С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 830
  • 866
  •   1
Отговори
# 630
Не се мисля за майка героиня. И на мен ми се излиза, ама няма начин. Как ми се ходи на театър, на кино, на ресторант...
Нямам пълно доверие на свекърва си и гледам да не й оставям детето. И при нея е по същия начин- лекарствата са сложени на една ниска масичка и е въпрос на време да му станат интересни. Но не е и длъжна да ги маха. Там е нейният дом и тя си го е подредила както иска. Просто аз си имам едно наум и ако ходим сме 3-мата с баща му. Ако наистина се налага за нещо спешно я викаме у нас. Но се случва много рядко- на месец-два по веднъж.
Както са те посъветвали огледай се за някоя съседка или позната/приятелка, на която може да го оставиш.

# 631
  • Бургас
Наеми си детегледачка и спри да излагаш детето си на риск. Напълно разбирам, че си изморена и имаш нужда от миг спокойствие и развлечения, но как по-точно си осигуряваш спокойствие и се развличаш, като знаеш, чe докато си пиеш питието, детето ти може би виси от терасата. Ако трябва плати на някоя съседка, приятелка и въобще на човек с малко здрав разум, който може да опази едно дете за 2-3 ч.

# 632
Ох, не знам- вие сте майки героини!  Confused Просто се чудя как издържате и не си ли го изкарвате на децата като ви дойде нагорно или просто не ви идва нагорно?

Нищо героично няма в здравия разум. Може да ми идва нагорно, може и да пукна, но няма да оставя детето си в ситуация, която застрашава живота му. Ако толкова не можеш да намериш някой за почасово гледане, ходи там където има детски кът с аниматор- пак ще се откачиш от детето за малко.

# 633
  • при късмета
Ох, не знам- вие сте майки героини!  Confused Просто се чудя как издържате и не си ли го изкарвате на децата като ви дойде нагорно или просто не ви идва нагорно? Иначе мъжа ми ме подкрепя по отношение на майка си, поне не е някое мамино синче. Обаче като го няма по 6 месеца.... То поне той да беше тук. Знам, че съм за бой  Wink

Нито едно от оправданията ти, не е основателно да рискуваш здравето, че и живота на детето ти. Щом веднъж си тичала до спешното и това не е променило приоритетите ти, надали нещо ще го направи.

Не знам кое кафе или питие е по-сладко от сигурността на детето ми

# 634
  • София
Скрит текст:
Не се мисля за майка героиня. И на мен ми се излиза, ама няма начин. Как ми се ходи на театър, на кино, на ресторант...
Нямам пълно доверие на свекърва си и гледам да не й оставям детето. И при нея е по същия начин- лекарствата са сложени на една ниска масичка и е въпрос на време да му станат интересни. Но не е и длъжна да ги маха. Там е нейният дом и тя си го е подредила както иска. Просто аз си имам едно наум и ако ходим сме 3-мата с баща му. Ако наистина се налага за нещо спешно я викаме у нас. Но се случва много рядко- на месец-два по веднъж.
Както са те посъветвали огледай се за някоя съседка или позната/приятелка, на която може да го оставиш.

Това е вариантът. Много съм далече от майка-героиня, но да оставям дете при толкова неадекватен и безотговорен човек, който рискува живота му, заради излизане... Абсурд. Търсѝ съседка или позната, докато намериш, спри с излизанията или излизай с детето.

# 635
  • Бургас
Ако толкова не можеш да намериш някой за почасово гледане, ходи там където има детски кът с аниматор- пак ще се откачиш от детето за малко.

Това ми се вижда най-разумния вариант. Не знам в кой град живееш, но и в най-малките градове има кафета с детски кътове.
Имам чувството, че въобще не си мислила с главата си. Има толкова варианти. Ти просто си отказала да помислиш и си тръснала детето при свекърва си. А тя къде е била, докато детето си е пийвало обезмаслител? Май реално въобще не го гледа.

# 636
  • София
Детето е под 3 години. Почти няма детски кътове с аниматори, които да приемат толкова малко дете без придружител.Т.е. аз не знам да има, но е възможно някъде да съществува такъв. А и тя май говори за излизане вечер.

# 637
  • Оптимист по принуда
но да оставям дете при толкова неадекватен и безотговорен човек, който рискува живота му, заради излизане... Абсурд.

Точно определение. Но и твоите действия, Brainbug, се доближават до това определение, съжалявам ако съм груба. Как въпреки всичко, което разказваш, отново ѝ оставяш детето? Ми то като руска рулетка. Ще го сложи ли на балкона, няма ли, ще пипа ли в шкафа, няма ли?..А аз да съм навън през това време и да го мисля. Какво развлечение е то в такъв случай? Без да те познавам, само докато четях и получих сърцебиене  Tired
Ти питала ли си детегледачка, за да знаеш дали няма/ще се съгласи за една вечер? Сигурна съм, че ще намериш някого. Вариантът с приятелка или съседка също е добър. Но бабата няма да се промени, тъй че по-добре не рискувай повече с живота на детето си.  Peace

# 638
Все ще се намери някоя приятелка с дете на възрастта на твоето, на която може да го оставиш за малко. Това е начин да си помагате взаимно.
Ако става дума за вечерни излизания - ами според мен на този етап ще трябва да ги изключиш от програмата си.

# 639
Трябва вече в училище да има предмет какво е да имаш деца: Ама не под надслов - "Детето най-голямото богатство", а "Детето - отговорности, болки, грижи и липса на личен живот." И да се обяснява до припадък какво следва след като си родиш дете и особено когато си самотен родител. При липсваш 6 месеца съпруг, си си направо самотен родител.
Ако е възможно, Brainbug, намери ясла за детето и тръгни на работа. Така няма да си по цял ден сама. Дори жените, чиито съпрузи се прибират всяка вечер, не излизат сами всяка седмица, ами най-често с децата и мъжете. Дори може и да не излизат въобще. Така е. Другият вариант е детегледачка.
Зимата е тежък период, защото е студено и  за дълго стоене навън не е много удобно. Клубчетата пък са като ДГ, пълни с бацили. Но може да си каниш приятелки на гости вкъщи, аз така правих.

# 640
Brainbug, дано вземеш нещо от многото съвети, които получи! Странно, идеята ти беше да се оплачеш от свекървата, а то какво стана. Взимай се в ръце! Ядосвам се на такива постотве, защото не показват желание за смяна на посоката, ами някой друг им е виновен.
 Детето ми е на 2, гледаме се сами, да откачам, да не излизам вечер, да нямам приятели наоколо и какво от това, детето не е доживотна присъда, ще дойде и твоето време за лайф! Когато откачам си повтарям това!

# 641
Да ви идва наум,че си лягате до мъжете вечер ,каквито и да са ,щедри или стиснати ,в леглото сигурно не се стискат.А жената излудява от друго ,млада е ,не е на 60 все пак да не и дреме за секс  и ласки казано направо.И си избива с излизане веднъж седмично.Ще си намери начин ,пък и  господ казват правел гнездо на куцото врабче.Което означава че пази такива от бели.Лошото може да се случи на всеки.Винаги ме е яд ,че все гледах другите ,не се научих да се глася като дама ,да се гримирам ,да се нося.Не излизахме ,броят ми се на пръсти кафетата , да не говорим за друго.ще се оправи жената и без нас,просто прочете страшни неща.

# 642
Бор_яна, доводите ти може би щяха да са верни, ако не ставаше въпрос за здравето и сигурността на едно 2- годишно! Първо са те, после всичко останало!

# 643
Бор_яна, доводите ти може би щяха да са верни, ако не ставаше въпрос за здравето и сигурността на едно 2- годишно! Първо са те, после всичко останало!
Абсолютно!
Когато човек създава деца, трябва да е готов за различни ограничения в следващите години!

# 644
  • при късмета
Хора на които им е по-важно излизането от безопасността и здравето на детето им никога няма да са готови за дете. След като инстинкта не се е задействал при наличието на дете, няма никакви шансове да се задейства. Какво остава да го предвидят предварително. Истински и обичани родители, такива хора никога няма да бъдат.
Сега излизанията й са по-важно от детето, но ще дойде време когато излизанията на детето ще са по-важни от майка му, дори тя да е в безпомощно състояние. Просто ще си сменят ролите.
Представям си тогава потребителката какво ще изкара детето си по форумите

Не можела да не излезе 2 седмици, вместо да си гледа детето  #Cussing out
Рядко давам целенасочени определения, но това е малоумно

Общи условия

Активация на акаунт