С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 829
  • 866
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Скрит текст:
На мен честно казано ми мина през главата, че Brainbug има любовник  Laughing Иначе какви са тези задължителни и системни излизания. Иначе не мога да си обясня защо излага детето си на риск, като може спокойно да кани приятели у дома или да ходи по заведения с детски кътове. Може би не иска съседите да виждат, че мъж идва у тях или да излиза с мъж по заведения, където могат да я засекат и да я изпортят на мъжа й. Моряците са изключително ревниви хора и сигурно е следена изкъсо.

Защото при тези два варианта, няма да може да се откъсне и да си поеме дъх. Напълно я разбирам в това отношение, аз бях така и продължавам да бъда така. Просто вариантът "за откъсване" в момента не е добър, трябва да намери друг.

В първия случай - може би, но като си оставиш детето в детския кът за 2-3 ч. например и не се занимаваш с него, защо да не може да се откъснеш. Дадохме й съвет и друг да гледа детето - детегледачка, съсед, приятелка. Не знам, малко ми намирисва тази история  Thinking

Ти май скоро не си ходила по детски кътове.

Ходила съм. Ти ходила ли си?

# 676
  • Бургас
Не казвам, че Brainbug наистина си има любовник, но не мога да си обясня какъв е тоя толкова голям зор, който да те накара да оставиш някъде детето си, където има риск за живота му.

# 677
  • София
Скрит текст:
На мен честно казано ми мина през главата, че Brainbug има любовник  Laughing Иначе какви са тези задължителни и системни излизания. Иначе не мога да си обясня защо излага детето си на риск, като може спокойно да кани приятели у дома или да ходи по заведения с детски кътове. Може би не иска съседите да виждат, че мъж идва у тях или да излиза с мъж по заведения, където могат да я засекат и да я изпортят на мъжа й. Моряците са изключително ревниви хора и сигурно е следена изкъсо.

Защото при тези два варианта, няма да може да се откъсне и да си поеме дъх. Напълно я разбирам в това отношение, аз бях така и продължавам да бъда така. Просто вариантът "за откъсване" в момента не е добър, трябва да намери друг.

В първия случай - може би, но като си оставиш детето в детския кът за 2-3 ч. например и не се занимаваш с него, защо да не може да се откъснеш. Дадохме й съвет и друг да гледа детето - детегледачка, съсед, приятелка. Не знам, малко ми намирисва тази история  Thinking

Ти май скоро не си ходила по детски кътове.

Ходила съм. Ти ходила ли си?

След като си ходила как предлагаш да остави детето там и да отиде някъде с приятелки, след като то не е навършило 3 години?

# 678
Момичета, някои млади майки излизат  вечер по заведения, като кръчми и дискотеки, а там детски кът няма. Wink

# 679
  • до едно тепе
Няма начин да го остави в детски кът преди да е навършило 3 и да отиде някъде за 2-3 часа. А ако и тя е там просто не е никакво разтоварване.
В нейния случай бих си потърсила детегледачка. По-добре така за няколко часа отколкото на неадекватна роднина рискуваща живота на детето.
Ии да разбирам я, че изтрещява. И на мен се е случвало само, че аз си имам татко под ръка и мога да изляза за час два някъде да се разтоваря. Flutter
Мис Джули преди да родя и аз знаех всичко за децата и как трябва да ги възпитаваме и как трябва да са добри и послушни. Е бога ми представите ми бяха разбити на пух и прах с раждането. Та най-обичам някой, който идея си няма за какво иде реч да дава акъл. Честно. ooooh!

# 680
  • Бургас
Вие като се хванахте за този детски кът. Има много други начини.

Мис Джули преди да родя и аз знаех всичко за децата и как трябва да ги възпитаваме и как трябва да са добри и послушни. Е бога ми представите ми бяха разбити на пух и прах с раждането. Та най-обичам някой, който идея си няма за какво иде реч да дава акъл. Честно. ooooh!

И какво? Ще го оставиш някъде, където да пие Доместос, докато ти пиеш Космополитан ли? Едно е да си говорим за изтощението, което го има при всяка майка, съвсем друго е да си поставяш детето в опасност, защото са ти слаби ангелите. Имам много приятелки, които гледат сами по две деца и за две минути няма на кой да ги оставят, така че понякога нещата не опират толкова до умора, а до нежелание да се откъснеш от предишния си живот на свободен електрон. След като другите майки се справят сами с децата си, би трябвало и ти да можеш.
По-скоро ще мина на стимуланти и транквиланти пред това да оставя детето си някъде, където може да пострада.

# 681
Момичета, някои млади майки излизат  вечер по заведения, като кръчми и дискотеки, а там детски кът няма. Wink

Чудесно. Предполагам, преди това са се постарали да оставят детето си при някого, който ще го върне живо.

# 682
И в детските кътове са ставали инциденти със сериозни последици, чували сме за доста такива случаи. И при детегледачка също може да се случи. Особено както обичат да си гледат сериалите. Че и да заспи може, а детето да обикаля из къщата само...
В интерес на истината обаче, и при майката може да се случи. И като орлица да бди над него, беда става за секунди.
Цитат
... накрая 4 човека бяхме там и детето си пръсна обезмаслител в устата и хвърчах до спешния.

Решението в случая е просто прибирането на всичко опасно на място, до което детето няма достъп. Това може и майката да направи. Да обиколи къщата и да качи всички препарати и лекарства нависоко, вместо да мрънка тук "аз й казвам, ама тя..." Ако ли пък живеят заедно (а май е така), просто не разбирам защо чака на бабата да го направи. С балкона е по-сложно, там най-добре е направо да се забрани да излиза малката. Но пък и не вярвам по вечерно време да играят там. Особено сега през зимата.

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 12:16 от птица

# 683

Чудесно. Предполагам, преди това са се постарали да оставят детето си при някого, който ще го върне живо.
Сигурно, няма как знаем. Wink
Не искам да обидя въпросната майка, но не е невъзможно желанието за купон да надделее, което за мен не е нормално. Naughty

# 684

Не искам да обидя въпросната майка, но не е невъзможно желанието за купон да надделее, което за мен не е нормално. Naughty

Съгласна съм с теб. Точно това се опитваме да обясним на въпросната майка, но тя вече се обиди. Баба ми казваше:"Насила можеш да вземеш, но не и да дадеш." Та и ние се опитваме да и дадем някоя и друга разумна идея, но явно насила не става.

# 685
  • до едно тепе
Не Джули не бих го оставила да си пие доместоса. Реално едно дете може да пострада навсякъде по най-невероятен начин. Последния път когато сина ми падна, затиснат от нощното шкафче с баща му бяхме и двамата на 3-4 метра от него. В случая казах, че бих си потърсила сериозен човек да гледа детето, когато аз искам да изляза. Няма значение дали е вечер или не. Има начини. Понякога на човек му трябва да чуе друго мнение без да го обвиняват и обиждат, за да се вземе в ръце и да си намери другия начин Peace

# 686
Решението в случая е просто прибирането на всичко опасно на място, до което детето няма достъп. Това може и майката да направи. Да обиколи къщата и да качи всички препарати и лекарства нависоко, вместо да мрънка тук "аз й казвам, ама тя..."

Това е много частично решение. Основният проблем според мен е, че възрастната жена очевидно няма елементарна идея за това какво е опасно за едно малко дете, а какво остава за рефлекси и инстинкт. Дори и да няма опасни препарати и лекарствени продукти, остават балкони, прозорци, котлони с горещи манджи и т.н. Изобщо кой трезвомислещ човек ще учи дете да се катери на стол на балкон.

Иначе съм съгласна, че инциденти стават и под носа и зоркото око на майка-орлица.

# 687
Не Джули не бих го оставила да си пие доместоса. Реално едно дете може да пострада навсякъде по най-невероятен начин. Последния път когато сина ми падна, затиснат от нощното шкафче с баща му бяхме и двамата на 3-4 метра от него. В случая казах, че бих си потърсила сериозен човек да гледа детето, когато аз искам да изляза. Няма значение дали е вечер или не. Има начини. Понякога на човек му трябва да чуе друго мнение без да го обвиняват и обиждат, за да се вземе в ръце и да си намери другия начин Peace
newsm10 Не знам дали се замисляте всички скачащи "с рогата напред" как бихте реагирали вие ако някой напълно непознат започне да ви говори така - обиди, държане на сметка и тон, заплахи? Едва ли ще предизвика у вас "замисляне върху ситуацията". Не казвам, че brainbug е права или заслужава медал, но няма да е лошо и вие да се замислите за подхода си.
Така или иначе, доста често взе да се оспамва хубавата темичка. Не смятам, че е нормално, при всяко споделено нещо срещу свекитата в темата "С какво ви дразнят свекървите", да следват 5-10 страници с критики и нападки срещу "наглата" снаха, която си е позволила да "оплюе" свекървата. Може пък и аз да съм неразбрала, и името и целта на темата да са се променили рязко напоследък  newsm78 Ако е така ще трябва и името и да се смени

# 688
  • Бургас
Давайте да зарязваме този "казус". Дано Brainbug намери най-доброто решение за нея и детето. Съвети й се дадоха достатъчно.
Мятайте на тепиха следващата свекърва  Laughing

# 689
Следващата, ама коя, като свекървите станаха кротки, а пък снахите люти Joy

Общи условия

Активация на акаунт