АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 618
  • 775
  •   1
Отговори
# 360
giada on the road определено ми е ниско 90 на 35 ми го измери свекито която мед. сестра  Whistling и сега се нагълтах с две чаши солен айран и се надявам да ми се оправи ако не ще ям шоколад и ще пия кола ...

За Скарлатината това е гадното, че не  се създава имунитет и може много пъти да я караш аз съм я карала 3-пъти  Crazy

# 361

Момичета, тези дни бях по прегледи, нали имах притеснения за движенията,да ви се похваля всичко е наред. Потвърдиха 100% пола -госпожица, голяма госпожица 1500кг  Party  Води, плацента, всичко е в норма, тази предна плацента ми играе номера и понеже бебето се е обърнало не усещам толкова осезаемо ритниците.  Много съм щастлива, сериозно се бях притеснила. Сега се връщам да ви чета.

Стиснати палци на всички с притеснения, всичко ще бъде наред  Peace   

# 362
  • София
Vaseto, каляването с вода може ли от новородено? Аз вчера си търсих лекцията, като го спомена ти, но не можах да я намеря. С голямата ги правих процедурите след 3-4 месец, мисля, но не помня дали по свое усмотрение. Намаляване на температурата на водата с по 1 градус на 2-3 дни до 28 градуса или докато не почне да се сърди или нещо такова беше. Него ли имаш предвид? Имаше и нещо за обтриване с влажна кърпа май.

Скарлатината си е много коварна, аз съм боледувала към 3 клас и помня. Направо бих спряла детето от градина.

В нашата пък имат варицела, а моето е с 39 и нещо от неделя. Таман се зарадвах, че ще я изкара, но явно е бил грип, защото до днес не избива обрив. А температурата едвам я сваляме вече четвърти ден и е без подобрение, с ужасна кашлица, днес си почнаха и зелени сополи, та сме на антибиотик вече Tired

# 363
Направо бих спряла детето от градина.
Аз като видях табелката на вратата на градината и бях готова да си тръгна, нямах намерение даже да влезна да питам. Тогава ме видя една от учителките и ме увери, че няма смисъл да я спирам вече, защото последните дни е била контактна с болното дете и ако има нещо, то вече се е заразила Rolling Eyes. Май ще звънна на педиатърката да я питам и нея какво да правя.

# 364
  • София
В момента има бум на скарлатина и варицела и има карантини в много градини/ясли...а и грип се задава. Дано удържим фронта  Praynig

# 365
Vaseto, каляването с вода може ли от новородено? Аз вчера си търсих лекцията, като го спомена ти, но не можах да я намеря. С голямата ги правих процедурите след 3-4 месец, мисля, но не помня дали по свое усмотрение. Намаляване на температурата на водата с по 1 градус на 2-3 дни до 28 градуса или докато не почне да се сърди или нещо такова беше. Него ли имаш предвид? Имаше и нещо за обтриване с влажна кърпа май.
По принцип казват, че първият месец е време за адаптиране между бебето и майката и след това вече може да се почне първо с обтриване на краченцата, после и с обливане с вода с постепенно /всекидневно/ намаляване на температурата, да. Естествено в комбинация със слънчеви и въздушни бани. Peace
В момента има бум на скарлатина и варицела и има карантини в много градини/ясли...а и грип се задава. Дано удържим фронта  Praynig
Дано го удържите всички.  Praynig За мен беше една от причините да не пусна малкия на ясла.  Peace

# 366
Като чуя вече за грип, вирус и лошо ми става.Така ми се шета навън, но след поредното пиене на АБ през 2 седмици и вече ме е страх да мръдна  ooooh!

# 367
А покрай всички останали болести и грипа,е плъзнал в това топло време и вирусът с повръщане и разстройство. Няколко мои познати го изкараха.

# 368
За кръвното - аз съм си с ниско кръвно 90/60, понякога става и доста по-ниско. Усещам винаги, когато ми падне кръвното. Доц. Томова, която ми прави ФМ каза, че е важно да се следи това, защото в такива моменти кръвоподаването към бебето намалява. Добре е да се поддържа кръвното и да се повдига. Методите, които на мен много ми помагат са:

- Нещо солено - сиренце, маслини (натуралната каламата ми е най-вкусна, веднъж във Фантастико за малко да припадна, и те ме спасиха)
- Айрян със сол
- Малко кафенце, препоръчаха ми го сутрин (аз не съм кафеджийка и редовно забравям да пия кафе) Като го пия е с повече мляко и понякога без захар. Ако има захар е истинска кафява такава.
- И много течности (поне по 2л. на ден)

Избягвам слядкото. Иначе за ниско кръвно само течен шоколад. И то трявба да се избягват шоколади (а и изобщо всякакви храни) с растителни и хидрогенирани мазнини. Изключително вредни са! А за кола да не говорим. Още повече по време на бременност.

Отделно при ниско кръвно може да се направи масаж на ушите. Обаче трябва да проверя дали горната или доланата. Едната е за високо кръвно, другата за ниско. Simple Smile

За здравето и вирусите - две седмици бях в оздравителен процес точно по Коледа и Нова година. Такова чудо от години не ми се беше случвало. Яко, яко кашлица и хрема. Съдрах се. Добре, че матката остна спокойна без контракции, че тогава щеше да стане интересно. Минах без АБ и други неприятни медикаменти. Ако някой има нужда да му споделя с какво се лекувах - да пише. Wink

п.п. По това време се чудех дали, когато майката боледува (е в оздравиелен процес) бебето става по-силно? С по-доба имунна система? Много ми се ще да вярвам, че с моите премеждия и перипетии то е станало още по-здраво Simple Smile))

# 369
Кръвното и на мен винаги ми е било ниско 90/60, че и по-малко. Затова и доки се учуди последния път като ми го измери 120/80 и въпреки, че това е нормално каза да си го следя и ако се вдигне много да и се обадя. Надявам се, че ще го поддържам нормално, това е важен фактор за доброто развитие на плода по време на бременност.  Heart Eyes
Относно вирусите , които върлуват и аз се плаша - хич не ми се иска да се разболявам особено вече в така напреднала бременност.

# 370
chudesna , сподели с какво си се лекувала, за мен ще е от голямо значение.
vstoilova кръвното наистина е от огромно значение и си трябва следене.Аз не съм имала проблеми фрапиращи с него ( да чукна на дърво).П.С чак сутринта забелязах, че сме от един град от коментарите ти във фейсбук Simple Smile

# 371
  • Пловдив
Пуснах го във фейсбук, пускам го и тук :
Окръжна болница - Пловдив
1. Безплатна лекция на 31.01.2015 г.
Екипът на Център за обществена подкрепа "За деца и родители"-Пловдив и МБАЛ "Пловдив" имат удоволствието да Ви поканят на среща-демонстрация за първите грижи за новороденото на 31.01.2015г./събота/ от 10.30ч. в заседателната зала на МБАЛ "Пловдив" - етаж 1.Лице за контакти Тюляй Юмук - социален работник
Записвания за участие на тел. 032 943 444 и 0879 943 442.
2.Ден на отворените врати на 29 януари 2015 г.
АГ Пловдив обявява ден на отворените врати на 29 януари 2015 г. от 12 ч. Молим желаещите да разгледат отделението бъдещи майки да се запишат предварително между 8 и 12 ч. в делничните дни на тел. 032 / 906 185 - ст. акушерка Благова.

Скрит текст:
Много благодаря за думите за котето ми Hug

# 372
Мария92 най-накрая и тук да има някой от моя град. Може и да се познаваме? Виждам, че сме горе долу на една възраст.

# 373
Лично не се познаваме, но сме се засичали Simple Smile Хайде, ако има нещо ако искаш ми пише на лично, за да не спамим темата с лични неща Simple Smile

# 374
Пазете се момичета, че ужастни вируси върлуват в това топло време. АЗ още не мога да се оправя, дъщеря ми кашля от 10 дни и много се влоши положението от вчера. Водихме я в Токуда вечерта, правиха й снимка на белият дроб ..уж там всичко ок, но ни изпратиха с антибиотик, антиботични капки за нос, кортикостероид за инхалации и изопринозин, лекарката каза, че й излгежда вирусно, но антиботика щял да й се отрази добре  #Cussing out   за сега се опитваме да не й даваме антибиотик да видим до кога...но кашлицата е уажастна, мъчителна не помня такова кашляне да е кашляла някога. През 2-3 секунди без спиране. В 5 сутринта реших да й дадем сладолед, вдигнахме влажността на 50% и най-накрая заспа милото.
Направо се моля да застудее и да падне сняг. Дано не се разболяваме!

Общи условия

Активация на акаунт