АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 437
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Маце, мерси!
Ще си взема, дано ме облекчи Simple Smile
Ние днес ходихме на разходка по магазините, обзаведохме се с повивалник, още едно одеалце и взехме и помпата за кърмене на Авент. Беше намалена от 97 на 48лв, та ...

tikvi4kata - Ние си сглобихме комплектче от дрешките, които поръчвахме. Ще го снимам тия дни и ще го кача.
Едно боди с къс ръкав, отгоре гащеризонче с дълъг, чорапки и шапка. И отгоре по-дебело одеалце.
Обаче имам и резервен вариант - една туника с ританки, и искам ако е топло и бебето не е по-голямо от 52см, да сме с нея, адски сладурска е!

Не съм се замисляла, че за април може да трябва боди с дълъг ръкав, но и аз мисля да компенсираме с по-дебело одеалце или пелена отгоре.

# 601
Cvety83, не съм проучила още как стои въпросът с пъпната връв в ТК. Мисля другия месец да се свържа с лекаря, и да се разбера с него. Предполагам, че зависи от него. Също така знам, че за да се изпълнят някои от условията, трябва да се плати за ВИП зала, напр. да имаш придружител, бебето да остане с майката веднага...

Да се отчета за моя зъбен проблем - бях споменала по-рано, че е умъртвен, прелекуван, че и с коронка. Е, сега се оказва, че е с гранулом. Трябвя да се извади, но според зъболекаря може да се изчака. Рядко ме боли, дано може да се разчита на компенността му.

Почти съм избрала комлект за изписването, не е идеален, но най-ми допада от всичко видяно. Смехорани беше писала за този бг производител - дафра дг. Все още нямам нищо купено, само остатъци от каката. Надявям се през февруари да наваксам, че се притеснявям вече.
PS трудно ми е да пиша, че съм на таблета, но само да допълня- грижете се за зъбите, не отлагайте. Аз определено много се старая, и въпреки това вижте какво се случва:(

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 17:24 от giada on the road

# 602
Giada аз на 05,02 съм на ЖК и ще питам по-подробно и ще споделя.
Момичета чудя се дали ако е студено на изписването ,с едно по-дебело якенце и пелена,която не е много дебела,ще е студено за бебка?Не ми се купува чувалче.

# 603
Аз също мразя нощници,но се оказа,че за родилно са удачни. За самото раждане,поне в нашата болница, ти дават тяхна нощница,която си е чиста,но естествено старичка,че може и скъсана да е. След като родих(нормално раждане)една санитарка ми донесе багажа и от там ми извади моя нощница,която ми помогна да облека. Всяка сутрин задължително на визитация ти гледат състоянието отдолу и това на превръзката,така че е неудобно поне за мен докато ги чакам да минат освен гащите да си събувам и долнището на пижамата - особено ако имаш болки и шевове.Освен това да стоя по голо дупе докато ги чакам,а може и да не си сам в стая, не бих искала. За тоалета, който някои държат да ти направят е пак по-добре да си с нощница. С нощницата си е по-удобно - само я надигаш и готово. За няколко дни се издържа. Извинете за натурализма при описанието Simple Smile
Колкото до тоалета за изписването,предния път всичко стана бързо с прибирането у дома - само няколко снимки и хайде в колата. Детето бе завито в пелена - края на май месец беше и никой не разбра какви са му дрешките отдолу. Само на снимките,които аз му правих се вижда. Така,че не мисля да се престаравам с някакви супер готини дрешки. Важното е да са му удобни,а и лесни за обличане, защото толкова малко бебе е и доста крехко създание.Аз все се притеснявах да не му извадя някоя ръчичка докато го обличам. Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 18:57 от megi791

# 604
  • Варна

Паkри Витамините сами по себе си не могат да направят чудеса, но в никакъв случай няма да ти навредят. Щом ти помагат и чувстваш облекчение, продължавай да ги приемаш,както ти е казала зъболекарката ти. Simple Smile

Благодаря ти Калитарка.  Hug

# 605
Момичета, споделете нещо за запушен нос.
Ясно ми е, че е от хормоните и че е нормално по време на бременност, обаче вече не се издържа.
Не знам как ще спя тази нощ, въздух не мога да си поема.

# 606
Опитай да спиш на студено, на мен това ми помага при запушен нос

# 607
Cvety83, мерси, ще ми е полезно да споделиш, щом разбереш.
Меги, съгласна съм с теб, и аз реших да наблегна на удобството.
Карамел, малко промивка с физ. разтвор може би ще облекчи временно лигавицата. Едно време имаше едне флакончета с ментов аромат, смъркаш ги, и носа се отпушва. Друго, което ми хрумва,е да се яде горчица иле усаби, но разбира се, това са временни мерки. Аз поне не съм чувала за нещо, което трайно да помага. Естествено, да се спи на хладно и проветрено...

# 608
Ясно ми е, че е от хормоните и че е нормално по време на бременност, обаче вече не се издържа.

Аз всяка зима имам такъв проблем, само с капки се спасявам. Но сега нямаше как и ходих на УНГ, изписа ми капки, който ми "забъркаха" в аптеката, капват се само преди лягане и са напълно безвредни. Само с два пъти се оправих, "да чукна на дърво" трета седмица спа без проблем и не съм ги използвала. И аз знам от опит, че спането на студено помага, но аз не мога.  hahaha

# 609
За нос са ми изписвали ПИНОСОЛ.

# 610

Аз близо мсец бях със запушен нос  направо беше ужасно пробвах с пиносол  с хомеопатични хапчета за хрема, вода със сол и пак нищо докато не ми казаха една рецепта: настъргваш 1 лук и после през цедка го изцеждаш колкото може повече и или с пипетка или с клечки за учи слага по 1-2 капки в носа и смръкваш  така поне 2 пъти (1 път вечер и 1 път сутрин) и на мен поне ми мина вече нямам проблеми, но е много гадно и после имаш чувството, че всичко мирише на лук!

# 611
  • Пловдив
Здравейте ,да се оплача и аз от вчера съм с главоболие и уж нормално кръвно,но не минава от панадол.Но това е малкия дявол,вчера не съм спала от болка долу в ляво ,не можех да се преместя без да изпитам болка,днес цял ден пак на легло и не изчезна,даже болката се качи на горе и стана остра.Не издържах и отидох  до спешен център,прегледаха ме нищо няма,за бъбреците ме питаха ама и там няма нищо,от цялата работа''спечелих''безплатна ехокардиография на бебчо.Искаха да ме вкарат за изследвания,система да ми сложат,ама това го правят само да си дръпнат всичко по здравната каса.Отказах ,но с обещанието ако не мине да отида с багажчето и да остана.Надявам се да е по-добре тази нощ макар ,че от спазмалгона който ми биха не изчезна изцяло болката,но дано не ме притеснява и да не ходя утре пак.Лека вечер ви желая,''пенсионерката''отива да си легне,и да се разположи удобно.   

# 612
И на мен са ми изписали Пиносол, но никакъв ефект, след слагането 5-10 мин. усещах един вид освежаване, но не и отпушване.А за лука-слагала съм за лекуване на синузита и направо нещо адско е това.Поне аз с 300 зора го издържах, защото щипе, боли, почваш да кихаш и лично на мен всякакви неща ми падаха от носа след него  Joy

# 613
Като сме започнали с оплакванията и аз да се разпиша Sad толкова скапан ден ми е днес..хем аз съм бременната, а имам чувтвото че ММ  е този с бушуващите хормони!!!  Роднините и от двете страни ще ни побъркат...нещото което от доста време се опитвам да избегна, а именно да се карам с него заради тях!  Хем по принцип с всички се разбираме, но не знам защо са решили, че по-добре от мен знаят какво искам за бъдещото си дете и какво не?!?!  И както до преди няколко месеца си мислех, че на мен не може да ми се случи да имам дребнави спорове около раждането на първото дългоочаквано внуче и от двете страни, та сега положението все повече започва да напомня затишие пред буря!!!!  И сега дилемата е да им тегля на всички по една майна или да се направя на разсеяна и да си пускам всичко покрай ушите, а пък каквото ще да става..

# 614
Разбирам те.Опитай на първо време тактично да ги сложиш на мястото, апък ако не стане-пускаш в действие строгия тон.Много е дразнещо, когато някой се бърка и както казваш ти, все едно знаят по-добре от теб кое е най-добро.

Общи условия

Активация на акаунт