Желатин на пластинки

  • 3 417
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте! Знам една страхотна рецепта за чийзкейк с бял шоколад, която съм правила само в чужбина. За рецептата използвам желатин, но под формата на пластинки. Досега не съм видяла някъде тук в България да се продава, а съм питала на много места и съм проверявала в много магазини. Желатинът, който използвах беше на д-р Йоткер. Някой виждал ли е къде се продава (ако изобщо го има в България)?
Бях използвала желатин на прах, но не успя да стегне толкова добре кейка и стоеше по-скоро като крем, а не плътен пласт, какъвто трябваше да бъде.

# 1
  • Мнения: 3 942
Надали заради формата на желатина, не се е стегнало. Виж на опаквовката за колко течност го дават и прецени колко да сложиш. Няма никакво значение, дали е на прах, топчета или пластинки!

# 2
  • Мнения: 5 139
Моля ви за идея за продукт заместващ този

или някакъв трик (техника ли  Thinking), така че да постигна ефект на стичане на желатина

# 3
  • Мнения: 695
Това не е желатин а нишесте. Сгъстява се с нишесте - 1с.л нишесте на 1 ч.чаша течност

# 4
  • Мнения: 244
Моля ви за идея за продукт заместващ този

или някакъв трик (техника ли  Thinking), така че да постигна ефект на стичане на желатина



Има такава желираща смес с марката "Стила" и се продаваше в Кауфланд, но скоро не съм ходила там и не знам какво е положението сега. Имаше го в 2 варианта - бледо жълт и червен цвят. Справяше се доста успешно - особено за заливки отгоре. А за да ти се стича желатиновата смес - просто го разлей в по-голямо количество и още докато не е стегнал съвсем, а да е полутечен.
Между другото - същият ефект съм постигала с руски желатин (от Русия или от Березка) + малко желан цвят боя от сухите за сладкиши.

# 5
  • Мнения: 244
Досега не съм видяла някъде тук в България да се продава, а съм питала на много места и съм проверявала в много магазини. Желатинът, който използвах беше на д-р Йоткер. Някой виждал ли е къде се продава (ако изобщо го има в България)?
Бях използвала желатин на прах, но не успя да стегне толкова добре кейка и стоеше по-скоро като крем, а не плътен пласт, какъвто трябваше да бъде.

Права си Христина, защото и аз съм ползвала чужбински желатин на листа (не на Йоткер), а още по-качествен и желирането става без грешка. Тук желатинът на прах на Йоткер не ме удовлетворява напълно, та компенсирам с по-голямо количество.
Четох, че желатина на листа е 1,5 пъти по-силен от този на прах.
Освен това в различните държави желатинът е различен.
Затова и пропорциите на заместване на листовия с прахообразен са различни.
Тъй като обяснението е доста обемно - ето някои линкове за заместването (ако имаш проблеми с превода ще помагаме!):

http://www.povarenok.ru/blog/show/23475/

http://otvet.mail.ru/question/59433546

http://kuking.net/15_642866.htm

http://findfood.ru/product/zhelatin-listovoj

http://lacocinadelolidominguez.blogspot.com.es/p/tabla-de.html

и още една тема оттук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=446669.0;all

Успех!  Simple Smile

# 6
  • Мнения: 5 139
Златни сте, благодаря за отговорите   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт