С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 810
  • 866
  •   1
Отговори
# 690
Grinning Аз вече се оплаках от моята преди няколко страници... Нямам какво повече да добавя за нея. Поне за сега Twisted Evil Сега съм в такъв период, че ме вбесяват майка ми и баба ми... Ама те не са за тая тема Simple Smile

# 691
  • до едно тепе
Смее ли да се оплаче някой напоследък. Бива разнищен до девето коляно и наврян в миша дупка hahaha

# 692
Смее ли да се оплаче някой напоследък. Бива разнищен до девето коляно и наврян в миша дупка hahaha
Joy
Поне оплакващият се получава моралното удовлетворение, че очевидно не е най-изтрещелият родител  Laughing

# 693
  • Бургас
Ами то как да реагираш на постове от сорта:
"Живеем със свекъра, но дядката много ме дразни, защото хигиената му е лоша и постоянно му вдигам скандали. Ще види той като го изритам на село......"
"Оставям детето на свекървата. То през половината време виси през терасата, а през другото - пие Доместос.........., но пък на мен толкова ми се купонясва"
"Свекърва ми е мърла, прави това, не прави онова, а аз живея в къщата й и й давам тон в живота ежедневно".
Освен да се правим на невидяли, щото аз не мога да потупам по гърба или да съжаля нито една авторка на подобни постове   Confused

# 694
Ейййй това по-нахални от свекървите нямаааа...
При условие,че съм казала когато бебето заспи да се оставя в кошчето тя продължава да го държи и то спи в ръцете и...Ееее то бива бива,ама никакво усещане.И като направиш забележка почва да ти говори все едно ти не ги разбираш нещата....И таткото и каза да го остави,а тя просто явно на пук не го прави.

А защо свекървата ти приспива бебето? Аз съм тотално против всякакво приспиване.

Работата е там,че тя идва да го види ...награбва го да го гушка и то милото като го гушкат и люшкат и си заспива.И се почват едни целувки по главичката.И го държи по един час на ръце.Първо намеци ...после директно и пак си прави каквото си знае.Ми то ми писна да се ядосвам ...какво да направя вече не знам.Няма да разправям пък прабабите на ММ...същата работа.Вярно първо внуче е,всеки му се радва...,но детето не е циркова маймунка.
Аз също съм против приспиването и съм го казала няколко пъти,че като почне да заспива и преди да е заспала да се поставя на неговото си местенце,а да се държи по 1ч е престъпление спрямо мене щото после всеки знае какво следва..НОН СТОП на ръце.

# 695
Дулсе, ако идва всеки ден, си е дразнещо, но ако е рядко (веднъж  в седмицата, например), не се нервирай. Пази си нервите за по-сериозни дразнители и битки.

# 696
  • София
Няма да свикне при гуш и люш, ако е рядко, плюс това те бебетата разбират много добре, кога ги люлее и гушка майка им и кога го прави друг. Първо внуче й е на жената - чак на мен мило ми стана като си я представих. Радвай се, че с нежност и обич подхожда. Знаеш ли какво е да ти гушкат чаааак третото дете?

# 697
Идва всеки ден без съботата,че в петък си ходят на селото и неделя като се връщат пак идват и не мога да и кажа да идва по-рядко,че ще се оплаче на сина си и той ще се разсърди....пък не искам да се караме заради родителите му,че се почват едни разговори...намесват се и др хора. Ще трябва да мисля "пъклен"план.Ако някой има идея да каже,че ми е интересно как ще подходът други в такава ситуация! Thinking

# 698
Оффффф, аз какъвто съм темерут, ще откача, дори ако собствената ми майка идва всеки ден. Кофти положение.

# 699
  • Бургас
Идва всеки ден без съботата,че в петък си ходят на селото и неделя като се връщат пак идват и не мога да и кажа да идва по-рядко,че ще се оплаче на сина си и той ще се разсърди....пък не искам да се караме заради родителите му,че се почват едни разговори...намесват се и др хора. Ще трябва да мисля "пъклен"план.Ако някой има идея да каже,че ми е интересно как ще подходът други в такава ситуация! Thinking

Ами ако знаеш кога ще идва свеки, приспивай детето преди да е дошла. Така ще завари едно спящо в легълцето си бебе и няма да го пипне. А току-виж и стане и скучно, че детето спи и си замине по-бързо  Laughing

# 700
  • ЯМБОЛ
           Когато се позатопли,точно по това време с  количката на разходка Laughing

# 701

Това ми е най-големият кошмар - някой да ми виси ежедневно на главата ooooh! Няма ли как да говориш първо с мъжа ти - да му обясниш, че не ти е приятно? Ако се разберете с него той ще те подкрепи пред майка си. А ако не те подкрепи... Ами аз бих пожертвала някой по-тежичък тиган в такъв случай. Twisted Evil
Аз ще раждам след няколко месеца и смятам да подходя точно така - първо с мъжа ми, който да е подготвен, че не искам ежедневно някакви хора на главата си. После вече да обясняваме на свеки и майка ми, че няма да мога да ги изтърпявам (може би няма да е чак толкова директно, че ще се обидят). И двете са не само в същия град ами и близо до нас и ако решат да се самопоканват могат да ми цъфват на вратата в 9 сутринта и да си ходят в 6 вечерта. Едно е да имам нужда от компания или помощ и да ги помоля да дойдат, съвсем друго е те да смятат, че са добре дошли ежедневно, само защото им се е родило внуче Naughty

# 702
Говори с мъжа си, опитай първо с добро да му обясниш по възможност майка му да не идва всеки ден. Накарай го да се постави на твое място и да си представи, че си е в къщи с новороденото си бебе и твоята майка идва ежедневно и той трябва да се съобразява с това, защото ти ще се разсърдиш.
Ако не стане си отстоявай позицията докато постигнете някакъв удовлетворяващ и за двамата вариант

# 703
  • София
Значи щом е при вас почти всеки ден не е като да не си вижда внучето... Мисля, че трябва първо да си поговориш с ТМ и тогава. Моята свекърва беше същата, с тази разлика, че тя го виждаше 1-2 пъти месечно. Аз също много и се дразнех, понеже и тя си правеше всичко през главата ми (не че и сега не си го позволява от време на време), но пък същевременно гледах да не скачам много, че уж първо внуче им било, да му се порадвали и т.н... Но тя беше стигнала до степен, в която буквално окупираше детето и свекър ми не можеше да му се порадва човека.. Само тя да го гушка, зор да го храни, слагаше го в седнало положение на 3-4 месеца (когато не я дебна) и всякакви такива дребни, но дразнещи нещица, така че знам какво ти е, но със сигурност ако беше всеки ден нямаше да я изтърпя...  Crazy

# 704
  • Оптимист по принуда
Спокойно, като дойде време за тичане след детето, а не гушкане, посещенията ще се разредят.

Общи условия

Активация на акаунт