на детето някой да ми го гледа. На този ранен етап го правя само ако имам работа, въпреки че бабите не са свободни и не мога да им го оставя когато си искам.  Peace
Да те оставят да спиш в пансион е доста по-различно от това да спиш при баби и дядовци. Едно е дружелюбна обстановка, хора, които те глезят и обгрижват, съвсем друго е да отидеш при непознати деца на твоята възраст. Несравнимо е просто.

# 516
  • при късмета
И аз мисля, че дете, макар и деветокласник би се разстроило, ако го хвърлят в пансион. Дори да е свикнало да преспива при баби и дядовци.
В подобен случай мисля, че няма значение дали детето е свикнало да се дели или не, а надделява чувството на изоставеност.
А в тинейджърска възраст, както и в съвсем ранна, това е една от най-уязвимите страни на децата

# 517
  • Бургас
Не знам какъв е този пансион и колко ужасни може да са условията там, но за мен не е нормално 16-годишен, почти мъж, да реве, че иска мама. Как 18 годишните отиват най-нормално да учат в други градове и дори в чужбина и се справят чудесно, че даже им харесва. Дай всички студенти да се разреват, че не могат без мама и татко. Съжалявам, ама за мен е откачено 16 годишен да реве за мама и татко.

# 518
  • Оптимист по принуда
Имах съученички/ци  в гимназията, които бяха на пансион. През първата година повечето се чувстваха доста неприятно, после свикнаха. Нищо откачено няма в това, че деветокласникът е бил разстроен.

# 519
  • Sofia, Bulgaria
Аз пък не виждам какво толкова лошо има детето от време на време да бъде при баби и дядовци без майката, ако те имат желание и възможност. Горе долу два уикенда в месеца дъщеря ми е при родителите ми. Не защото ме мързи, не ми се занимава с нея или нещо подобно, а защото на тях им домъчнява за нея и искат да прекарват време с внучката си.
Лятото докато съм на работа пък, свекърва ми я води на село. Наречете ме лоша майка ако искате, но смятам, че е по-добре да дивее на чист въздух с други "зарязани" при бабите деца отколкото в мръсната София да се вре в дежурните групи в ДГ с непознати деца и учителки. В отпуската ми сме си непрекъснато заедно.

# 520
Между 15 годишен и 18 годишен все пак има 3 години разлика, които в тази възраст не са за пренебрегване.
Може да е малко преувеличено това с реването. Аз си мисля, че до завършване на средното образование е желателно детето да живее със семейството си. После ще има цял живот да бъде самостоятелен

# 521
Ако на село няма гимназия, как да стане.

# 522
Чичо ми е бил 13-годишен, когато е заминал за Русе (живеем близо до Пловдив) да учи.

# 523
Ами аз казах, че е желателно.
Иначе, ако на село няма гимназия всяко семейство за себе си преценява как да реши въпроса. Някои се местят цялото семейство в града, други пращат детето в пансион/на квартира, трети евентуално при роднини и така. Всеки намира своето решение

# 524
  • при късмета
При това положение всички деца ще трябва или да отидат в близкия град за да учат в гимназия или всички да пътуват.
Децата са подготвени от по-рано за какъвто и да е варианта и когато се отнася за всички, някак по-лесно го приемат.
Мисля, че по-емоционално реагират тези, които са изключение от групата в която вече са били. Т.е. това е наложено само на тях, не на всички останали.
Всъщност това което детето чувства при такова положение, е нещо като "за всички намериха вариант, а само нашите се отърваха от мен". Образно и примерно казано

Общи условия

Активация на акаунт