АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 387
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
  • София
За кортикостероидите този лекаря дето беше от МД при Гала, каза че тази терапия е много препоръчителна и че я подкрепя с две ръце когато има рискот преждевремено раждане. Аз ще я обсъждам с док в сряда в зависимост от състоянието ми. Имайте на предвид че нещата с шийки и прочие се променят от днес за утре, но даже и да тръгне преждевременно раждане те имат начини да задържат положението за няколко дни и да сложат инжекциите. Общо взето аз съм за тази терапия. Не вреди на бебето.

Абе и аз говоря наизуст за свекървата, не знам как ще се държи, но дотук е много добре. Тя не се меси в нищо а подкрепя от дистанция. Ще доживеем и ще видим. Майка ми е друга бира, та се меси но ми е майка и мога да и кажа нещата в лице, пък е опитна в кърменето много и ще се надявам да ми помага,пък и сама си признава че тя ни е гледала по книги и не е разчитала на съвети и разбира какво е да искаш сам да си гледаш детето. Да родим и ще го мислим, сега не ми е това най важно. Wink

# 631
  • София
Tifany1, Смехорани, 0033 ме изпревари. В Айко вече два пъти я намаляват за последните два месеца.

Rafi_11 - аз ползвам GGBG

sisi_fashion - честит 7 месец!

Слава богу ние нямаме все още коментари от родителите, с едно-две изключения, които обаче аз май приех заради хормоните. Ще ги викаме да помагат, няма как, ММ даже от сега се е наточил да ги използваме за помощ винаги, но аз ще искам със зъби и нокти, поне докато издържа, да сме си само двамата и роднините да асистират в спешни случаи, когато ножа опре до кокъла. Поне в началото. Ама няма да се заканвам, че така както си го мисля сега и начина, по който ще стане в бъдеще, са две различни неща.

# 632
Добра късна вечер от мен,

аз имам въпрос към близнашките коремчета - Говорихте ли за кортикостероидна профилактика с док. Аз се чудя, уж според морфологията и всички прегледи нещата са ОК и не би следвало да има изненади, ама знае ли човек. Та имам срок да реша до 12.02 какво ще правим, че  е най- добре ако се прави да се прави около 32 седмица. На моя приятелка с тризнаци 2 пъти слагаха веднъж в 32 и веднъж 34 преди секциото само още една инжекция. Според док е нож с две остриета и трябва да се премисли и + и -, та за това да питам, вас какво ви съветват?

А за дрехите за изписването - аз май накупих хиляди неща, а точно тези първите се носят най- малко, та не знам накрая с кое... Crazy
Pepit0 нищо не са ми казвали за кортикостероидна терапия. Ще видим на следващия преглед. Предполагам, че ако няма нищо притеснително и индикации за преждевременно раждане не би трябвало да се налага такава терапия. Но все пак докторите преценяват.

jasmin колко пъти съм си казвала гледайки чуждите деца "моите няма да са такива"  Mr. Green Кой знае какво ще излезе накрая  Joy

# 633
  • Sofia
Маце, и при мен е така. Не мога да се оплача от свекървата. И тя е далече, обаче се интересува жената. Не знам как ще е като се роди бебето. Laughing Майка ми пък за всяко нещо си има мнение и как пък в повечето случаи е на различно от моето  Joy
Разбира се като сметна за полезен съвета бих го приела, но да ми се месят за всяко мое решение - това не бих го понесла  Naughty

Estelitka, съгласна съм и с теб. Когато се прекрачи границата не трябва да се мълчи. Просто различни хора, различни поколения, различни виждания. Някак си трябва да има баланс, но не при всички се получава.
Мога да дам един пример - ние сме решили да си вземем преносима кошара. А според майка ми и баща ми това е много неразумно решение и видиш ли аз после ще си блъскам главата, защото не съм ги послушала за дървена  #Crazy Едно време аз съм спяла в дървено легло, а пък сега детето как щяло да спи на преносимата, тя била нестабилна  Joy

Сиси, честит ти 7 месец! От утре и аз започвам последния триместър  newsm44

# 634
  • София
ek_velika И аз искам първите седмици да сме си сами. Първо сме в малък апартамент и не е удобно дълго гостуване, първите дни докато се нагодим искам да сме си сами, ММ ще си вземе 15 дни които му се полагат и с каката ще сме си четиримата сами. Така бяхме и първия път и държахме ние всичко сами да си правим - къпане, преобличане (храненето беше от моя страна) всичко от първата минута.. и така. После вече майка ми дойде за 1 седмица, после свекървата за една и после пак си останахме сами Simple Smile Освен това по мои наблюдения (то си е индивидуално, но все пак), колкото повече се включват бабите в началото, толкова по-малко се включва таткото в ежедневните грижи и някак си отдалечава от цялата обстановка. Не ме разбирайте погрешно, не съм против бабите ама свекървите каквото и да си говорим са си друга порода  Joy  Peace
Мислех си скоро, че нищо не съм подготвила още за раждането - уж имам повечето неща, но има  и малко за купуване...и явно съм се притеснила, вечерта сънувах, че раждам, а още нищо не съм купила. Сега си гледам списъка с каката и ще почна да отмятам малко по малко Simple Smile Те са дреболии, но аз обичам да съм подготвена  Peace

# 635
Но това е малкия дявол, вчера не съм спала от болка долу в ляво, не можех да се преместя без да изпитам болка, днес цял ден пак на легло и не изчезна, даже болката се качи на горе и стана остра.
Както описваш много прилича на моята болка, само че тя беше в дясно. Най-вероятно е от разтягането на връзките /ако нямаш контракции/. Виж дали ти е удобно леглото и си подложи нещо мекичко отдолу например.
lady vanila, няма защо да се караш с ТМ заради друга хора - или им кажи директно какво искаш и мислиш, или запази самообладание и не им обръщай внимание. На мен баби и дядовци не бяха ми гледали детето до сега - докато бях на системи за първи път го оставихме на свеката, а като повръщах много майка ми го изведе няколко пъти на разходка. Майка ми помага само с къщната работа по собствено желание и не отказвам /за мен лично това е единственият начин, по който бабите могат да помагат/, така че както си го направиш.  Peace

# 636
Относно бабите и дядовците, за щастие не се намесват много. Е, свекървата се опитва лекичко да ме плъзне къде и при кого да раждам, щото видиш ли дъщеря и родила две деца при него, съседката също и семейните им приятели също, а аз щото съм едва ли не лигла не съм искала там. Става въпрос за Шейново, а аз предпочитам Токуда. След като и обясних обаче защо искам Токуда, каква неонатология имат и как да родиш едно прекрасно доносено бебе около 3500 е различно от това да не знаеш кога ще родиш и колко ще родиш двете малки същества и предпочитам да знам, че съм избрала добро място с повече възможности за бебетата се съгласи. Не, че в Шейново няма раждания на близнаци и не че не се справят, но все пак искам да съм спокойна, че  не дай си Боже нещо ако се наложи всичко е в същата сграда, а не на 5 км. в задръстването.  #Crazy

Що се отнася до кортикостериодите, нямам индикации за нищо. Шийката е добре близо 4 см. си седи, води, плацента е ок и според док няма място за притеснение. Аз и не съм де, но просто ми каза, че е добре да помисля искам или не. Все пак да не забравяме, че бебетата се раждат по- рано и по непредвидими причини - например скрита инфекция или нещо друго. Но няма да го мислим толкова много. Въпроса ми беше да се ориентирам, защото аз мисля да ги пропусна превантивните неща, ако се наложи според мен могат да задържат нещата до 3 дни за да ги сложат. Мен приятелки родили по рано основно ме навиват, не толкова доктора, защото са изживели вече ужаса и за тях наистина си беше кошмар, та затова всеки гледа от собствената си камбанария.

И за да не ми е толкова негативен поста само да вметна, че си направих проучване. Многооо рядко са случаите, когато бебе реши да излиза по- рано. Просто това е като самолетните катастрофи, ако полета е минал добре никой нищо не казва, но ако самолета е паднал всички телевизии за това говорят.  Hug

# 637
Благодаря ви много момичета  Hug Друго си е човек като чуе малко окуражаващи слова!
Наистина за сега мисля да стоя някъде по средата, но ролята на буфер понякога ми идва в повече (най-вече заради хормоните). Моя проблем идва най-вече, защото моето семейство е по свободомислещо и с голямо чувство за хумор, а на ММ родата е с доста по застаряло мислене...та аз като съм искрена и си им кажа всичко право в очите винаги гледат странно!!! Когато искам да си кажат мнението мълчат, а когато искам да мълчат - не спират да дърдорят  Crossing Arms Нооо стига с ядосването...смятам днес да е един прекрасен и усмихнат ден, че не искам да си тормозя бебока с излишни глупости Simple Smile

Шльоки_Пльоки винаги успяваш да ме развеселиш с писането си, независимо на каква тема ще е!  Laughing

ek_velika ти често ли пазаруваш с gabcо, защото гледам в нета има оплаквания от потребители, че били некоректни, но те са от 2012 година, та доста време е минало от тогава..
На мен за пловдив би ми било доста по удобно с Шопинг фея..някой има ли отзиви за тях???

# 638
  • София
Аз съм поръчвала с Шопинг Фея, много съм доволна!

# 639
Аз съм поръчвала с Шопинг Фея, много съм доволна!

Значи в близките дни ще действам Grinning

# 640
Здравейте момичета, понеже вече се сдобих с количка и кошара  Party интересува ме това което може да се свали от тях трябва ли да се пере.  Rolling Eyes

# 641
Здравейте момичета, понеже вече се сдобих с количка и кошара  Party интересува ме това което може да се свали от тях трябва ли да се пере.  Rolling Eyes

Лично според мен трябва аз на моята количка ще ги пера в пералнята ама на ниска температура 20 или 30 градуса
 Да ви се оплача и аз моя мъж от снощи е с 39 градуса температура и е с гнойна ангина и след малко ще ходим пак на лекар да ни изписва инжекций,че иначе няма да се оправи.Цяла нощ не сме спали и като дигна по висока температура от 39 градуса ходихме и на спешния център. Sad

# 642
Оф започна грипната епидемия, пазете се момичета. Постоянно предупреждавам моя мъж много да се пази да не ми внесе някой вирус, ама то и аз мога да си го лепна. Напоследък с това обикаляне по болници. Даже и тая седмица ще ходя на отворени врати на две болници.
А повивалника на кошарата, който е нещо като мушама плат дали и него да пера. Уфффф започвам сега с тези чуденки.
Ходих и на училище за родители и все повече ми се струва всичко с отглеждането на детето безкрайно трудно.  Confused

# 643
  • София
lady_vanila поръчвам поне на два месеца веднъж. Много съм доволна, не съм имаа никакви проблеми. Преди поръчвах от KDSHOPPINGUK но ми излизаше по-скъпо като доставка, тъй като са от Пловдив. И с тях не съм имала проблеми.
bebaiv изтрии му сливиците с мед и сода, хубаво да паднат налепите и температурата до половин час ще падне.

# 644
  • Пловдив
Да попитам на някой да ли му се е случвало да получава бодежи в ануса,аз периодично имам,не съм питала док за това,но не мисля че са от хемороиди,защото не усещам нито външно ,нито вътрешно някакъв проблем,а и до сега съм нямала,дори и с първата бременност?

Общи условия

Активация на акаунт