АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 388
  • 775
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
lady_vanila от както беше още точка в корема ми, се говореше какъв щял да стане, как щял да има еди кой си любим предмет в училище, че ще ходи на море на година и нещо с баба си и дядо си, че ще спи еди къде си като отиде в баба си и дядо си, чичо му къде щял да го води, какъв щял да го правя и общо взето  Sick Не, че са мои родители - ама как поне 1 път те не казаха нещо такова за това дете.. те са казват да е живо и здраво, а от другата страна бабата и чичото .. биографията до абитуриентския бал му написаха. Да ти кажа.. в началото се впрягах, после реших, че няма смисъл (реално никой не го прави и говори с лоши чувства, ама дразни..).. а сега съм на фаза "да си говори който каквото иска, пък то ще си покаже какво ще стане" и ми е най-добре. Аз също за много неща си мълча пред мъжо, защото не искам да се караме. Та, ако си проклета колкото мен - бий им игнора и си прави каквото знаеш- най-хубавото средство според мен !  Sunglasses

# 616
  • София
Lady истината е по средата. Все повече се уверявам че сме поколение мислещо се за всезнаещи и не приемаме критика и съвет от възрастни защото какво разбират те? Нали ние четем форуми и в интернет и знаем всичко. С кротце и благо всичко трябва да се решава. Бабите поне за мен са от голяма нужда и ще разчитаме на тях, трябва да ги учим на новите неща и да взимаме полезните съвети от тях. Ся идея си нямам за какво си ядосана, това са ми размислите в късни неделни вечери... Ха наздраве едно топло мляко!

# 617
РоЗи, от къде взе помпата с това намаление?

# 618
Здравейте мами да ви питам нещо набързо: кой превозвач ползвате при пазаруване от английски сайтове?

# 619
Добра късна вечер от мен,

аз имам въпрос към близнашките коремчета - Говорихте ли за кортикостероидна профилактика с док. Аз се чудя, уж според морфологията и всички прегледи нещата са ОК и не би следвало да има изненади, ама знае ли човек. Та имам срок да реша до 12.02 какво ще правим, че  е най- добре ако се прави да се прави около 32 седмица. На моя приятелка с тризнаци 2 пъти слагаха веднъж в 32 и веднъж 34 преди секциото само още една инжекция. Според док е нож с две остриета и трябва да се премисли и + и -, та за това да питам, вас какво ви съветват?

А за дрехите за изписването - аз май накупих хиляди неща, а точно тези първите се носят най- малко, та не знам накрая с кое... Crazy

# 620
Джеска, съжалявам за болката и се надявам да не се превърне в неприятност и повод за болничен престой.
Ванила -  Wink Мой съвет - усмихвай им се и прави каквото си знаеш, но с половина ухо чувай - има добри съвети.
Пепито - нищо не сме говорли за такава терапия, но ако пишеш в групата на очакващите близнаци, ще получиш повече мнения.
Рози, и аз се присъединявам към молбата да напишеш къде е намалена помпата на Авент :*

# 621
Благодаря много за съветите, момичета.
От всичко не съм изпробвала единствено това с лука.
Ако трябва и до него ще прибягна.
Тази вечер обаче открих какво ми носи някакво облекчение - в момента съм на терасата, на студено и носа ми се отпуши.Сега ме е страх да вляза да си легна.Ние по принцип спим на студено де, но колкото и да е, температурата е друга.

# 622
  • Под кленовите дървета
Откакто спя на 17 макс 18 градуса и дишам спокойно Simple Smile
Пропускайте сега коментарите. Но като се родят бебетатй не давайте да ви се месят. Колкото повече чета темите за свекитата, толкова повече се убеждавам, че бабите и дядовците изтрещяват при първо внуче.
Ние дне бяхме на басейн семейно и малко се пооблекчих с болките в гърба. Но като поспах няколко часа и се събудих с гадене и ми е зле...май пак ме гони вирус Sad
Иначе успявам да докарам два или три пъти плуване в седмицата и се чувствам добре. Доста бременни идват да плуват при нас Simple Smile готина е да видиш как ужасено бременните гледат майките с малки деца, пищящи и биещи се, с онзи поглед в очите "Моето няма дйча е такова"

# 623
Pepit0   newsm78 при положение,че всичко към момента върви добре,защо тряба да се прилага подобна терапия,не разбирам,но все си мисля,че ако има някакъв проблем следящият бременността доктор ще каже...не се вкарвай в излишни филми,на мен до този момент,никой нищо подобно не ми е споменавал,за първи път го чувам  Shocked

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 07:38 от Karina81

# 624
Добро утро  Heart Eyes

От днес влизам в 27г.с и това май си е начало на трети триместър  Crazy
колко малко остана да дойдат малките вързопи в прегръдките ни  Hug

# 625
  • Перник
Sisi, аз в петък влезнах в 27 г.с. и точно същото си мислех. Даже вече започнах да сънувам, че малкото човече се е родило  Crazy
lady_vanila, доста е дразнещо някой постоянно да ти се бърка, но и според мен трябва първо да опиташ да не им обръщаш внимание, защото като се появи бебето нещата ще се наредят от самосебе си ( поне така се надявам, защото на мен ще ми бъде първо дете) и детето най-ясно само ще покаже какво иска и от какво има нужда. За някои неща бабите със сигурност ще са прави, тъй като имат повече опит, за други - ние ще сме прави и ще учим тях на новостите и така...надявам се всичко да мине спокойно и без ненужни караници.  bowuu

# 626
  • Бургас
Добро утро, момичета!
Помпата на Авент е намалена в Айко, може да се поръча и онлайн:
http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=108&pid=77192
Относно баби, дядовци, лели, чичовци и останалата рода - не го взимайте толкова навътре. Всички те очакват бобчетата не по-малко от нас и се вълнуват и си представят отглеждането им, мечтаят за това какви ще станат, как ще се "метнат" на тях Simple Smile и т.н. Сигурна съм, че каквото и да говорят го правят с добри чувства и само защото искат и те да са полезни. За нещата, с които не сте съгласни, просто ги игнорирайте и помнете, че и те искат най-доброто за бебенцата, както и ние. И най-важното - радвайте им се докато са още до вас и ви подкрепят, колкото и да си мислите, че можете да се справите сами. И аз при отглеждането на първото детенце се дразнех и филмирах, а сега след като и от двете страни бабите и дядовците са със здравословни проблеми, осъзнавам колко ми липсва това внимание и възможността да си споделяме тревогите и радостите по предстоящото събитие. Бъдете малко по-толерантни към тях, има неща, за които никога няма да сте на едно мнение, но пък вие преценяте кои от съветите ще следвате и кои не, не си разваляйте отношенията заради дребни неща.
Пожелавам прекрасен понеделник на всички Simple Smile

# 627
  • София
Привет момичета!

Тази помпа е много изгодна...аз имам една стара на Авент вкъщи, която ми бяха дали с първото дете. Сега мислех да си сменя накрайници и разни аксесоари, но то май ще ми излезе по-евтино да си купя направо тази намалена помпа. Страхотна е, аз съм много доволна от нея  Twisted Evil

За бабите аз съм на друго мнение - с премълчаване не става работата...като премълчаваме един вид се съгласяваме (поне според тях). Аз винаги съм си казвала и все още си казвам как искам да ми се гледа детето. Ако няма да се спазва няма да го давам да го гледат и това е. Много съм крайна, но това е положението. Честно казано не сме имали възможност да ни помагат баби (имам предвид да стоят седмици и месеци при нас или пък да пращам детето да го гледат) и съм много доволна от това. Сега вече смятам, че съм успяла да ги науча как искам да гледат моето дете. Техните са си ги гледали както са си искали, сега това дете макар и внуче не е тяхно и трябва да се съобразяват с това. Аз например самата като съм гледала на сестра ми децата, макар да съм ги чувствала като мои и да съм им изглеждала строга, винаги съм се съобразявала със сестра ми и нейните изисквания.  А и съм забелязала, че колкото по-големи стават децата, толкова по-големи стават изцепките...или тогава поне децата споделят какво се случва, иначе ние изобщо не знаем Simple Smile
При нас основния проблем със свекървата беше храненето (по скоро не храненето и късното захранване) и недаването на вода. Еми как няма да побеснея и как да съм толерантна след като 100 пъти сме казали, че няма да даваме вода на детето (даже сме предлагали и не иска) и като я заваря с шишето вода и го натиска в устата на няколко дневното ми бебе...ми повече няма да го взема дори и ще го гледа от далече докато не се научи и това е.  #Cussing out Или пък как аз бавно захранвам след 6м по схема с постепенно въвеждане на всичко внимателно и на Великден тя реши да го захрани с козунак ... и то тайно аз видях трохи по устата...пак нали след като много добре знае как стоят нещата с храненето  #2gunfire. Естествено ММ ме подкрепяше и също я мъмреше за разни неща. Сега знае за всяко нещо пита-тя каката е голяма де. Видя, че оцеля детето само на кърма и без вода до 6м, че оцеля и стана човек без сокчета, щоколади, захар и всякакви боклуци (пуканки чипсове и др.) и дано нямаме подобни изцепки с второто. Сега за всичко пита всичко! Ако бях премълчавала дали щеше да се сети сама да спре?
Малко се отплеснах ама ми беше болна тема с първото дете Simple Smile

# 628
  • София
PepitO, доколкото знам повечето лекари подкрепят тази терапия, но само при риск от преждевременно раждане. При теб има ли такъв? Аз понеже съм със серклаж и близнаци, моята докторка ме предупреди, че ще направим терапията през 27-28 г.с. Но понеже се случи по същото време да съм в Майчин дом, там не ми слагаха кортикостероиди и аз не се натисках. Най-добре според мен е без това, но ако има и най-малли съмнения за скорошно раждане, ползите за бебетата са големи. Твоят лекар какви рискове ти посочи?

Маце, права си за всезнаещото поколение. Но пък и някои баби нямат мярка в месенето, бъркат го с помощ. Балансът е сложен.

# 629
  • София
Здравейте мами да ви питам нещо набързо: кой превозвач ползвате при пазаруване от английски сайтове?
Аз ползвам gabco.
estelitka аз имах същите проблеми но с баща ми. Голям ужас беше. А Марин много повръщаше от твърди храни и от секрети и как ли не се аз бях виновна. Свекърва ми слуша, пита, информира се. Даже като сгреши после си признава и се поправя. Сега съм решила като ни изпишат първите две седмици ММ да си вземе отпуск и да помага и чак след това, като се нагласим, който иска да идва за по седмица на гости.

Общи условия

Активация на акаунт