АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 556
  • 775
  •   1
Отговори
# 450
  • Враца
Явно съм пропуснала този пост, четох се лигавицата, но нещо свързано с хъркане. Значи поредното нещо, което е нормално при бременност  Confused
Megimagi аз пък като легна по гръб направо ми засяда като бучка в гърлото и започва да пулсира и не мога да дишам, иначе пък от гледна точка на удобство като положение и на мен ми добре. В крайна сметка не знам какво да те посъветвам  Rolling Eyes

# 451
Момичета,аз от октомври съм в болнични,но за пръв път ми ги бавят.Днес си извадих 12 цифрения код и утре след активирането му ще видя за какво иде реч.Онзи ден бях на ЖК и питах док как стоят нещата за раждането-преди 7 години при първата ми бременност издаваха направление за раждане.Той пита защо и аз отговарям,че няма да раждам в Ст.З. искам в друг град да ида,там където раждах преди.Този като настръхна- ти искаш да идеш в... Конкурентната болница...Като подхвана една лекция как едва ли не не искам да плащам раждането,пък ТРЯБВАЛО...Техния труд никой не запитал.Нито ме гледа на ехографа,нито ме тегли,ни кръвно! Надраска ми болничния и айде чао! Много съм разочарована! Sad

# 452
  • Бургас
vstoilova, това с болничните ще стане догодина. Сега работата е направена наполовина. Работодателите пак подават всички необходими неща,които бяха и преди нова година. Едва от 2016 година им отпада това задължение. Вчера питах счетоводителката и тя ми потвърди.

Преди две години пак издаваха направление за раждане.Сега сигурно пак ще е така.

# 453
  • Sofia
И на мен тези дни нещо не ми е удобно по гръб. А и вечер бебка е най-активна и като легна по гръб става фиеста  #Crazy На дясно като легна пък ми тежи, май на ляво засега ми е най-удобно, ама за сметка на това ръката здраво ми изтръпва и всеки ден съм с болки в рамото  Joy Ама какво да се прави.
Не мога да се оплача с друго и искрено съжалявам за момичетата с киселини и другите проблеми. Дано поотминат бързо Hug

# 454
  • София
Джелато ужас  Shocked  Аз ако можех, нямаше да ходя при него повече.. Ама айде нищо, още малко остана..
И аз имам една приятелка, която ме обвиняваше, че съм станала "лелка", защото не ми се излиза вечер по заведения..  #2gunfire  Скръцнах и със зъби и и дадох да разбере, че в момента грам не ме влекат такива места, чувствам се не на място някакси, като иска толкова да се видим ще намери време през деня / не е по цял ден на работа/.
Тая лигавица не знам какво ще я правим. 5 мин след като де събудя и се поизправя и веднага ми се оправя и почвам да дишам нормално   Twisted Evil , но цяла нощ е ад..

# 455
Аз пък недоумявам как може да има хора, които правят забележки и се сърдят, че не ни се излиза - независимо вечер или през деня. Особено ме е яд понякога на приятелки, които са минали вече през моето положение и са били по-зле и от мен и като започнат да ми говорят, че съм като пенсионерка  , защото не обикалям кафетата постоянно.
За лежането - аз да си кажа честно лежа , както ми е удобно на момента. Снощи например освен на дясно не можах да заспя на друга страна, наляво ми ставаше лошо, по гръб да не говорим. Но често през деня ми се лежи по гръб. Има пък моменти, в които легна ли по гръб направо не издържам и не ми е никак удобно. Но общо взето се съобразявам с това от което тялото ми има нужда, за да се чувствам добре. И мисля, че правилната поза за почивка и сън е тази, която ни е удобна.

# 456
аз пък искам пак да си спя по корем!винаги ми е било удобно,а сега -място не мига да си намеря.по гръб и аз се задушавам,а лекарката ми каза даже да си слагам възглавница под дупето за да намаля натиска на шииката.е,пробвах,ама няма как да стане,трябва ми кислородна бутилка.на дясно като легна,пак ми е зле,някъде бях чела,че тъй като от тази страна е черния дроб,стомаха се оказва на високо и това докарва киселините в гърлото,а и от натиска боли черния дроб.е,точно така се случва при мен.на ляво горе-долу става,ама няма как да изкарам 24 часа в една поза.та си пъшкам и се въргалям по легла и дивани и все не се намествам!

# 457
Момичета имам спешен въпрос, понеже АГ-то не ми вдига. От около половин час имам болко ниско в дясно, преди бременноста така ме боляха яйчниците. Болката е остра на моменти пронизваща лежа, но не спира. Само за момент спира и пак започва. Нямам идея дали са контракции или не. До сега ми нямаше нищо.

# 458
  • Под кленовите дървета
Моника, не са контракции, но пий нещо отпускащо - магнезий, но-шпа, знам ли...Звънни на лекар, ако не минава.

Момичета, специално Рози, така е като е първо бебе в компанията, никой не разбира промяната на положението. Ще мине и това, не се ядосвайте излишно.

За жените, които коментират как сте станали като лелки, има една тенденция в някои хора, да се самоизтъкват. Един вид, "аз родих, бременях, ма бях мнооого готина, ти кво си се запуснала, лелка с лелка". Ми щом ги влече на гърба на някой друг да градят самочувствие, толкова по-жалко за тях.

Абе...подбирайте си приятелите.

# 459
Ние сме добре  Heart Eyes 1310 грама. Аз с 3 кила отгоре за 20 дни  Blush Blush Blush
: monicaaa  jasmin_veni добре те е посъветвала Simple Smile Стискам палци бързо да мине

# 460
  • Под кленовите дървета
Тихо да не обсъждаме килата, че като ида да плувам в насейна ми иде да викна "Паййй сеее, кита идваааа"  Joy Като плувам по гръб съм точно като кит hahaha

Аз изчетох всичко свързано с имената и не мога да се начудя на роднински месения. Детето е на родителите му и само те решават как да се казва. Да не говорим, че 99,99% майката върши всичко, мъжът само за 5 мин. работа. Смятам, че майката има най-голямо право да реши как се казва бебето. Който е раждал деца навремето си ги е кръщавал и гледал както иска. Какво ви се месят.

Нямаме никой Николай в родата, баща ми тежко прие, че няма да се казва на него, но му обясних горното и млъкна. Името за бебка също ще си е нейно собствено, не на някой. Така съм доволна. И мъжът ми и той.

П.С. Казвала ли съм ви, как снахата не искаше да казва как ще се казва тяхната дъщеря, за да не им откраднем името Joy? В последствие я кръсти на свекър ми, цитирам нещо, което се е изпуснала, ама не в мое присъствие "за да обича най-много нея и да се грижи най-много за нея". Аз се смях много, защото доколкото знам, само родителите имат дълг към детето да се грижат и да го обичат Grinning

# 461
И аз искам да се включа по темата с олелването. Jasmin_Veni много хубаво се е изказала!

Тенденция е хората около 30-35 все още да нямат деца, и съответно имат мнооого свободно време (и средства) за всякакви "ергенски" забавления. Поне голяма част от познатите ми са такива, и доскоро все още се намираха хора (детето ми е вече на 4г. ), които да ме съветват как да живея. Получавали сме много индиректни критики и примери как децата трябвало да се оставят да си мелят в праха и да лапат камъни, или то щяло да си стои в кошчето мирно (като бебе) докато катерим. И разни други подобни. Но интересно как тези съвети винаги идват от хора без деца, много ми е любопитно като (ако) им се случи  някой ден и на тях, дали все още ще разсъждават по този начин. А с възрастта виждам как тези хора стават все по-заклети единаци и малко егоисти, и се отдалечават от идеята за деца. А реалността е друга, с времето се научихме да съчетаваме детето и хобито си, но определено променихме стила си на живот, но по-важно - променят се приоритетите.

Специално по поста на Рози, че на твоя мъж много му се ходи без теб, на него ще му трябва време да свикне с новата ситуация. Жената е някак по-в центъра на събитията, тя кърми, тя не спи...С моя мъж в началото си говорехме как ще се стараем да не ставаме уседнала двойка, ще си даваме свобода, ще спортуваме и т.н. И в началото той ходеше както си му е ритъма по 2 пъти в седмицата да спортува, отделно се случваше и да позакъснее още 1-2 пъти...е, да ама като почнаха коликите, и това бебе ми реве в ръцете от 6 до 8 по часовник ВСЯКА божа вечер, и аз броя минутите сама вкъщи..... После му излизаше през носа на горкия човек, че ме е оставил сама. Малко по малко се нагодихме, той поразреди излизанията, после бебето порасна и бабата малко помагаше, и пак започвахме да водим активен живот. С две думи, има живот след бебето  Grinning, но по-различен, и според мен - по-пълноценен и със сигурност изпълнен с повече любов.

# 462
Благодаря, момичета за бързите отговори.  Hug

# 463
  • Под кленовите дървета
Често казано, след всяко дете има проблеми в брака, докато се нагодят родителите, докато свикне бебето, големите деца. Еми такъв тип приятели са супер отровни в този момент. Никой не казва, че животът спира, но едно 3-4 килограмово същество наистина има нужда от вас. и ако приятелите не го разбират това, а внасят още повече напрежение в ситуацията, съвсем спокойно може да не им вдигате телефона два месеца.

Родителите стават родители като се грижат ЗАЕДНО за бебето. Не мама вкъщи, тати с приятели. И това е хубаво от сега да го изясните с половинките, со кротце и благо.

# 464
  • Варна
Ние сме добре  Heart Eyes 1310 грама. Аз с 3 кила отгоре за 20 дни  Blush Blush Blush

Аз съм с 2 кила отгоре за 2 седмици..... по цяла нощ кашлям много, мъжа ми не може да спи от мен... а на всичкото отгоре, вчера си дойде отпаднал, и тази сутрин вече беше с температура и по умрял от всякога. Та сега си е вкъщи и се гледаме Simple Smile аз кашлям, той се сополиви и го тресе. Най-смешното е, че лекарката е казала, че трябва аз да ходя с маска.... за него обаче не е казала да си сложи...иначе сме добре, като изключим напъването от кашлянето и ме е шубе да не не станат контракции...

Име сме избрали вече и да се похваля днес ми дойде поръчката от бебеландиа - силиконови зърна, бибита, Сано максима, памперси, бебешка козметика и т.н. , много се кефя.

Често казано, след всяко дете има проблеми в брака, докато се нагодят родителите, докато свикне бебето, големите деца. Еми такъв тип приятели са супер отровни в този момент. Никой не казва, че животът спира, но едно 3-4 килограмово същество наистина има нужда от вас. и ако приятелите не го разбират това, а внасят още повече напрежение в ситуацията, съвсем спокойно може да не им вдигате телефона два месеца.

Родителите стават родители като се грижат ЗАЕДНО за бебето. Не мама вкъщи, тати с приятели. И това е хубаво от сега да го изясните с половинките, со кротце и благо.

ДА! С две ръце!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт