С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 796
  • 866
  •   1
Отговори
# 705
пробвала съм го със заспиването...седи и чака да се събуди,а преди това даже ,че спи не и пречеше...бебето спи,а тя му пипа ръчичките ,маха му ръкавичките...диша му в носа...                            Явно ММ и е казал,че се дразня и  тя уж спря.Ония ден ми вика да не съм си гледала детето,че щяла съм да го урочасам...направо се изцъклих Shocked #Crazy

# 706
Ей това не мога да го проумея, значи, важното е маминка да не се обиди, а това, че на жена ти и е кофти, неприятно, не може да си обгрижи детето на спокойствие, как да е, да търпи там. Много загубени мъже има, не говоря за ничий конкретно, не се обиждайте. Моята свеки ми вися една седмица след като родих, без да съм молила за помощ, но тогава млада и зелена си затраях. Само не издържах да ми се кокори докато кърмя и казах на мъжа ми да я помоли да не го прави. Много е неприятно такова вмешателство.

# 707
  • София
пробвала съм го със заспиването...седи и чака да се събуди,а преди това даже ,че спи не и пречеше...бебето спи,а тя му пипа ръчичките ,маха му ръкавичките...диша му в носа...                            Явно ММ и е казал,че се дразня и  тя уж спря.Ония ден ми вика да не съм си гледала детето,че щяла съм да го урочасам...направо се изцъклих Shocked #Crazy

Лелеееее, като че ли моята свекърва описваш... Същата работа беше. Понякога наистина може да те изкара от равновесие. Един път даже, когато им бяхме на гости и тъкмо бяхме пристигнали и на него му се доспа тя едва ли не ми се нацупи, че как така сега щял да спи, ние тъкмо сме отишли, не можело ли после да спи...  Shocked Shocked Shocked  Аз винаги съм споделяла на ММ какво ме е подразнило (е не дребните глупости разбира се) и той не си мълчи никога, кара и се, говори с нея... На погачата му например дойде в 07:00 сутринта...  #Crazy, а се бяхме уговорили за 14:00 на обяд. Какво да говорим...

# 708
Подкрепям Деми с 2 ръце.
Моята свекърва беше същата. Постоянно у нас стоеше и се сърдеше, че спи бебето. А то какво ли друго да прави? Даже стоеше в стаята, докато го кърмех. Добре поне, че не вкарваше и свекъра при нас. Бях страшно изнервена и разбрах, че няма да променя нещата като мълча. Казах на ММ той е говорим с нея и разредиха идванията.
Аз се дразнех най- много, че бебо спи, а аз вместо да полегна да почина трябва да сервирам кафе/обяд. И то всеки ден в продължение на повече от месец.

# 709
пробвала съм го със заспиването...седи и чака да се събуди,а преди това даже ,че спи не и пречеше...бебето спи,а тя му пипа ръчичките ,маха му ръкавичките...диша му в носа...                            Явно ММ и е казал,че се дразня и  тя уж спря.Ония ден ми вика да не съм си гледала детето,че щяла съм да го урочасам...направо се изцъклих Shocked #Crazy
     Разходка по време на посещението или на гости на приятелка по същото време и ... забравяш си мобилния у вас. Бебето предполагам може да спи и в количката. Но прецени дали когато бебето почне да тича, дали няма да имаш нужда от нея, а тя да се е отдръпнала и да не можеш да разчиташ вече на помощ.

# 710
  • Бургас
Даже стоеше в стаята, докато го кърмех. Добре поне, че не вкарваше и свекъра при

Стига бе. И ти си мълчала. Не можеше ли да я помолиш да излезе. Все едно да отидеш да се къпеш и тя да влезе с теб  Crazy Всичко си има граници. На мълчанието - също.

# 711
  • София
Sta_di, направо ти се възхищавам на търпението... цял месец... Аз още преди да родя бях заявила и на майка ми и на свеки, че не искам никой да ми идва дори и за 3 дена (за това ме послушаха). Просто исках да се прибера с детето си, лека полека да си изградим режима, да се осъзная къде се намирам и т.н. Много добре се чувствах, че сме си само тримата с таткото. А свеки се гласеше да си взима месец отпуска, оставаше и да ми виси на главата докато кърмя...  Shocked

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 17:09 от Kriss.P

# 712
Даже стоеше в стаята, докато го кърмех. Добре поне, че не вкарваше и свекъра при

Стига бе. И ти си мълчала. Не можеше ли да я помолиш да излезе. Все едно да отидеш да се къпеш и тя да влезе с теб  Crazy Всичко си има граници. На мълчанието - също.
+ 1

не бих го допуснала, прекалено е  Stop

# 713
  • Оптимист по принуда
Прекалено е, ако по принцип свекито ви дразни като присъствие. Но пред майките си криете ли се като кърмите? Не всички се притесняват да кърмят пред друг човек. Не се заяждам, просто това раздразнение идва от факта,че по принцип не понасяме свекървите.
Не е приятно това 'бутане' да се дундурка детето, да се гали, да се целува.. Но наистина тези пориви отшумяват, когато ще се искат кръст и крака да се пази постоянно като проходи.
Кажете си какво ви дразни на момента, като го направи - Тя го гушка, вие директно ѝ кажете - Ако обичаш, остави го в леглото, защото не искам да се учи на ръце. И щом трябва, повтаряйте. А мъжете да не блеят отстрани, ами да се вземат в ръце, когато трябва.

# 714
Прекалено е, ако по принцип свекито ви дразни като присъствие. Но пред майките си криете ли се като кърмите? Не всички се притесняват да кърмят пред друг човек. Не се заяждам, просто това раздразнение идва от факта,че по принцип не понасяме свекървите.

За мен е прекалено, разголвам се единствено пред мъжът ми (и лекар).

Свекърва ми си я понасям много добре, майка ми вече нищо не може да види, пред сестра ми също не си показвам гърдите, може и да е странно, но съм си такава.

Кой както иска да си кърми. Peace

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 18:06 от Genuine

# 715
Да бе и при мен влизаше.... ooooh! Тъпото е ,че има ключ за апартамента и сега не върви да си го искаме.Само да се пооправи времето и ще съм с количката това е сигурно.Абе да не казвам голяма дума,но нямам намерение да и го оставям мн мн,че ако зависеше от нея ,щеше да му дава сокчета на 1,5м....

# 716
  • София
Не е приятно това 'бутане' да се дундурка детето, да се гали, да се целува.. Но наистина тези пориви отшумяват, когато ще се искат кръст и крака да се пази постоянно като проходи.
Кажете си какво ви дразни на момента, като го направи - Тя го гушка, вие директно ѝ кажете - Ако обичаш, остави го в леглото, защото не искам да се учи на ръце. И щом трябва, повтаряйте. А мъжете да не блеят отстрани, ами да се вземат в ръце, когато трябва.

Що за логика? Ако ще кърмя пред А, значи трябва да кърмя и пред Б?

# 717
  • Оптимист по принуда
Логиката ми е,че като приемаш за близък човека,може и да не се притесняваш. Нелогично ли звучи? Всеки си има собствени граници. Изказах предположение,не съм твърдяла,че трябва или не трябва.
Моята сама си излизаше като стане време за кърмене, до човек е.

# 718
  • София
Логиката ми е,че като приемаш за близък човека,може и да не се притесняваш. Нелогично ли звучи? Всеки си има собствени граници. Изказах предположение,не съм твърдяла,че трябва или не трябва.
Моята сама си излизаше като стане време за кърмене, до човек е.

Деми, права си. Наистина е до това колко близък чувстваш човека отсреща. Мен не ме притеснява нито пред майка ми, нито пред свекърва ми да кърмя. А, когато в стаята са мъжете им, отивам другаде, не защото на мен ми е неудобно, а за да не се чувстват те некомфортно, въпреки че нищо не показвам реално.

# 719
Аз съм много търпелива.  Simple Smile А все очаквам хората да са досетливи и тактични.
А и знаех, че се радват, но те се качиха на главата ми. С времето нещата се оправиха, но първите дни бяха тежки за мен, защото идваха всеки ден и стояха дълго. Всички бяха предупредени, че двамата с ММ ще се справим, но въпреки това идваха. Говоря за свекърите. Родителите ми са в друг град и не съм имала проблеми с целодневни и всекидневни гостувания.
Всичко е минало и заминало. Сега се сетих да го споделя просто.

Общи условия

Активация на акаунт