С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 827
  • 866
  •   1
Отговори
# 645
Според мен бабата преувеличава,нали тя е свекърва  и докладва снаха си..Колко от до разни препарати  и лекарства на достъп ,може да се разберат някак.Моята свекърва  почва да ми харесва след толкова години.Всичко опасно беше нависоко  надалеко.Дори ме овикваше на улицата като излизам с дете ,че може да пострада ,да го изпусна от поглед.То минаваха две три коли тогава на ден ,не като сега.
Съгласна съм с вашите доводи ,просто представих друга гледна точка.Щом е поставен въпросът ,има причина ,явно се замисля и авторката.

# 646
Хора на които им е по-важно излизането от безопасността и здравето на детето им никога няма да са готови за дете. След като инстинкта не се е задействал при наличието на дете, няма никакви шансове да се задейства. Какво остава да го предвидят предварително. Истински и обичани родители, такива хора никога няма да бъдат.
Сега излизанията й са по-важно от детето, но ще дойде време когато излизанията на детето ще са по-важни от майка му, дори тя да е в безпомощно състояние. Просто ще си сменят ролите.
Представям си тогава потребителката какво ще изкара детето си по форумите

Не можела да не излезе 2 седмици, вместо да си гледа детето  #Cussing out
Рядко давам целенасочени определения, но това е малоумно

Много си права и това е цялостна обосновка по този въпрос!

# 647
Бор_яна,
аз съм живяла без мъж повече от 6 месеца при това с 2 деца. Така се наложи. Не е лесно. Затова и предложих да намери начин да работи. Като не искаш да си сам по цял ден - намираш ясла (детето е на 2,5 г., не е бебе), тръгваш на работа. Така вече си сред хора. Явно свекърва и не може да гледа вече малки деца. При положение че вече един път детето се е отровило, трябва да се мисли друг вариант. Другия вариант е детегледачка - съседка, приятелка, наемен труд. Ама се заплаща. Не е лесно да си сам, ама не е лесно и да си родител. В момента просто няма друг избор.

# 648
Бор_яна,
аз съм живяла без мъж повече от 6 месеца при това с 2 деца. Така се наложи. Не е лесно. Затова и предложих да намери начин да работи. Като не искаш да си сам по цял ден - намираш ясла (детето е на 2,5 г., не е бебе), тръгваш на работа. Така вече си сред хора. Явно свекърва и не може да гледа вече малки деца. При положение че вече един път детето се е отровило, трябва да се мисли друг вариант. Другия вариант е детегледачка - съседка, приятелка, наемен труд. Ама се заплаща. Не е лесно да си сам, ама не е лесно и да си родител. В момента просто няма друг избор.

Права си...не всеки има стабилна психика и издръжливост.Аз никъде не ходех,за това искам да ходят другите.Сега и да ме кара някой безплатно  не искам заведения,шум минало ми време.А помислех да не е моряк съпругът на авторката и да е редовно тава.= месеца на суша ,6 в морето.Или нещо подобно.И регулярно да отсъства.Наистина детето не е много малко и може да се помисли вариант градина-работа.

# 649
А помислех да не е моряк съпругът на авторката и да е редовно тава.= месеца на суша ,6 в морето.Или нещо подобно.И регулярно да отсъства.Наистина детето не е много малко и може да се помисли вариант градина-работа.
Може и военен на мисия да е. Няма значение. Те вероятно са приели помощта на бабата, но се е видяло, че тя не може. Затова трябва да се търси друг вариант. Наистина се надявам жената да намери най-удобното и решение.

# 650
живеят заедно изглежда и  бабата си е у дома.Няма оттърване от нея.Има подробности ,които не знаем.Ще се справи .

# 651
Ейййй това по-нахални от свекървите нямаааа...
При условие,че съм казала когато бебето заспи да се оставя в кошчето тя продължава да го държи и то спи в ръцете и...Ееее то бива бива,ама никакво усещане.И като направиш забележка почва да ти говори все едно ти не ги разбираш нещата....И таткото и каза да го остави,а тя просто явно на пук не го прави.

# 652
  • София
При условие,че съм казала когато бебето заспи да се оставя в кошчето тя продължава да го държи и то спи в ръцете и...Ееее то бива бива,ама никакво усещане.И като направиш забележка почва да ти говори все едно ти не ги разбираш нещата....И таткото и каза да го остави,а тя просто явно на пук не го прави.

Не бих уптотребила демата "нахалство", ама айде!

Това ежедневно поведение при приспиване ли е? Може да не може да му се нарадва жената. newsm78

# 653
Е не може ли да му се радва като е будно?! В крайна сметка е редно детето да си спи в леглото. Особено пък след като родителите изрично са казали, че така трябва да бъде, наистина е нахално да се правиш на глух и неразбрал

# 654
Благодаря ви за градивната критика, дами. Стана ми тъпо от някои коментари за майчински инстинкти и прочее, колко съм узряла и колко не да бъда майка и как детето ми няма да ме поглежда някой ден.Не е гаранция че като стоите залепени за децата си, те пък ще ви поглеждат, но както и да е- в подобни форуми грубите лични нападки са ежедневие Simple Smile Хора всякакви. Пускам го да си върви Simple Smile
 Отдавна се замислям за помощ от някъде другаде, детегледачка или нещо такова, но ми е трудно да се пречупя да я дам на непознат човек, мен са ме гледали разни детегледачки и знам колко е гадно. Все си мислех, че е по-добре някой роднина да я гледа вместо някой непознат, но в случая явно няма да се получи.
Колкото до излизанията всеки е различен, ако има хора с по-силна психика, които могат денонощно да си стоят вкъщи с децата и единственото им разтоварване е да ходят на детски кът с детето, то аз не съм от тях. Лесно се спичам, лесно се изнервям, лесно изпадам в депресии особено като съм сама. Не мога да се променя. В крайна сметка детето не заслужава да стои по цял ден с викаща , изнервена майка.
Мъжа ми е моряк да. Регулярно отсъства. Работа не мога да си намеря, защото детето ми много боледува и няма кой да го гледа освен мен- кой работодател ще ме изтърпи да си взимам болнични през седмица?
И така де, накарахте ме да се замисля по-сериозно по въпроса, на тези които ме критикуваха градивно без да ме обиждат- благодаря   bouquet На тези които ме заклеймиха едва ли не като най-лошата майка мога да ви кажа адрес да ми пратите социалните, защото искам и да се разтоварвам понякога Simple SmileА когато дойдете на мойта пак ще си говорим Simple Smile

# 655

А защо свекървата ти приспива бебето? Аз съм тотално против всякакво приспиване.

# 656
Brainbug, понякога се получава така, че когато човек иска да се оправдае, още повече ги оплесква! Не, че е нужно да го правиш, това е форум, могат да ти помогнат, но и да те нагрубят!
 Щом имаш такава нужда от свобода, намери си човек почасово. А
Ние сме сами, без баби наоколо, но едно скорошно гостуване на майка ми, ми даде да разбера, че при нужда ще търся детегледачка. Причините си приличат малко с твоите, пие куп лекарства, които не винаги вдига на високо, разсейва се, не преценя ситуации. Не я съдя и свекърва ми да беше, пак бих си казала, че не мога да изисквам да го гледа като мен. Почасово гледане, преценяш си жената и поне да знаеш, че очите и са и в детето.

# 657
  • при късмета
Благодаря ви за градивната критика, дами. Стана ми тъпо от някои коментари за майчински инстинкти и прочее, колко съм узряла и колко не да бъда майка и как детето ми няма да ме поглежда някой ден.Не е гаранция че като стоите залепени за децата си, те пък ще ви поглеждат, но както и да е- в подобни форуми грубите лични нападки са ежедневие Simple Smile Хора всякакви. Пускам го да си върви Simple Smile
 Отдавна се замислям за помощ от някъде другаде, детегледачка или нещо такова, но ми е трудно да се пречупя да я дам на непознат човек, мен са ме гледали разни детегледачки и знам колко е гадно. Все си мислех, че е по-добре някой роднина да я гледа вместо някой непознат, но в случая явно няма да се получи.
Колкото до излизанията всеки е различен, ако има хора с по-силна психика, които могат денонощно да си стоят вкъщи с децата и единственото им разтоварване е да ходят на детски кът с детето, то аз не съм от тях. Лесно се спичам, лесно се изнервям, лесно изпадам в депресии особено като съм сама. Не мога да се променя. В крайна сметка детето не заслужава да стои по цял ден с викаща , изнервена майка.
Мъжа ми е моряк да. Регулярно отсъства. Работа не мога да си намеря, защото детето ми много боледува и няма кой да го гледа освен мен- кой работодател ще ме изтърпи да си взимам болнични през седмица?
И така де, накарахте ме да се замисля по-сериозно по въпроса, на тези които ме критикуваха градивно без да ме обиждат- благодаря   bouquet На тези които ме заклеймиха едва ли не като най-лошата майка мога да ви кажа адрес да ми пратите социалните, защото искам и да се разтоварвам понякога Simple SmileА когато дойдете на мойта пак ще си говорим Simple Smile

Теб са те гледали детегледачки, знаеш колко било гадно и въпреки това и това си на път да причиниш на детето си? С ясното съзнание, че е гадно. Не се чувстваш добре от този факт, но очакваш твоето дете на свой ред да подскача от щастие. И защо не дадеш детето на майката ти, която те е оставяла на гледачките в такъв случай?
Как няма да бъдеш критикувана?
Всеки е имал моменти на изнервяне, да не мислиш, че нервите на всички останали са от желязо?
Но си е чиста лигавщина и безотговорност да си вдигаш чукалата на 2 седмици, защото си се изнервяла. И разни нерви и депресии ги използваш за оправдание, даже съм на мнение, че послъгваш за да се защитиш

# 658
  • Бургас
Brainbug, защо не каниш приятели у вас. Така хем детето ще е с теб, хем ще се видиш с приятели.  Лично аз, дори нямайки дете, го предпочитам. Ще се съберете у вас, по някое време приспиваш детето и се забавлявате на воля. Може дори да поканиш приятелка да ти погостува за няколко дни. Съжалявам,  че се почувства засегната, но много от пишещите тук гледат сам самички не едно, но и по две деца, а Янтра има трима юнака у дома, и не се оплакват.

# 659
Brainbug, защо не каниш приятели у вас. Така хем детето ще е с теб, хем ще се видиш с приятели.  Лично аз, дори нямайки дете, го предпочитам. Ще се съберете у вас, по някое време приспиваш детето и се забавлявате на воля. Може дори да поканиш приятелка да ти погостува за няколко дни. Съжалявам,  че се почувства засегната, но много от пишещите тук гледат сам самички не едно, но и по две деца, а Янтра има трима юнака у дома, и не се оплакват.
newsm10
Това е добро предложение. Brainbug, не се връзвай. Тамън пуснаха Симона в градски отпуск, сега следващият е наред  Laughing
Още 1-2 страници и пак ще стане читаема темата.

Общи условия

Активация на акаунт