АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 463
  • 775
  •   1
Отговори
# 480
УФФФ  най-накрая  ви изчетох.само 4 дни не бях влизала и докато наваксам изостанах с 2 теми,голямо четене падна.
Вчера  бях на ЖК. бебка е станала цял килограм и 118гр,което много ме зарадва защото последния път за месец и половина беше качила само 250гр.Моя болничен 45 дни преди термина се пада на 01.03 ама нали е неделя доктора ми каза да отида на 2и добре че ме подсетихте че са почивни дни,като отида февруари ще го питам.
За спането,всяка вечер лягам след 2,ставам само веднъж за wc. и да пия вода,и после чак към 10-11ч ставам ама докато заспя е едно въртене едно нагласяне,завзела съм цялата спалня от възглавници и одеяла.
За бебка още нищо,не сме купили,даже нищо не сме гледали само леглото харесахме,ама тъкмо приключихме с ремонта,чакаме да доиде новата спалня и тогава ще копуваме каквото трябва.
Училище "Чакам бебе" - Пловдив
Mall Galeria, 12:30 часа

27.01.2015

С предварително записване на: http://www.deteto.info/seminar.aspx?id=5
Някоя от Пловдивсите мами,мисли ли да ходи ?

# 481
  • Бургас
Раждането на бебе променя вашоят живот. Не този на близките и приятелите ви. В този ред на мисли съм на мнение,че никой не е длъжен да се съобразява. Какво като канят мъжете ви да излизат сега или после. Ако са мъже на място няма да ходят никъде или поне ще се съобразяват. Ако,обаче, не го правят и излизат както е било преди детето,то пак не са виновни приятелите а той и не е техен проблем,а ваш.

# 482
lina_bs - съгласна съм с теб, но като цяло не е приятно да го дразнят само... и мен не би ми било приятно да ми предлагат изкушаващи неща, които аз трябва или се предполага да откажа Wink

Аз сега се сетих да попитам момичетата, които са на фраксипарин - обсъждали ли сте до кога ще слагате? Аг-то иска до 36 г.с. да го спирам, с ин витро специалистта, който го е предписал не съм говорила все още, но от позната която вече роди с рискови тромбофилии, чух, че именно последните седмици са най-рискови от към образуване на тромби, които могат да доведат дори до фатален край. Мисълта ми е хематолог или генетик да попитам за най-сигурно мнение?  newsm78
Защото е ясно , че АГ-то си гледа неговия риск, от кръвоизливи при евентуално секцио, ама да се рискува живота на детето в края на бременността, за мен е лудост!

# 483
Изчетох ви най-после Simple Smile
Оня ден бях на ЖК, човечето беше с гръб и не можахме да го видим. За това мисля да направя последната ФМ в 30 г.с., утре ще звъня за час за следващата седмица, да се поглезя, да го видя.
Уж е момиче, ама аз все си имам една наум, че може да е момче. Имаме име само момиче, на което мъжки вариант не пасва. Ако го видоизменя малко, няма да спазя изискването си в името да има букви от имената на родителите ни. Хем не искам да е само на един, хем искам да е някаква комбинация. Угодия нямам Simple Smile и да се оплача голяма съм човка на ЖК забравих да питам какви са ни мерките, че се бяхме заприказвали за съхранение на стволови клетки, които много ми се иска да съхраня. Знам, че бяхте започнали да обсъждате темата ама не помня дали бяхте обсъждали различните банки у нас. Аз започнах да чета, ама съм до кривата круша, че нали ходя и на работа и нямам много време.
Ще се радвам ако чуя мнения по въпроса.
Относно сметката за болничен, освен удостоверението от банката за номера на сметката, ако ползвате болничен за пръв път попълвате и декларация за сметка по която да ги превеждат. Началото на 45 дни ми съвпада с датата на следващата ЖК 19.02, но смятам че не е задължително, защото моята докторка каза, "а ама то при теб даже съвпадат датите". За сега ЖК са ми 1 път в месеца, сигурно от следващия път ще станат по-често.
Относно спането слава богу засега нямам проблем, спя като пън, едвам ставам за работа. Ставам до wc 1-2 пъти полуспяща, пия вода и пак лягам. Аз също се усещам, че понякога спя полу по корем т.е на една страна, ама си премятам краката като за лягане по корем и корема ми е опрян в матрака. За сега това ми е най-удобната поза. Надявам се да не навредя на шомпала!  Ето вече се прозявам зверски и само да доглдам новините и отивам да правя гушшшшш!

# 484
welinity аз съм на клексан 0,6, до преди 2 седмици бях и на аспирин. Хематолога, каза че се спира една седмица преди секциото, но като цяло фраксапарина и клексана не са проблем и 24 преди това да са сложени. Виж аспирина е друго чудо, той има остатъчен ефект около седмица две и се спира около 30 седмица някъде.  Като цяло Инвитро специалиста, доктора, който е специалист в рискова бременност, както и хематолога, казват едно и също, а именно - аспирин при добър доплер се спира около 28 - 30 седмица, нискомолекулярния хепарин седмица преди секцио. Вчера на прегледа ми казаха да си направя някакви специфични изследвания в 3 градска болница. Само там ги правели и не са стандартните за коагулаця а специално за фракси и клексан. Документа ми остана в колата, утре като го взема ще пиша има и телефон и по- подробно е записано.

# 485
Добро утро бременелки  hug
Ами да и ние си променихме живота след като се роди малкия, по скоро се нагодихме, а и ММ е изключителен - винаги се съобразява с мен, а сега и детето и дума не става за излизане, ако не сме ЗАЕДНО!  Peace Благодаря му за което   bouquet Иначе не мога да отрека, че не ми е било тегаво, когато някой ни забрави  Sad така, че поканата е равна на уважение...вие вече си преценявате какво решение ще вземете, но се радвайте, че още сте в плановете им...ще дойде времето, когато пак ще си се търсите...останете с добри чувства  Heart Eyes

За спането нямам никакъв проблем, даже и на WC не ставам, а пийна ли вода идват КИСЕЛИНИТЕ - УЖАС  #Cussing out Иначе спя на която страна ми е удобно, имам ли изтръпване - завъртам се, даже и по гръб спя/с първото се вманиачавах във всичко и пак не съм била стриктна...той организма си знае, ако има проблем с положението на тялото се събуждаш и наместваш Simple Smile /

Пелени си имам още и от еднократните и многократните, преди се мазахме малко в началото, докато не намеря цаката как да го сменям без да цапам и сега сме само с многократни пелени, защото мама знае вече как  hahaha

# 486
Аз сега се сетих да попитам момичетата, които са на фраксипарин - обсъждали ли сте до кога ще слагате? Аг-то иска до 36 г.с. да го спирам, с ин витро специалистта, който го е предписал не съм говорила все още, но от позната която вече роди с рискови тромбофилии, чух, че именно последните седмици са най-рискови от към образуване на тромби, които могат да доведат дори до фатален край. Мисълта ми е хематолог или генетик да попитам за най-сигурно мнение?  newsm78
Защото е ясно , че АГ-то си гледа неговия риск, от кръвоизливи при евентуално секцио, ама да се рискува живота на детето в края на бременността, за мен е лудост!
Понеже имам загуба на бебе точно в деветия месец - 37г.с. и аз бях ужасена , за какво ще бия цялата бременност а после една седмица ще спра - та то тогава точно може да се случи нещо!!!! Гинеколога ми каза, че няма да го спирам въобще, може би има в предвид, че само ден или 24 часа преди операцията ще прекъсна, и дори след това още известно време ще бия, аз също ще съм със сигурност секцио. Аз няма да правя допълнителните изследвания с хематолог в Сф, те са за определяне дозата на препарата. Четох, че има отношение към упойката клексана и фраксипарина, не към кръвоизливи, защото той корегира кръвта по друг начин, не като аспирина. И а за аспирина съм със същите препоръки - до към 30-34 седмица!!!

# 487
  • София
Пак сте подхванали интересна тема за излизанията.

Аз мисля, че са много здравосливни и за мъжа, и за жената, стига единият да не злоупотребява системно на гърба на другия. Помагат човек да не "изпуши", а и да съхрани социалния си живот донякъде.
Но някак с времето доста разредихме късните излизания. Гледаме (поне аз) да са от по-раничко, че иначе на другия ден съм парцал.

Amy_lee, и аз се будя върху корема си:)

# 488
Най накрая и аз успях да  изчета всичко, че тази седмица ми беше много натоварено с това приключване на семестъра и вземане на заверки... вчера направо ми идеше да заплача по едно време от напрежение, но накрая всичко мина с успешен край -- Всички заверки взети! Peace

А по темата с излизанията и приятелите, никога не съм спирала ММ да излиза, но ми направи впечатление, че след сватбата направо нещо му стана от човек обичащ събирания и излизания по няколко пъти в седмицата, сега едвам едвам  се съгласява за излизане. Laughing  Мисля че вече осъзнава че има семейство и ще става тати!

И да ви попитам имате ли мнение за продуктите от марката МАМ  и какво мислите за тях, говоря за шишетата им и помпите за кърма?  newsm78

# 489
  • Пловдив

Училище "Чакам бебе" - Пловдив
Mall Galeria, 12:30 часа

27.01.2015

С предварително записване на: http://www.deteto.info/seminar.aspx?id=5
Някоя от Пловдивсите мами,мисли ли да ходи ?
Аз ще ходя.
Относно приятелите ,излизанията с тях ,аз вече имам опита от първото си дете,и да ви кажа в началото нямахме много общи приятели по-скоро лавирах ме между неговите и моите,при моите вече имаше семейни и не беше проблем,даже се съобразяваха с нас , и така вече 10г,и аз се съобразявам с тях също.Но приятелите на мъжа ми до един бяха ергени и то над 30, 1- 2 пъти като се обадят и ти като нямаш  възможност,после се започва оредяване на обажданията,още повече ,че той работеше в друг град и се прибирах ме само за събота и неделя.Но това са неща ,които се преодоляват,вкрайна сметка,който ти е приятел си остава такъв до края.

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 10:05 от djeska15

# 490
  • София
За Фраксито и аз знам така че се спира вечерта преди секцио и се бие няколко седмици след това. Welinity консултирай се с твоя ин витро специялист.

Абе кой колко е мъж не може да се съди по това колко излиза.

Днес ми е супер кеф! Започнаха тройките в седмиците ми newsm44 newsm44 newsm44 остават още 6 седмици лежане. Дано да минават бързичко и безпроблемнно!

# 491
  • Пловдив
Относно приятелите - при нас пък от преди да забременя има "оле ти ще видиш, живота ти свършва, край на излизанията, край на обикалянията" - това се чува от приятелите на мъжо, които вече имат деца. Аз пък на това точно се дразня. Не казвам, че не са прави и няма да се промени всичко, ама те малко ми идват в повече (а и по принцип са мърди мрънкалници). А от моя страна.... в "голямата" компания сме само две момичета, като едното вече си има бебе и някак си свикнаха и се съобразяват много с това (въпреки, че са все мъжки), отделни приятелки също влизат в положение, даже на моменти ме дразнят с прекаленото внимание  Shocked
Сега да ви разкажа вчера как съм се смяла като идиот.. Младежа реши, че няма да ме подритва цял ден. Аз му говорих, обеснявах му как се готви леща  Joy после филми гледахме, детски.... ама НЕ. Оправям се да излизам и минавам през WC-то, а в същото време комшиите си надули музика. По едно време се чува Бяла роза и мързеланчо така подскочи  Joy имах чувството, че ще ме изхвърли настрани (а аз съм бая голяма по принцип)  Joy Та тропна едно хорце и се успокоих хахаха

# 492
lovdidi браво на теб, честити взети заверки!  Hug
Маце, честита тройчица в седмицата и вече само леко и безпроблемно лежане до щастлив финал  Peace
Хехе, Шльоки, много ме разсмя с историята за малчо и "Бяла Роза" - весела душичка ще е:)))

Относно киселините - до снощи не ме дразнеха. Ето какво направих аз, изпих го, легнах и заспах като къпана до сега= равна чаена лъжичка лимонтузу, равна чаена лъжичка сода за хляб, 2 лъжички захар, може да не са равни, но да не са препълнени. Слагат се в суха чаша, пуска се водата, бърка се енергично:) 6 секунди след като шупне се оптива първата глътка - трябва да е сладко, но не много, като лимонада. Пия 4 големи бавни глътки, за здрави киселини може би трябва повече от тях. Аз отпих от течността само 4 пъти, не трябва да се пие цялата! Важно е (за мен) да усещам как се спуска глътката по трахеята ми, да се пие "качествено", а не на "гъл-гъл" екс.  
В секундата след четвъртата средно голяма глътка забравих какво е киселини, легнах и заспах. Чета сега в интернет тук-там, че содата е вредна за бременни, но няколко момичета препоръчват рецептата при киселини - снощи я пробвах и беше моето спасение:)) Може би трябва да се редуват на дни - това, ябълков сок, прясно мляко, спрайт...

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 10:34 от Смехорани

# 493
  • София
Привет! Аз също малко бих се обидила ако приятелите спрат да ни викат, реално освен по дискотеки с детето не сме спрели да ходим където и да е. Не си спомням да са ни канили и да сме сме отказвали нещо, защото не е било подходящо за детето...Единствено сега не ходим по гости през седмицата, защото като ходи на градина до 9 трябва да е в леглото. Още повече, че сме сами в София и не сме я оставяли никой да я гледа за повече от няколко часа - винаги си е с нас. Сега например май месец се гласим (живи здрави) по женски с майка ми сестра ми и всички деца да ходим в Сандански на почивка (санаториум) Simple Smile
ММ го познавах няколко години преди да се гаджосаме и беше все по купони, дискотеки, жени....после постепенно стана по-домушар и от мен Simple Smile Явно находил се на млади години, сега се е кротнал и ние сме на първо място винаги. Ако го извикат ще излезе на дискотека (аз нямам против даже понякога го карам аз да излиза)..нито пък той ще се нацупи ако аз изляза с приятелки, но някак си така си гласим и нагаждаме нещата, че си излизаме заедно в повечето случаи.
Снощи бях на ЖК, бебка си върви една назад както си е от началото, нищо притеснително и интересно Simple Smile
Днес съм до обяд на работа ...то една работа.....

# 494
lina_bs - съгласна съм с теб, но като цяло не е приятно да го дразнят само... и мен не би ми било приятно да ми предлагат изкушаващи неща, които аз трябва или се предполага да откажа Wink

Аз сега се сетих да попитам момичетата, които са на фраксипарин - обсъждали ли сте до кога ще слагате? Аг-то иска до 36 г.с. да го спирам, с ин витро специалистта, който го е предписал не съм говорила все още, но от позната която вече роди с рискови тромбофилии, чух, че именно последните седмици са най-рискови от към образуване на тромби, които могат да доведат дори до фатален край. Мисълта ми е хематолог или генетик да попитам за най-сигурно мнение?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт