За изневярата

• 111 854
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 540
теб защо те влекат ми е интересно Joy Joy Joy
по-добре си легни при мъжО ,вместо да висищ тук bowuu

# 541
  • Ямбол
Интересна ми е психологията на тези, които са се подложили на това.
Интересен ми е и своеобразният мазохизъм, който се проявява в такива ситуации.
Любовницата е наясно, че е никоя и пак продължава да се натиска, ражда дете, изритват я и после пак там се вре, пак за това говори, пак това изследва, вместо да се опита да стои далече от огъня, с който се е опарила, тя пак е навряна, пак дава акъл, пак търси подкрепа, пак се изживява като жертва.

# 542
  • София
Мразя ,като изпусна темата . Сега трябва да чета 4 страници.
Тороманова това ти ли си?
нннeeeee, опазил ме Господ !

Ето ме  4470
Ейнц , готина си  Grinning Стреснах се с тази снимка малко . Whistling

# 543
Но в крайна сметка брака се крепи на взаимни компромиси.

Допускам (съвсем хипотетично), че аз не бих могла да живея с мъж като твоя. Или пък ти да се окажеш в моята ситуация- да се виждаш с мъжа си на 3-4 месеца.
Това е най-голямата заблуда.Брака се крепи на взаимна любов, доверие, всеотдайност, уважение, нежност, лоялност, съпричастност ....ей такива ми ти работи.  
   Grinning
Да, няма начин да се окажа в ситуация като твоята   Laughing  писала съм в други теми, за мен мъже с професии като моряци, лекари, пилоти и прочие липсващи с месеци и години от дома, не съществуват.   Laughing   Аз държа мъжът ми да е активен член на семейството и да участва постоянно в семейния  живот, във възпитанието на децата, нужно ми е да градим живот и спомени ЗАЕДНО, а не всеки да живее живота си отделно.

# 544
На лекарите пък какво им е - имат нощни смени ли?

# 545
...
Вече писах- никой не е застрахован...

За това никой не спори. Абсолютно съгласна съм, че никой не може да каже какво ще стане утре. Въпросът е когато ясно ти покаже, че за него тази връзка няма толкова голямо значение, че по-важно от това е да изчука някаква жена, дали теб тази връзка ще те устройва.

...Но в крайна сметка брака се крепи на взаимни компромиси. Всеки прави своя избор...

Именно. Животът е един, затова не всеки е склонен да го пропилява в компромиси.

# 546
  • Linz
Краси, бракът може да се крепи на много неща, включително и на материална изгода. Но компромисите са необходим компонент на всеки брак. В противен случай семейното гнездо би приличало на бойно поле. Или когато липсва пълно единомислие при взимане на решенията, то би трябвало да отстъпва все единият. Тц, въобще не мога да си представя брак без взаимни компромиси.

Ами и аз държа на много неща, за това и се налага да сме временно разделени- за да изградим един по-добър живот заедно. Освен това аз намирам дистанцирането за определен период за много полезно за връзката. Дебело подчертавам, че е мое мнение.

# 547
...Освен това аз намирам дистанцирането за определен период за много полезно за връзката. Дебело подчертавам, че е мое мнение.

И все пак не протакай много, че моята предна връзка така тръгна да потъва. Особено пък като се появи сегашният мъж на хоризонта...

# 548
  • Linz
Знам, човече. То разстоянието или подобрява отношенията, или ги скапва окончателно.

# 549
Не казвам, че няма компромиси.Но те са някъде на дъното на класацията за елементите, нужни за един добър и успешен брак.Или, просто казано, ако бракът се крепи на компромиси, то това не е брак, а една постоянна агония.А и реално погледнато, когато обичаш и искаш другият да е щастлив, наложи ли се да отстъпиш в нещо, това не се възприема като компромис,  а по-скоро като градивен елемент в името на добрия съвместен живот.
Поне аз никога не съм възприемала моментите, когато съм се съгласявала с мъжа си, за компромиси от моя страна, не ми е тежало, не съм се борила със себе си, не ми е било трудно да кажа:"Да, ти си прав, така ще постъпим!".Всъщност, за целия ни 26 годишен общ живот досега това се е случвало 3-4 пъти.Говоря за общи компромиси, не само от моя страна.Просто за 99 % за нещата от живота сме на едно мнение и компромиси не се налагат.

Цитат
Ами и аз държа на много неща, за това и се налага да сме временно разделени- за да изградим един по-добър живот заедно.
"Животът е това, което ни се случва, докато градим планове за бъдещето!"   Grinning
Аз предпочитам да живеем живота си днес, сега, заедно...защото "утре" е несигурно, а може и да ни няма.Малко фаталистично звучи, но .......

# 550
  • Linz
Винаги на едно мнение?! Не го вярвам. Това трябва да е ужасно скучно... Компромиси обикновено има и в съвсем ежедневни и рутинни действия- като това какво да се гледа по телевизията или какво да се вечеря. Можем да минем през къде ще отидем на почивка това лято и да стигнем до броя на децата в семейството... Има толкова въпроси, на които не може просто да нямаш мнение и да кажеш "Ами както ти решиш, скъпи."
Аз мисля, че жената е тази, която трябва да изманипулира мъжа да прави повечето компромиси- с чар и женска хитрост. И да устави у мъжа усещането, е той командва парада.

Това му е чара на утрето- че е несигурно. Да, може и да ни няма. Но и тогава вече няма да има значение какво е било вчера.

# 551
Ние сме доста различни като темперамент, като външен вид, като интереси (имаме и общи).
Но под това, че не правя компромиси имам предвид, че сме на едно мнение къде да живеем, какво да работим, как да прекарваме свободното си време, какви са отговорностите ни към дете, дом...
Не бих казала, че е скучно, имаме достатъчно дребни неща, по които да си спорим.

Аз мисля, че жената е тази, която трябва да изманипулира мъжа да прави повечето компромиси- с чар и женска хитрост. И да устави у мъжа усещането, е той командва парада.

При моят мъж това не върви. Той е директен до болка. Обича каквото има да се каже направо. Аз също. Това е едно от нещата, които са изключително важни във връзката ни. Но пък когато се поставя нещата "голи" на масата сме склонни да чуем аргументите отсреща и обективно да ги оценим.
Но и той не се притеснява, че няма да е мъж, ако моята идея е по-разумна. Друг път пък обратното.
Когато усетя, че някой ме манипулира, дори да искам да направя това, нарочно правя обраното. После може много да ме е яд и да ми се иска да се отметна, но стискам зъби, голяма гад съм в това отношение  Tired така че внимавайте с манипулациите, не при всеки вървят.

П.П. И все пак не съм много убедена, че мъжете не усещат кога ги манипулират. Имате много ниско мнение за тях, според мен въобще не са толкова глупави.

# 552
Винаги на едно мнение?! Не го вярвам. Това трябва да е ужасно скучно... Компромиси обикновено има и в съвсем ежедневни и рутинни действия- като това какво да се гледа по телевизията или какво да се вечеря. Можем да минем през къде ще отидем на почивка това лято и да стигнем до броя на децата в семейството... Има толкова въпроси, на които не може просто да нямаш мнение и да кажеш "Ами както ти решиш, скъпи."

Това му е чара на утрето- че е несигурно. Да, може и да ни няма. Но и тогава вече няма да има значение какво е било вчера.
Непонятно ти е, защото явно не ти се е случвало.    Simple Smile

Относно "утре"-то:в края на живота си аз лично бих съжалявала, ако съм прекарала повечето време сама в очакване на някакво имагинерно "утре" и съм пропиляла хиляди възможности за заедност.Животът е прекалено кратък, за да жертваме ценното ни време заедно заради някакво несигурно бъдеще, което може и да го няма.
Имаше някаква мисъл, не мога да цитирам точно, но по смисъл:
"Миналото няма как да се върне.
Бъдеще може и да няма.
Животът е днес и сега."
Затова аз предпочитам да живея СЕГА, защото "Човек съжалява не за нещата, които е направил, а за нещата, които е пропуснал да направи."

Последна редакция: ср, 25 фев 2015, 09:00 от Анонимен

# 553
Като се замисля по въпроса от темата няма значение дали за друго са на едно мнение, важното е за изневярата да са, за да не стават сакатлъци  Laughing има много двойки, които я толерират, дори си имат отворени бракове. Ей го, всички са доволни  Simple Smile

# 554
...има много двойки, които я толерират, дори си имат отворени бракове. Ей го, всички са доволни  Simple Smile

Ти в такава двойка ли си?  Blush

Общи условия

Активация на акаунт