С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 784
  • 866
  •   1
Отговори
# 720
  • до едно тепе
И мен ме дразнеше като ми висят на главата докато кърмя. И свеки и майка ми. Върха на сладоледа беше като висна и 5 годишния племенник. Е първия път избяга ужасен да каже на мъжо, че бебето ме е захапало.  Joy Joy Joy
Сега не ми пука особено.
За постоянните посещения ми има начин да ги поизлекувате. Оправяте си багажа и излизате на разходка разминавайки се на вратата. Колкото и да е кофти времето едва ли си седите непрекъснато вкъщи. Лошото е в случая, че свекървата има ключ и може да реши да седне да ви чака да се приберете или да преподреди апартамента докато ви няма Laughing

# 721
Сменете ключалката и забравете да й дадете ключ.
Или кажете, че сте загубили ключ и временно ви трябва нейния, докато извадите нов. 

# 722
  • София
Логиката ми е,че като приемаш за близък човека,може и да не се притесняваш. Нелогично ли звучи? Всеки си има собствени граници. Изказах предположение,не съм твърдяла,че трябва или не трябва.
Моята сама си излизаше като стане време за кърмене, до човек е.

Не, не ми звучи нелогично, но недостатъчно - да. Пример: кумът и кумата са ми близки, но не би ми хрумнало да кърмя пред него, въпреки че в някои отношения съм по-близка с него, отколкото с кумата. Пред някои други близки също. Освен това, при нормални отношения, моята майка винаги ще ми бъде по-близка от свекърва ми.

# 723
Като стана въпрос за кърменето-англичанките въобще не се притесняват да кърмят на обществено място пред погледа на чужди мъже.Което мен лично малко ме шокира.Само един пример.
В детския център ,където родители водят децата да си играят съм виждала жени които,когато стане време за кърмене просто си вадят гърдата и я подават на детето. ShockedА до тях тях имаше и мъже-единия французин,а другия арабин....Аз дето съм жена ми стана неудобно.А те  гледам ги така поглеждат настрани-явно им стана също неудобно,а на нея хич не и пука....Аз бих седнала някъде по-настрани ,наметната с пелена,за да не се виждам....Малеее,тия жени срам нямат. ooooh!Що за културна особеност.
Все пак това си е един по-интимен момент...пък и да си показвам гърдите пред хората не мисля,че е особено прилично....някакси ,така Embarassed

Вие се притеснявате от свекървите-нали и тя е майка,жена и тя деца е кърмила,пък и не е чужд човек....ами така де. Simple Smile

# 724
Вие се притеснявате от свекървите-нали и тя е майка,жена и тя деца е кърмила,пък и не е чужд човек....ами така де. Simple Smile
Разсмя ме, представих си свекървата в някои други ситуации до мен, нали е жена и тя е раждала, секс е правила, краката си е..... Laughing

# 725
  • Бургас
Разсмя ме, представих си свекървата в някои други ситуации до мен, нали е жена и тя е раждала, секс е правила, краката си е..... Laughing

hahaha
Подсетихте ме за един случай. Отиваме на СПА в Балнеохотела в Поморие аз, майка ми, вуйна ми, сестрата на вуйна ми и нейната снаха. След СПА-то отиваме да си вземем душ и да се преоблечем. Влизам аз в банята и заварвам три душа един до друг, без да са отделени по някакъв начин. Влязох сама и се изкъпах. След мен влязоха сестрата на вуйна ми със снаха си и се изкъпаха заедно  Joy Ей на това му се вика пълна хармония между снаха и свекърва  hahaha

# 726
Свекитата ви дразнят, че идват да видят бебетата ви т.е. техните внучета.
А дали те са се дразнили, докато  сте висяли в къщите на същите тези свекита, докато сте били гаджета на синовете им?! И не само през деня, ами и през нощта. Ама вие тази подробност я забравяте. 
Недейте сега да ме уверявате, че вие не сте от тях и сте ходили у бъдещата свеки само с покана по специални случаи и сте си тръгвали по правилата на доброто възпитание. Няма да ви повярвам.

# 727
      Стига де, K.A.G., ни една недоволна снаха не е преспивала у родителите на мъжа си, никога!  Laughing  На всички мъжете им са живели отделно от мама от 18-годишни. А и не четеш ли другите теми? Сега не просто спят, направо живеят у майката на момичето.  
    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=822957.0

# 728
  • Бургас
Аз съм гостувала у свеки, яла съм у тях. Оставала съм да нощувам само веднъж, но свекърите ги нямаше /свеки беше ми намекнала деликатно как се дразнила, когато бившата приятелка на мъжа ми оставала да спи у тях все едно си била у дома. Ами права е била жената/. Иначе мъжа ми е идвал, ял и нощувал у нас в пъти повече, но тогава бях ученичка, той току-що излязал от казармата и нямахме пари за забавления на вън. Майка ми сигурно много се е дразнила, че висим през вечер у нас. Смятам като родя да й кажа да идва всеки ден у нас да ми го върне тъпкано  Laughing

# 729
Мис Джули  Joy,това за бянята ме подсеща ,че едно време(преди 40/50г) не е имало бани по къщите и е било нормално жените  заедно да ходят на градска/селска обществена баня.Аз като дете имам спомени как моята баба ме водеше и ми беше много странно да гледам толкова много голи жени около мен в къпалнята.
Хмм, това индивидуално/лично пространство- за тия хора  нищо не значи.То и без това всичко е било общо в соца.Та някои така си я карат още. hahaha

# 730
  • София
Смятам, че е нетактично и не особено възпитано да ходиш всеки ден в чужд дом
Аз, като спяха децата ми на обяд, предпочитах да си поспя малко с тях, вместо да приемам визити.
За тези неща съм била винаги супер директна и до ден днешен не ме притеснява да отклоня нечия самоволна покана за гости.
Моят дом е моята крепост, дет се вика Mr. Green

# 731
Какво като сме оставали да пренощуваме? Аз и ММ сме от различни градове. Освен да бях ходила на хотел? И да-само с покана съм ходила. Както аз съм ходила и продължавам да ходя, така и свекърите идват. Но това всеки ден... независимо дали е свекърва, майка, брат или сестра. Всеки има нужда от лично пространство и почивка. Аз нямаше да издържа на това.

# 732
K.A.G. Не дразнят свекървите с желанието си да се радват на внучетата си, а с държанието, че все едно за тях сме ги родили!

# 733
     Стига де, K.A.G., ни една недоволна снаха не е преспивала у родителите на мъжа си, никога!  Laughing  На всички мъжете им са живели отделно от мама от 18-годишни. А и не четеш ли другите теми? Сега не просто спят, направо живеят у майката на момичето.  
    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=822957.0
За мен беше точно така . Запознах се с майка му седмица преди сватбата и след 3 години живот заедно. Спала съм у дома им една вечер в тази нощ на запознаване и на хотел /вила след това.
И двамата се запознахме в чужбина, заживяхме заедно и така . Не съм държала да се познаваме , не са ми фактор в живота .Женя се за него ,  не за тях все пак .
Когато се роди детето поживяхме близо 3 години наблизо и не съжалявам ,че тези години са минало .
Не ги разбирам като хора ,нито те мен ,нито пък сина си ,но такъв е живота .Поддържаме дистанцирани отношения дори и сега след 11 години заедно.
А и да , мъжа ми е гледан от баба си основно  bowuu

# 734
Идва всеки ден без съботата,че в петък си ходят на селото и неделя като се връщат пак идват и не мога да и кажа да идва по-рядко,че ще се оплаче на сина си и той ще се разсърди....пък не искам да се караме заради родителите му,че се почват едни разговори...намесват се и др хора. Ще трябва да мисля "пъклен"план.Ако някой има идея да каже,че ми е интересно как ще подходът други в такава ситуация! Thinking
Предлагам да се разберете да идва, когато планираш да излизаш. Така хем тя ще се радва на бебето, хем ти ще си по-свободна и ще можеш да свършиш едно-друго и да се разтовариш и няма да се дразниш от всяко нещо, което свекърва ти прави.
Явно й е голям мерак внучето, пък не изглежда опасна като други баби  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт