За изневярата

• 111 852
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 525

Че колко теми тук са започвали с "мислех, че никога не бих могъл да простя/изневеря..."

Ако това изречение се отнася и до моите мнения, сбъркала си адресата.  Wink
    Че има много изневери, сигурно е неоспорим факт. Но каква отправна точка може да е това, за човек, на който предстои да вземе решение дали да остане или да напусне връзка по тази причина? Според мен за адекватно решение е важно какво става вътре в двойката, а не какво правят другите.   
    Писанията от името на любовницата ми дойдоха много сладникави още в началото и не успях да ги дочета докрай.

# 526
  • Linz

Че колко теми тук са започвали с "мислех, че никога не бих могъл да простя/изневеря..."

Ако това изречение се отнася и до моите мнения, сбъркала си адресата.  Wink
    Че има много изневери, сигурно е неоспорим факт. Но каква отправна точка може да е това, за човек, на който предстои да вземе решение дали да остане или да напусне връзка по тази причина? Според мен за адекватно решение е важно какво става вътре в двойката, а не какво правят другите.   
    Писанията от името на любовницата ми дойдоха много сладникави още в началото и не успях да ги дочета докрай.
Относно първото ти изречение- нямам представа за какво говориш. Принципо така започват много теми в този подфорум.
Второто не го давам като отправна точка, просто констатация. Колкото и да осъждаме и да проявяваме нетърпимост към лъжата и измяната, изневерите си остават обичайно явление. Естествено, че ситуацията във всяка двоойка е индивидуална, както и крайното решение.
А писмото трябва да се прочете цялото, не можеш да добиеш представа за съдържанието от първите 1-2 абзаца.

# 527
  • Сф
Цитат
 ........ Sarania, изневеряващия прави избор разчитайки да не го хванат, но това не значи, че е пуснал камшика. А ако у партньора се появи съмнение, то причинява страдание докато разбере истината или приеме лъжата. Това също е форма на  насилие и по никакъв начин не се свързва с обич тъкмо към онзи, за който си наясно, че не приема изневярата.
    Ако такъв човек има самочувствието, че е прав да изкръшка, подавайки се на моментна емоция (всеки е длъжен да обича първо себе си), после трябва да има и самочувствието да защити решението си, а не да го превръща в допълнително мъчение.          
Как ги вадиш тия генерални изводи не зная. Логиката в любовта и в живота не е такава. "Форма на насилие" - леле! Еми то излиза , че е форма  на насилие над ММ , ако за вечеря му сложа пържени яйца  , а не готвено! Примерите около мен изобщо нямат самочувствието и желанието да защитават решенията си. Нима има някой признал си? И кому е нужно?Признанието би трябвало да се прави вече при взето решение с кого да се остане.Както каза една позната- "Добре , че Иван си хвана любовница, та да му оправи семейството". Решение не взимат тия мъже - не знам защо и не им ли е трудно на два стана да тъчат... newsm78 то не е само до секса, ами и внимание, разходки, финанси - мани, мани..

# 528
Колкото и да осъждаме и да проявяваме нетърпимост към лъжата и измяната, изневерите си остават обичайно явление.
   Никой не осъждам, нито приемащите, нито изневеряващите. Изненадва ме, че отношението, което проявяваш към изневярата не е формирано на собствените ти разбирания за чувства и партньорство, а стъпва на някаква масовост. Аз съм неспособна да прощавам гадно отношение (не става дума непременно за изневяра), ако аргументът за проявата му е "така правят другите". И битовите кражби са обичайно явление, но това не ни кара да приемем крадците, ако оберат нашия дом, нали?

toromanova73, не знам къде видя генерални изводи. Аз говорех само за, цитирам се: "за партньори, несклонни да приемат изневярата под никаква форма. За склонните е ясно." Цитираният от теб пост е част от разговор, не мисля, че е необходимо да го пиша във всеки. Впрочем, защо непременно  мъжете да са изневеряващи?

# 529
  • Linz
Колкото и да осъждаме и да проявяваме нетърпимост към лъжата и измяната, изневерите си остават обичайно явление.
   Никой не осъждам, нито приемащите, нито изневеряващите. Изненадва ме, че отношението, което проявяваш към изневярата не е формирано на собствените ти разбирания за чувства и партньорство, а стъпва на някаква масовост. Аз съм неспособна да прощавам гадно отношение (не става дума непременно за изневяра), ако аргументът за проявата му е "така правят другите". И битовите кражби са обичайно явление, но това не ни кара да приемем крадците, ако оберат нашия дом, нали?
Пиша принципно, защо приемаш всичко лично към теб?
Вече писах- никой не е застрахован. Само едно нещо ни е сигурно- че ще отидем там, откъдето никой не се връща. Давам си сметка, че дали човекът до мен ще ми бъде верен зависи от куп обстоятелства извън моя контрол. Моите разбирания за чувства и партньорство са всъщност доста различни от това, което виждам около мен. Но светът е това, което е и нямам друг избор, освен да се приспособявам.

# 530
  • Сф
Впрочем, защо непременно  мъжете да са изневеряващи?

Е как защо- нямаме време!  Joy

И типичния профил на серийния кръшкач е 40 + годишен с 20-30г, под 60 кг .  Joy

# 531
     Интересна ми е на каква база стъпва отношението ти към изневярата, Sarania. Коментирам гледната ти точка, споделям и своята, нищо не съм приела лично. Laughing  Разговорът е по-темата, харесвам принципни дискусии без конкретен проблем за разчепкване.  Peace
      Когато е беше момента, аз си взех решението как да реагирам на изневяра, затова съм наясно, че застраховки няма.  

toromanova73, явно мъжете са по-явни.  Laughing Не мисля, че изневеряващите жени са по-малко, по-добре се крият.

# 532
  • София
Мразя ,като изпусна темата . Сега трябва да чета 4 страници. Crossing Arms
Тороманова това ти ли си?

# 533
Цитат
Той и дъжда е обичайно явление, но и 200 години да живея, няма начин да го приема и заобичам....   Laughing
И корупцията е обичайно явление, и кражбите са обичайно явление, и лъжите са обичайно и масово явление, но аз съм си все така непримирима към подобни.
Та, дори изневерите да станат масови, явни и ежедневни като пиенето на кафе, аз пак ще съм непримирима и няма да ги приема за нещо нормално за МОЯ живот.
Пък дали Пенка/Пенчо/Драганка/Драганчо си изневеряват нон-стоп и се онождат обичайно, хич не ме вълнува.Важно ми е какво става в моя дом и в моя "свят".
Неслучайно в другата тема писах, че ако съм милиардерка, ще си купя самотен остров и ще забравя за останалия свят.Толкова ми е писнало от простащина, лигавщина, идиоти и силиконови клонинги.

# 534
Тороманова-ти ли си това на снимката Laughing

# 535
  • Сф
Мразя ,като изпусна темата . Сега трябва да чета 4 страници.
Тороманова това ти ли си?
нннeeeee, опазил ме Господ !

Ето ме  4470

# 536
  • Linz
Хърмаяни, току-що попаднах на нещо във фейса и ми се видя подходящо да ти го напиша.
Свикнах да гледам безразлични лица,
лицемерни постъпки и недостойни за уважение хора!
Свикнах да се преструвам, спрях да показвам, че боли!
Свикнах да живея в свят на лъжи!!!

Не се покрива на 100% с моите виждания, но пък се доближава.

Краси, твоя воля. Някои не могат да приемат едно, други- друго. Но в крайна сметка брака се крепи на взаимни компромиси. Всеки прави своя избор. Допускам (съвсем хипотетично), че аз не бих могла да живея с мъж като твоя. Или пък ти да се окажеш в моята ситуация- да се виждаш с мъжа си на 3-4 месеца. Ама ей-на, имаме си своята формула за брака, важнато е ти да си ок с твоята, аз- с моята Peace
пп Някой сега ще каже, че подозирам, че мъжа ми кръшка... не, ни най-малко!

# 537
  • Ямбол
...
въпросът не е само да оправи някоя по-млада заради криза на средната възраст, ....
Ще ти се да не е било така, ама май е било точно така, нали?

# 538
...
въпросът не е само да оправи някоя по-млада заради криза на средната възраст, ....
Ще ти се да не е било така, ама май е било точно така, нали?
Laughing липсваще ми Лилянке
нищо не ми се ще на мен отдавна
и не, не е било това със сигурност
повече подробности ще пусна в друга тема - С дъх на  загнила риба
 Joy Joy Joy Joy Joy

# 539
  • Ямбол
....
повече подробности ще пусна в друга тема - С дъх на  загнила риба
....
До там ли се докара? Отивай на лекар, че може да е нещо сериозно.

Интересно, че все тези теми те влекат.

Общи условия

Активация на акаунт