АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 29 304
  • 775
  •   1
Отговори
# 435
Никога не съм излизала в болничен. Затоваи не знам къде се носи тази бележка и дали отговорността е моя или на счетоводителя. Благодаря ти за бързия отговор.

# 436
  • София
kalitarka - стискам палци нещата да са ок на прегледа. Да не си се преуморила тия дни?

И мен нещо са ме ударили хормоните, а преди 10 минути като ме заля една вълна, направо ми се реве.... Ще се оплача.
Скрит текст:
Наред с готините ни приятели има и едни симпатяги, които колкото и да ги харесвам, много ме дразнят с това, че още ги бие сачмата и не осъзнават, че ние с ММ ще си имаме бебе и някак си... чака ни нов период в живота.
С любимия всяка година ходим по гръцките острови, а едно от пътешествията го организираме с колеги от работата - супер купон, една седмица ядене и пиене на корем. И сега не стига, че ни поканиха посредством общите канали (мейл до всички) ми и един от гореспоменатите младежи се свърза лично, за да зарибява и да пита. А става дума за средата на май. Нали се сещате с едномесечно бебе как ще отидем до Гърция... Да беше второ дете, да знам какво ме чака, ама.. Само като си представя картинката аз сама с едномесечно бебе, да звъня на майка и свекърва да са по цял ден у нас да ми помагат, направо ми иде да се хвърля от балкона  #2gunfire ММ няма да го направи, макар сигурно много да иска да замине, ама много се дразня така на хора, които не се съобразяват.

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 15:38 от Po3u

# 437
Po3u, никакви почивки Simple Smile ММ трябваше да ходи в командировка в Германия, ама му казах да се обажда да говори с шефа си. Може ли да ме остави с бебе на ръце и аз да се чудя какво да правя един месец Simple Smile

# 438
  • София
Ро3и те са го поканили за да не почувства обиден. И нас ни канят по разни излизания и пътувания понеже никой няма семейство все още но ние отказваме редовно. Тази година ММ даже и борда не е карал заради мен, да не стане нещо че няма кой да има до болница да ни кара. Просто сте на различни етапи от живота. Ще го осъзнаят висчки . Wink

# 439
  • София
Уф, прекалено тежко го приемам, ама тия хормониии  Hug
Маце - то да беше от куртоази, ама надали =) То не беше мейл, покана във Фейса, после и лични съобщения и телефонни разговори.. Simple Smile Ама да, така е като хората са далеч от тези мисли.

Повечето ни приятели вече подбират къде ни канят и аз съм супер щастлива от този факт, знаят кога и къде ни е удобно и т.н., ако става дума за някакво парти или ходения по нощите викат само ММ, ама има някои дето простооо ми иде да им кресна в лицето "Абе, чакаме бебе тука, няма да си купуваме кукла на конци..."

Излях си и аз яда, мерси  Hug

# 440
  • Враца
Момичета, споделям за да проверя някой има ли моят проблем. От известно време ми пресъхват устата нощем, цялото гърло дори и пия много вода, съответно ставам по 4-5 пъти до тоалетна  #Crazy

# 441
Maya*the*Bee същото е и при мен

# 442
  • Пловдив
Аз от доста време съм така,ставам до WC,каквото ''излезе'', си го възстановявам  с пиене на вода,което неслучайно води до следващото ставане за WC,и така всяка вечер Sad

# 443
  • София
Maya_the_bee, и аз съм така. Ту се облекчава, ту се влошава. Нормално е. И тук коментираха момичетата, че е от набъбване на лигавицата.

# 444
И аз съм така. Както djeska15 е писала, ставам освобождавам място и се наливам пак с вода.  hahaha

# 445
  • Sofia
kalitarka, надявам се всичко да е наред  Hug

Рози, и аз като теб се връзвам  Hug И ние имаме такива приятели. При нас пък отскоро имат друга тактика, нали чакаме бебе - изобщо дори не се обаждат  #Crazy Все едно животът за нас е спрял, в някаква степен е така (говоря за нощния живот), но пък и те излизат все на места, на които се пуши, музиката е силна или го правят в последния момент. Разбираемо е, че сме на различни етапи от живота си, ама все пак. То май средно положение няма или не се съобразяват или не се сещат изобщо  Joy

# 446
Привет момичета, да се включа и аз. Днес ходих да видя новороденото бебче на моя приятелка - много добре ми подейства това посещение, само като го гледам и си представям, че и аз ще гушкам едно такова мъниче след 3 месеца , разтапям се направо при мисълта! Сега се чувствам заредена с енергия и позитивно настроена.
За болничните да кажа и аз - болничния за Ноември ми беше подаден към НОИ на 12.12.2014 , а ми го изплатиха на 20.01.2014 т.е. цяла седмица след като е изтекъл срока. ( ето колко са 15-те работни дни ).
Този за Декември е подаден на 13.01.2015г към НОИ, днес ми показа изчислената сума и предполагам във вторник парите ще са по сметката ми.
Относно новите системи четох, че болниците имат 14-дневен срок да подадат документацията към НОИ, а фирмата не подава нищо - просто и работодателя трябва да има копие от болничния.
Но ето моя още не е подаден въпреки, че ми го издадоха на 9 този месец (със задна дата т.е. започва от 2 - значи няма проблем да е със задна дата) и 14-дневния срок тъкмо днес изтича , но явно ще има да си почакам.
Общо взето със започването на новата година и с тези нови с-ми очевидно ще се бавят.
Поздравления на дамите минали ЖК за хубавите новини.Аз чак на 3 съм на преглед (на ФМ) и с нетърпение чакам да видя бебка. Heart Eyes

# 447
Po3u напълно те разбирам. Около нас е пълно с "непораснали тийнейджъри" които дори бяха заявили на ММ, че нямал вече социален живот  #2gunfire и то само защото приоритетите му се поизмениха- вече не е най-важното да ходи по концертчета с тях, а за тях това е най-висшата форма на социален живот  #Cussing out Добре,че си имам добър и разумен мъж, който много добре осъзнава кое е важното в живота му  Heart Eyes

За запушения нос и пресъхналото гърло и аз мога да се включа от около началото на месеца. В началото малко се бях поошашкала, защото аз по принцип имам проблем с носа след изкаран синузит и като знам, че хване ли ме отива по 2 седмици направо ми призля. После установих, че се запушва, но не като да е болен, а само се раздува лигавицата и се сетих, че било нормално по време на бременност. Сега обаче имам друга чуденка- успявам да дишам вечер нормално само ако лежа по гръб, а нали пиша че трябва на една страна да се спи, че нещо се притискало иначе. В същото време си мисля, че щом ми е удобно и се чувствам добре по гръб, значи не би трябвало да има проблем, та нямам идея как точно да го реша този въпрос  newsm78

# 448
Ейми, браво за хубавите новини!  Hug
Vaseto - и аз се бях обзавела с тази екстра преди време, ама при мен беше много тежко положението... После разбрах, че и магнезия доста е "спомогнал" и съм си на вечна диетка, поне до няколко месеца след бременността. Внимавай с храните и дано мине бързо!
Имаш предвид сърбежа или киселините?  Rolling Eyes И какво не ядеш?  newsm78
Калитарка, бележката от банката я носиш на счетито заедно с болничния. Всъщност на нас новата система не ни спестява разкарване - при мен единствената разлика е, че не заверявам болничен на регистратурата в болницата Peace

# 449
  • София
Ох, момичета, колко се радвам, че има къде да си излея мъката сред сродни души
Megimagi - именно! ММ даже понякога им се дразни жестоко на някои от тия индивиди около нас...
Тъпото е, че аз имам повече такива познати около себе си - една мацка даже наскоро ми се скара да не съм отказвала излизания сега, че видиш ли после с бебето.
И си ме представете в 7 месец, с ебати тумбака, на парти... Wink
Поне най-близките ни приятели се "кротнаха", макар и ние да сме първите женени, чакащи бебе, но пак събиранията ни не са задължително по късни доби, на шумно място. Пу-пу! Че иначе съвсем без социализация щяхме да останем.

Включвам се в групата с водата - каквото изкарам, след това си го вливам обратно и така цяла вечер... Simple Smile
megimagi - и аз много често си поспивам по гръб, удобно ми е.

Vaseto29 - киселините и разстройство... Не мога да ти кажа какво точно не ям, по-скоро почнах много сериозно да избягвам храните, които ми причиняват дискомфорт.

Общи условия

Активация на акаунт