С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 781
  • 866
  •   1
Отговори
# 735
Да, това е идея. Ако всеки път, когато идва, ти и оставяш бебето за няколко часа да го гледа, може и да и секне меракът за ежедневни визити.

# 736
Свекитата ви дразнят, че идват да видят бебетата ви т.е. техните внучета.
А дали те са се дразнили, докато  сте висяли в къщите на същите тези свекита, докато сте били гаджета на синовете им?! И не само през деня, ами и през нощта. Ама вие тази подробност я забравяте. 
Недейте сега да ме уверявате, че вие не сте от тях и сте ходили у бъдещата свеки само с покана по специални случаи и сте си тръгвали по правилата на доброто възпитание. Няма да ви повярвам.
Никога не съм оставала да спя в свекървата. Мъжът ми си живее самостоятелно от преди да се запознаем. В свеки съм ходила само с покана или след като мъжа ми се е уговорил с нея, че ще отидем. Ако случайно имам желание да отида по друго време и повод (сама) се обаждам предварително да попитам дали е удобно. Да, пили сме кафе заедно у тях, обядвала съм там, торта сме правили двете, но само след предварително обаждане. И така смятам, че е редно. Не живеем в западна Европа, където е прието да се уговаряш с родителите си няколко седмици предварително, но и тоя български манталитет, че всеки роднина е добре дошъл в дома ми по всяко време не го разбирам и приемам

# 737
Никога не съм имала свекърва. Така се случи, че и при двата ми брака те бяха починали доста преди да се оженим. Не съм оставала в ничие жилище не само защото съм глезла със собствен апартамент от 18 годишна, но и защото съм такъв темерут, че само два автомата Калашников опрени в гърба ми биха ме принидили да преспя в чужда къща. Със същата "охота" приемам и ежедневни посещения у дома от когото и да било.

# 738
  • София
Идва всеки ден без съботата,че в петък си ходят на селото и неделя като се връщат пак идват и не мога да и кажа да идва по-рядко,че ще се оплаче на сина си и той ще се разсърди....
Предлагам да се разберете да идва, когато планираш да излизаш. Така хем тя ще се радва на бебето, хем ти ще си по-свободна и ще можеш да свършиш едно-друго и да се разтовариш и няма да се дразниш от всяко нещо, което свекърва ти прави.
Явно й е голям мерак внучето, пък не изглежда опасна като други баби  Laughing

Сега, като ми се изясни картинката, мисля, че по-големият проблем е, че идва ВСЕКИ ДЕН, не толкова, че иска да държи бебето. Първите 1-2 месеца и бебетата не знаят много на кой свят са, въобще не съм на мнение, че се разглезват от нещо. Виж, след 3-тия месец вече е друго. НО да имаш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ежедневно посещение баш в месеците, които си най-каталясала от нощни ставания, най-ново ти е всичко покрай новия човек и имаш нужда от всяка капка почивка - не, не го намирам за нормално!!!

Защо на тази жена просто не й се каже, че напоследък си много изморена и искаш да пробваш варианта да спиш всеки път, когато бебето спи, така че, ако може да разредите визитите? До тук ми изглежда разбрана...

# 739
Аз пък знам,че новородено не се държи в ръце,като почне да гука и се заглежда ,да се усмихва е друго.Детето наистина не е играчка.Ако плаче ,може да го люшне в ръце.Като си спи от какъв зор да го изгърбва с часове.Радост е минути.

# 740
  • Най-красивата страна
Не знам какво да правя с моята свеки.Много е зле, почти неподвижна е вече.А е на 62 години.При ръст 150см тежи повече  100 кг.Лекарите казват,че скоро ще е в инвалидна количка.Не можем да я накараме да излезе от апартамента,минаха 7 месеца.Цял ден седи на един стол и не мърда от там.Пробвахме да я заведем на лекар.Обаче тя изпада в истерия,реве,крещи,вдига скандали....и не иска да излезе.Държи се като ненормална.Свекърът не може да е справи с нея.Остави всичко на нас.Иска да водим лекарите вкъщи ,но не става.Не всички ходят по домовете.
Мъжът ми е бесен,но нали му е майка ,трябва да и помогнем.Не може да я оставим да си умре вкъщи.
Слава богу живеем отделно.

# 741
Свекитата ви дразнят, че идват да видят бебетата ви т.е. техните внучета.
А дали те са се дразнили, докато  сте висяли в къщите на същите тези свекита, докато сте били гаджета на синовете им?! И не само през деня, ами и през нощта. Ама вие тази подробност я забравяте.  
[/quot

Никога, ама наистина никога не съм оставала в апартамента на свекървата, докато сме били гаджета с мъжа ми. Ходила съм на една вечеря с техните, когато вече беше минало доста време, откакто излизахме/ това го отчитам като грешка, не бях ги опознала достатъчно и после възникнаха някои конфликтни ситуации в тази връзка/ Ходила съм в тях броени пъти и то когато те са били на работа. Така, че нито съм им висяла при тях, нито пък съм искала да ми висят на мен.
Всеки може да си види внучето и без да виси ежедневно при снахата и да и седи на главата, докато кърми. Всеки има нужда от лично/семейно пространство. Може и да съм рязка, обаче това е моето мнение. Изброените неща в голяма степен важат и за майка ми. С нея сме се виждали ежедневно, когато съм  била по майчинство/обикновено след нейната работа за малко/, но никога не ми е висяла около мен докато кърмя. Всеки път, когато сме се разбирали да ми помогне, помощта и се е изразявала в чистене/миене на чинии, простиране и т. н домакинска работа, докато аз се занимавах с бебето или пък излизах. Безценна ми беше тази помощ. След това отделяше половин час да поиграе с бебето и това е. Докато свекървата искаше да ми "помага" като разхожда бебето навън, за да имам време да готвя/чистя/пера/простирам и т. н.
Мерси за такава помощ!

# 742
  • до едно тепе
Хм това на някакво психично заболяване си прилича.  newsm78
Иначе в свеки съм спала само веднъж. На следващата вечер си бяхме вече в апартамента на мъжо, където живеем и до днес. 3-те години преди това той идваше да спи при мен в общежитието, когато съквартирантките ми ги нямаше та не съм досаждала особено Laughing
А за къпането в обща баня хех живеех в общежитие с 6 душа в обща баня за сигурно поне 200 момичета. Така че не ми пука и с баба ми да се изкъпя в една баня общо взето. За 4 години, ако искаш да се чувстваш достатъчно чист спира да ти пука кой те гледа докато се къпеш или се разхождаш по хавлия по коридорите hahaha

# 743
K.A.G. Не дразнят свекървите с желанието си да се радват на внучетата си, а с държанието, че все едно за тях сме ги родили!

И тук се съгласявам! А ролята на майката е само една/според тях/ да бъде инкубатор за тяхното внуче!

# 744
И аз никога не съм спала у тях, да не говорим, че преди да се съберем да живеем заедно, (в къщата на родителите ми, на отделни етажи, понеже виждам, че е мн важно да се знае), съм оставала там за кратко, за разлика от него, който няколко пъти е пренощувал у нас.

# 745
K.A.G. Не дразнят свекървите с желанието си да се радват на внучетата си, а с държанието, че все едно за тях сме ги родили!

И тук се съгласявам! А ролята на майката е само една/според тях/ да бъде инкубатор за тяхното внуче!
Вярвам, че и двете не говорите за всички свекърви. Wink

# 746
Аз също не съм имала против да идват да си виждаш внучето. И за сега се отнася. Винаги са добре дошли, но съобразно неговия режим все пак. Много мога да разказвам и да споделям, но няма смисъл. Всичко е минало.
Иначе след като споделих на ММ, че не издържам всеки ден да са вкъщи нещата се стабилизираха. Започнаха да идват през няколко дни. Обикновено им оправях бебето и го разхождаха из квартала, докато аз свърша нещо друго.

Вени, консултирайте се със специалист. Има такова състояние, при което се изпитва страх от открити пространства. А на нея нещо случвало ли й се е, или изведнъж се получи?

# 747
  • Бургас
Не знам какво да правя с моята свеки.Много е зле, почти неподвижна е вече.А е на 62 години.При ръст 150см тежи повече  100 кг.Лекарите казват,че скоро ще е в инвалидна количка.Не можем да я накараме да излезе от апартамента,минаха 7 месеца.Цял ден седи на един стол и не мърда от там.Пробвахме да я заведем на лекар.Обаче тя изпада в истерия,реве,крещи,вдига скандали....и не иска да излезе.Държи се като ненормална.Свекърът не може да е справи с нея.Остави всичко на нас.Иска да водим лекарите вкъщи ,но не става.Не всички ходят по домовете.
Мъжът ми е бесен,но нали му е майка ,трябва да и помогнем.Не може да я оставим да си умре вкъщи.
Слава богу живеем отделно.

Много неприятно  Tired Жената е още млада, за да се кьофне в къщи. Така като разправяш ми изглежда като да има сериозни психични проблеми. Бабата на ММ от както я познавам /12г/ вечно си стои в къщи и почти не излиза. Сега е на легло и за нея се грижат децата й. Явно с годините хората остаряват, вдетиняват се и не мислят какво причиняват на децата си. Във вашия случай е добре, че поне не живее сама, че иначе какво я правите!?

# 748

Вярвам, че и двете не говорите за всички свекърви. Wink
Аз споделям от личен опит. За всички свекърви няма как да говоря, защото не всички са ми били такива Laughing. Тук в темата сме чели за всякакви и най - различни случаи

# 749
  • София
Какво се хванахте за провокацията на K.A.G.?! Сега всеки ще излезе с бюлетин за срещи/спане при кандидат-свекърите.  hahaha Joy

Вени, има и лекари, които ходят по домовете. И да не ходи някой принципно, ако му разкажете, много е възможно да ви влезе в положението. Не се отказвайте. А нещо конкретно случило ли се е с нея?

Общи условия

Активация на акаунт