Каква кафемашина бихте ми препоръчали?

• 198 770
  • 869
  •   1
Отговори
# 90
Esmee, това са т. нар. "чалда" монодози
Скрит текст:
Чая ,който си купувам от Лидл - плодов  -е в такива пакетчета / преди имаше и зелен такъв /.

# 91
  • In transit
marvele , ти с каква машина си сега?

Вчера си взех едно Делонги 155 на промоция от Метро. Освен него имам и един Ariette 1365, който беше към 130лв. Най-проста машинка дето се вика. Проучвах и Гаджите и Саекото и Долче густото преди това...ми стигнах до извода, че колкото е по-проста машината и механизмите и, толкова по хубаво кафе прави. Стига разбира се да ползвате и хубаво кафе. Аз ползвам Верняно, Кимбо и Пелини. Имам и хубав тежък тампер. Кафето става чудесно с хубав гъст каймак. Единствения недостатък на Ариет-а е, че вибрира доста, но съм му намерила решение на проблема.
Делонгито, засега не мога да кажа, че ми харесва кафето как се получи. Не направи хубав каймак даже. Ще и дам още шанс. Нали казват, че една машина трябвало да направи 20 кафета за да разгърне потенциала си.  Mr. Green След 20-то кафе пак ще пиша. Simple Smile

# 92
Mikkey, с крема диск ли е Делонгито? Може би наистина е хубаво да го има.

# 93
  • София
С капсули - аз такава исках по принцип, и защо ли се разубедих незнам. Реших че ще имам повече свобода с обикновена за избор на кафе, но всъщност от години пия само Верняно и то по едно кафе на ден, така че изобщо няма да ми натежи сметката от капсулите.

Има нещо вярно за след 20-тото кафе, определено. И от чашата зависи и от затоплянето и загряването на машината преди това. Не е проста работа да си бариста явно... А като нещо ми се обърка технологията и много се ядосвам - леко съм луда на тема сутрешно кафе...

Затова капсули - да не го мисля.

# 94
  • SF
И каква ще си купиш за капсули? Simple Smile

# 95
  • In transit
да с крема диск е. Peace

# 96
  • София
Естествено, че такава, която е с капсули Верняно Simple Smile Подарък ми е.

# 97
да с крема диск е. Peace

Имам наблюдение освен на нашите две, на още две на роднини и всяка прави страхотен каймак - може би още не сте се погодили  Peace

# 98
  • SF
Капсулите Верняно дали стават и за кафемашините Nespresso?
Само намирането на капсули ме притеснява, иначе бих си купила Nespresso. Не са ужасно скъпи, а съм пила кафе от тях.
Иначе тук успяхте да ме навиете и за Делонги, но предпочитам да си правя капсулки - вкусни са ми, а и спестяват ежедневното миене. Употребата им е по-бърза и по-чиста.

# 99
  • София
Стават

# 100
  • Пловдив
Кафемашината ми има някакъв проблем и понеже не знам дали има друга тема, ако някой може, нека ми помогне. Кафемашината е Силвъркрест, купена е от продвалника. Проблема е, че като почне да пуска кафето, понякога избива от някъде(от различни места) вода, на капки, не тече силно. Но дразни. Та - наясно съм, че трябва да се смени уплътнение, но дали има такива точно за Силвъркрест или стават и за други кафемашини, и ако да, за каква кафемашина да търся уплътнение и по възможност сайт или пък търговец, който ги предлага. Моля за помощ, че иначе сигурно ще върви на боклука.

# 101
  • София
Предполагам, че трябва да се свали уплътнението и да се търси такъв размер. Едва ли ще намерите уплътнения конкретно за тази марка.
Как точно се казва модела на Вашата машина?

# 102
Кафемашината ми има някакъв проблем и понеже не знам дали има друга тема, ако някой може, нека ми помогне. Кафемашината е Силвъркрест, купена е от продвалника. Проблема е, че като почне да пуска кафето, понякога избива от някъде(от различни места) вода, на капки, не тече силно. Но дразни. Та - наясно съм, че трябва да се смени уплътнение, но дали има такива точно за Силвъркрест или стават и за други кафемашини, и ако да, за каква кафемашина да търся уплътнение и по възможност сайт или пък търговец, който ги предлага. Моля за помощ, че иначе сигурно ще върви на боклука.
http://www.bushona.com/repairs-electro.html  питай тук .
 Тук се прави ремонт на уреди Силвъркрест .

# 103
  • Пловдив
Предполагам, че трябва да се свали уплътнението и да се търси такъв размер. Едва ли ще намерите уплътнения конкретно за тази марка.
Как точно се казва модела на Вашата машина?
Не знам точния модел, на моята е изтрито, ща видя при майка ми на нейната дали си личи, но изглежда точно като тази http://src.discounto.de/pics/Angebote/2010-08/79157/102616_Lidl- … omaschine_xxl.jpg
Много благодаря за координатите на сервиза, дано да помогнат.

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 23:21 от mama mariana

# 104
Пиши и в темата  Лидл ,там е по -вероятно да ти отговори собственик на такава машина , но  Бушона правят и ремонт на уредите в гаранция имат лиценз.
Цитирам:
 "оторизиран гаранционен сервиз на Компернас Германия , www.kompernass.com . Фирма Компернас Германия е един от основните производители на електронни уреди за Лидл като Bifinett, Dentalux, Parkside, Powerfix, Silvercrest, Tronic и т.н.
Внимание: Гореизброените марки са регистрирани търговски марки на Lidl Stiftung & Co. KG, D-74167 Neckarsulm"

Общи условия

Активация на акаунт