Постоянно недоволно дете?

• 26 540
  • 473
  •   1
Отговори
# 120
И децата,и възрастните са различни.Не виждам какво чудно има едни майки да карат децата си на 5 г. да се къпят сами,а други да го смятат за безумие.Разни хора-разни идеали.
Ще се повторя почти,но намерете на детето хоби,ако само то не може да го определи,дайте му стимул за живот ,веселие , щастливо безгрижие(не лентяйство),нека спортува,запишете го на рисуване,карайте го да чете на глас ,включвай те го в грижите за бебето,не го изолирате,не правите добро като ходите само с него някъде или пък обратното -като седите над бебето като орли пред него,двете крайности ще се отразят зле и на двете деца.А майката нека се успокои,стегне и да се вземе в ръце.Светът е толкова динамичен ,а живота забързан,че това са едни от най-хубавите моменти в живота и не бива да бъдат опорочени .Трудностите , както виждам са ги имали повечето майки,които пишат тук,преодолеете ги задружно и с любов и търпение.

# 121
Прочетох, че на детето му се дава МНОГО- че и на курсове е записано от години. Само че въпреки това недоволства.

Бих казала, че трябва да дадат ясен знак, че такова недоволство е неприемливо. Дори бих препоръчала наказания за мусене. Например излизате, взимате 1-2 желани неща, не повече. Ако мрънка или е недоволен от тия неща, му казваш- няма да ти взема еди-какво си, защото си намусен, защото не се държиш добре, прибираме се на момента. И изпълняваш.

Направи така няколко пъти и виж дали ще подейства. Трябва да свикне, че няма да получава всичко, когато се вкисне.

# 122
  • в очите на дъщеря ми
Дамиии, като се замисля, бе направо няма какво да мисля, аз мразя да губя, нещо повече и на тази възраст избягвам да играя, участвам в игри, в които може да загубя Mr. Green живота ме е научил да се примирявам, нооо как мразяяяя.......Не виждам нищо лошо да оставя детето си да спечели, животът така или иначе, ще го научи да губи.....Да я карам да се къпе сама ooooh! това са си наши моменти, в края на които се гушкаме, правим разни физиономии пред огледалото...безценни са..... Laughing
Мисля, че авторката пречупва детето си през призмата на своето детство и може би неволно поставя същите изисквания , които са отправяни към нея, въпреки, че ги отчита като нередни от позицията си на възрастен... Да най-вероятно много и се струпало,бебенце, детенце с някои дефицити, трудно и е може би затова на моменти звучи сухо и дистанцирано, със сигурност има нужда от помощ от психолог и от детегледачка поне за 2–4 часа седмично, за да може да си поеме "въздух"...........

П.П.Каква е тази мания да превръщаме 5-6 годишните си деца във "малки възрастни", послушни, дисциплинирани, свърхсамостоятелни Whistling.......мисля, че това е стремеж на родителя да си "отърве" по-бързо от досадни задължения, каквито без съмнение изискват малките деца.... Crossing Arms

# 123
А каква е тази мания да се отглеждат безпомощни и да не пипват  нищо, след като са напълно способни?

Хубаво, но ако е само дете. Като станат вече 2, голямото следва да е по-самостоятелно.

Какви психолози, какви пет лева- класически принц, гледан сам, познато ми е. Задачи, наказания, малко да се стегне и ще видите промяна, заедно с израстването.

Едно време на несамостоятелните и глезени деца им се подигравахме, сега са нормата...

# 124
Дамиии, като се замисля, бе направо няма какво да мисля, аз мразя да губя, нещо повече и на тази възраст избягвам да играя, участвам в игри, в които може да загубя Mr. Green живота ме е научил да се примирявам, нооо как мразяяяя.......Не виждам нищо лошо да оставя детето си да спечели, животът така или иначе, ще го научи да губи.....
И аз мразя да губя на игри, ядосвам се често.
И детето ми се ядосва, цупи се. На 6 е. Но не я оставяме да спечели нарочно. Тогава се ядосва още повече, защото разбира, че е загубила, но едва ли не я приемат за глупава като я карат да си мисли, че не е. На прабаба си, която я оставя да я бие на Не се сърди, човече, казва "Защо не ми удари човечетоооооооо?? Аз искам да спечеля, но наистина." Децата на тази възраст не са толкова наивни.

# 125
Хайде не се карайте.Децата ни обичат и ние тях.Още не са си стегнали багажа да вървят у баба си ,защото сме лоши майки.Много важно дали може да се къпе на 5 г.Виж ако е
зелено и се храни фотосинтезирайки щях да завидя малко на майката,че не готви.Така,че не издребнявайте.

Що, бе?!? Няма дребнавости тука! Доказа ни се на половината от пишещите в темата, че не сме добри майки, децата ни са калпазани и не сме свършили никаква работа. Ей сега отивам да си посипя главата с пепел!  Whistling

Но има и чудесни майки с деца за пример - слушат, спят по заповед, къпят се сами, перфектни отвсякъде!
Ела питай моя малкия коя е най—добрата майка.Аз.Живее с мен и аз с него.Нали не съм майка и не живея с тези дето ме мислят за лоша майка.Те доволни и аз доволна.Няма какво да доказвам на никого.Я гушни дечицата и не се вързвай.

# 126
Не е по темата,това,което ще кажа,но не мислите ли,че някои от вас са малко...груби?Майката иска съвет,не е нужно да се пишат фрази и изречения от сорта на /не точно такива/ "Ти си ужасна майка!" ; "Бедното дете!"... Rolling Eyes
Мисля,че майката е достатъчно стресната.Да,може би е сгрешила,но в крайна сметка не се карайте и нападайте... Simple Smile

# 127
Не е по темата,това,което ще кажа,но не мислите ли,че някои от вас са малко...груби?Майката иска съвет,не е нужно да се пишат фрази и изречения от сорта на /не точно такива/ "Ти си ужасна майка!" ; "Бедното дете!"... Rolling Eyes
Мисля,че майката е достатъчно стресната.Да,може би е сгрешила,но в крайна сметка не се карайте и нападайте... Simple Smile
"Бедното дете" беше моя фраза и да, мисля, че бях малко груба. Ужасих се от описанието, което е дала за детето си и все още мисля, че детето е потърпевшо, но вече мисля и, че майката страда и има нужда от помощ. Просто казано - трябва да се помогне на нея за да се помогне на детето.
AniMM, говори с близките си, говори със съпруга си и не забравяй, че когато не върви, не върви в нищо, но всяко лошо има край. Не допускай да постъпиш с детето си така, както са постъпили с теб. Поучи се от чуждата грешка. Не мисля, че имам какво повече да кажа, повтарям се постоянно.

# 128
Нека да разграничим. Да, може да сте най-добрата майка за детето си.

Но това не значи, че няма работа за вършене.

А и има там един друг родител, как се казваше, аха, бащата, да.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 21:32 от Mamacita Bandida

# 129
Аз подкрепям Мамасита, въпреки че за някои майки на принцове и принцеси тя може би е крайна.
Jesus... е още по-хард, но съм останала с впечатлението, че е педагог. Чета мненията й внимателно.

# 130
Тука никой не познава другия за да казва лоша майка и ужасни деца.Ако някой ме познава или детето ми да дойде с конструктивна критика.

# 131
Беше ми интересно и полезно да си поговоря с вас.Покрай майчинството така съм се изолирала от всички,че нямам с кой да споделя и така ми се бяха натрупали страхове и негативни емоции,но сега се чувствам по-добре.Видях че има и други оцелели след подобни ситуации,разбрах че и аз бъркам в очакванията и нагласите си към него.Сега ми остава да се запася с цялото си останало търпение и сили и започна отначало и на чисто-без прекалени очаквания и без негативни спомени от миналото.
Дано успея и двете деца го заслужават!

# 132
  • София
 Jesus... не само е хард ами звучи като човек, който мрази децата. Не искам да си представям що за педагог е. Дано да е само виртуален.
   Страшни бисери прочетох от нея - да се праща в специализирано заведение за бавноразвиващи се щом е проговорило на три години, за да не му де подиграват, да бъде смятано от майка си за непълноценно, защото не умее да рисува и е по-тромаво ат другите и т.н.т. В общи линии педагогическите и съвети се свеждат до "малко бой яде" или "не го биете достатъчно силно".

# 133
И моето дете е често недоволно и започва изреченията си с "Не", а напоследък казва, че не иска повече да ходи на градина и няма на никакво училище да ходи, което съвсем ме кара да се безпокоя. Същевременно учителките му сякаш са се наговорили да настояват да ходи на градина на всяка цена при условие, че при него още не е започнала и задължителната предучилищна.

Но детето си има нужда от топлина, от това да усеща, че си до него и имаш решение за всичките му нужди и прищевки, тогава се отваря.
Това с добрата и лошата майка са пълни щуротии, защото децата изискват майчинско отношение и грижа, а връзката с майката остава за цял живот. От нея то копира поведение, хранене и всичко... вероятно ако майката се усмихва повече, тогава и детето би правило така...

# 134
  • Kопенхаген
АниММ, прави впечатление, че делиш децата си. Използвай по често думите ,,синът ми,,, до сега четях само ,,той,, ,,него,,. Твоето минало нама значение за настоящето и бъдещето на децата ти.

Майчината обич, грижи, отношение трябва да е по равно и за двете деца. Гушкай ги заедно, казвай им, че ги обичаш ежедневно. Нека големият ти син да почувства, че не е изоставен заради появата на бебето.

Моят син е на 5 години и не бих казала, че е абсолютно самостоятелен, помагаме за миене, за къпане. Когато играем или рисуваме, или пишем иска помощта ми за определени неща. Никога не отказвам да му покажа, кое как се прави.

Винаги го поощрявам с думи, ако се е справил, когато направи нещо казвам му, че е красиво. Ако не успее, го успокоявам, че следващия път ще го направи по хубаво

Децата имат нужда от похвали и насърчаване в това, което правят.

Има си капризите, не желае понякога да си прибира нещата, обича и шоколад. Налагам ограничения за сладко, за таблет, за телевизията след определен час.

Но всеки ден гушкам сина се и казвам, че го обичам по много пъти. Когато е сърдит за нещо в повечето случаи, ако нещо не му е угодено има и плач му предлагам да го гушна, ако ми откаже 2-3 пъти след това се съгласява.

Няма такова усещане да почувстваш детето си спокойно в прегръдките си.

Ако твоят син има нужда от майчина обич и внимание, дай му я! Нека в този момент съпругът ти поеме бебето.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 00:03 от Мадам Дьо Помпадур

Общи условия

Активация на акаунт