За изневярата

• 111 862
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 510
  • Сф
Не съм съгласна , че хората с годините не се променят- променят се и  още как!И не винаги в една изневяра се влагат чувства. Минава и заминава. Много конкретизирате ! Ако беше така просто, трас- прас , кръшна ми - марш, верно щяха 80% да са самостоятелни бойни единици, а 99% да сме роднини. Не подкрепям извънбрачните връзки, но 10 те минутки секс могат и да минат със задна дата.
И ето, умния човек не рови в телефона на жена си и се обажда от границата да каже, че си идва!
 Laughing

# 511
  • Linz
Краси, а отчиташ ли, че хората се променят? На 15 си на един акъл, на 30- на съвсем друг, на 45- да не говорим. Не можеш да предвидиш в какво ще се превърне партньорът ти след n брой години семеен живот, нали?
Да, винаги е гадно да си от страната на мамената половинка. Но това ли е най-гадното, което може да се случи в един брак? Или обичаш човека такъв, какъвто е, заедно с всичките му слабости, или не. Никой не е застрахован от моменти увлечения, дегенеративни заболявания или др. увреждания, депресии или Бог знае какви изпитания за една връзка. Ако е слаба, се руши. Ако е силна, се бори.
Хората се развиват, НЕ се променят.И това пак зависи от възпитанието ми.
Един благороден, лоялен и честен човек няма да стане крадец и убиец, само защото е станал на 45.   Laughing
Да, приемам , че човек се развива  и може след 20 години живот и брак вече да не е същия, да иска други неща от живота, да не го задоволява досегашния му начин на живот и т.н.Но честният и точен човек ще си каже проблемите, къде го "сърби", защо го "сърби" и ще търси начини да излезе достойно от критичния период в живота си.Няма да тръгне да кривва и да "забягва", за да си "решава" проблемите.
Хората, склонни и лесно поддаващи се на криввания и еднократни забежки обикновено не са склонни на дълбоки личностни взаимоотношения, те просто се плъзгат по повърхността на живота и винаги търсят на "хляба мекото и на работата лекото".

Аз не сравнявам изневярата с болести, депресии, увреждания и други, неподвластни на нашите решения.Докато човек няма контрола кога и от какво да се разболее, то напълно е в неговите възможности да реши да изневерява или не.
Ами ако ще философстваме, ок...
Развитието Е промяна, преминаване от един етап в друг.
Да, бял и добър човек няма да стане черен и лош. Но има и други цветове и нюанси.
Точния човек ще си каже проблемите, когато смята, че това би довело до разрешението им. В противен случай едва ли ще рискува да си навлича нови.
В забежките не се търси решение на сложни казуси, те са просто една нова емоция.
Аз не виждам особена връзка между дълбочината на взаимоотношенията и склонността към изневяра. Личното ми впечатление е, че дали един мъж/жена изневерява не зависи от силата на чувствата. Просто защото съм срещала мъже (предимно), които изключително много държат на брака си, но не биха отказали на някоя млада засукана мацка, както и обратното- не кръшка, но и на семейството си не държи особено. Това си е въпрос на темперамент, не толкова на чувства. Физиология ако шещ, за това и си позволявам сравнение със заболявания.

# 512
Цитат
Аз не виждам особена връзка между дълбочината на взаимоотношенията и склонността към изневяра. Личното ми впечатление е, че дали един мъж/жена изневерява не зависи от силата на чувствата. Просто защото съм срещала мъже (предимно), които изключително много държат на брака си, но не биха отказали на някоя млада засукана мацка.........
Да държи на брака си и да обича жена си са две коренно различни неща.   Laughing
Много мъже държат на брака си, причини бол-мнението на обществото/мнението на мама/свикнали са жена им да им слугува и т.н., но всъщност изобщо не държат на нея като човек и личност.И повечето, да не кажа всички изневеряващи, склонни към периодични кръшкания и криввания, точно така възприемат брака и жена си:брака им дава някаква относителна стабилност пред обществото, а жена им е приравнена с мебелите в къщи-необходимото зло, което им улеснява живота.

# 513
аз не проумявам защо омаловажавате изневярата Thinking
има хора,които с години имат паралелни връзки,това за вас какво е Thinking
въпросът не е само да оправи някоя по-млада заради криза на средната възраст, говорим за паралелни действителности
това как го оправдавате вие ми е интересно Peace

# 514
Аз не сравнявам изневярата с болести, депресии, увреждания и други, неподвластни на нашите решения.Докато човек няма контрола кога и от какво да се разболее, то напълно е в неговите възможности да реши да изневерява или не.

Браво, Krasi *!!! Ето в това е тънката разлика!

# 515
  • Linz
Краси, ти току-що обобщи какво представлява брака в общия случай- необходимо зло, а партньорите са като част от интериора Grinning
Темата е изчерпана!

# 516

В забежките не се търси решение на сложни казуси, те са просто една нова емоция.
Аз не виждам особена връзка между дълбочината на взаимоотношенията и склонността към изневяра. Личното ми впечатление е, че дали един мъж/жена изневерява не зависи от силата на чувствата. Просто защото съм срещала мъже (предимно), които изключително много държат на брака си, но не биха отказали на някоя млада засукана мацка, както и обратното- не кръшка, но и на семейството си не държи особено.
      А аз правя разлика между това да държиш на брака си като форма на удобство и да държиш на чувствата на партньора. Ако изначало знаеш, че изневерявайки си хванал камшика и действието ще накара партньора да изпита болка, близка до физическата, значи проявяваш жестокост. Нея никаква физиологична реакция не може да я оправдае и тя никак не се свързва с твърдението "обичам го/я, просто задоволих физическа необходимост и момента емоция".
     Каквито и оправдания да търсим тук на изневеряващите, те не са меродавни за партньори, несклонни да приемат изневярата под никаква форма. За склонните е ясно. Изборът е на онзи, който "държи камшика" и доколко му пука каква болка ще причини.

# 517
аз съм съгласна с Краси Peace
точно защото има жени,които ясно поставят границата-изневери ли партньора следва раздяла
защото без да се заблуждаваме-жените правим мъжете такива каквито са Peace
нека той да знае,че съпругата ще прости и тази забежка в името на светото семейство Stop
ами -не
не е това тактиката
покажещ ли му вратата след изневяра не само ,че уважаващ себе си, но и ценищ семейството като такова

# 518
"аз не проумявам защо омаловажавате изневярата Thinking "

Аз не я омаловажавам , просто си я има , защо я има , не знам.

"има хора,които с години имат паралелни връзки,това за вас какво е Thinking "

Има , явно им е в кръвта това , начин на живот.

"въпросът не е само да оправи някоя по-млада заради криза на средната възраст, говорим за паралелни действителности"

То да е само при хората на средна възраст ще приемем , че е болест , но не е така.

"това как го оправдавате вие ми е интересно"

Не съм го изпитал това чудо и не мога да се оправдая.

newsm78

Последна редакция: вт, 24 фев 2015, 16:45 от Avensis

# 519
  • Linz
Хърмаяни, така е, но изневеряващия в почти 100% от случаите разчита, че деянието му ще си остане тайна.

# 520
Физиология е сексът, не изневярата.Човек има нужда от секс, не от изневери.   Grinning

Краси, ти току-що обобщи какво представлява брака в общия случай- необходимо зло....
Това е бракът за тези, които са склонни към залитания и криввания.    Laughing
Но, съгласи се, има и хора, които се обичат, държат ЕДИН НА ДРУГ, не само на брака си, и за тях изневярата не е спорт за свободното време.  
И не, този, който не може да си сложи спирачката, а се отдава на 5-10 минутното удоволствие, не държи на половинката си.Може и да се самозаблуждава, че я обича, че държи на нея, но когато толкова лесно рискува  целия им живот да отиде на боклука заради собствения си кеф, не я обича и не му пука за нея.
Вярвам, че има такива, които си вярват и се самоуспокояват с горното:"Оо, той много ме обича, оная е била само за начесване!" Щом ги задоволява, о.к.

Хърмаяни, така е, но изневеряващия в почти 100% от случаите разчита, че деянието му ще си остане тайна.
Защото знае, че не е редно . Защото знае, че може и да не му бъде простено.А това автоматично означава, че знае какво би причинил, но не му пука, за него е важно да задоволи собствения си кеф, без значение какъв би бил ефекта.
И стигаме до
Цитат
Ако изначало знаеш, че изневерявайки си хванал камшика и действието ще накара партньора да изпита болка, близка до физическата, значи проявяваш жестокост. Нея никаква физиологична реакция не може да я оправдае и тя никак не се свързва с твърдението "обичам го/я, просто задоволих физическа необходимост и момента емоция".
И няма никакво значение дали ще разбера или не.Фактът, че той е жесток егоист си остава.

# 521
    Разбира се, Sarania, изневеряващия прави избор разчитайки да не го хванат, но това не значи, че е пуснал камшика. А ако у партньора се появи съмнение, то причинява страдание докато разбере истината или приеме лъжата. Това също е форма на  насилие и по никакъв начин не се свързва с обич тъкмо към онзи, за който си наясно, че не приема изневярата.
    Ако такъв човек има самочувствието, че е прав да изкръшка, подавайки се на моментна емоция (всеки е длъжен да обича първо себе си), после трябва да има и самочувствието да защити решението си, а не да го превръща в допълнително мъчение.

# 522
  • Linz
Тая тема може да се дъвче до безкрай, като се разтягат локуми и се повтаря едно и също с различни думи. Факт е обаче, че въпреки всичко изневерите се случват непрекснато и застраховани няма. Въпреки клетви, сигнали и договорки. А това каква е истинската същност на един мъж (респективно жена) може да се види само в отсъствието на законната му половинка. А тя може да крие много изненади. За това си мисля, че е по-разумно човек да бъде умерен в изказванията си и да не е краен в мненията си. Че колко теми тук са започвали с "мислех, че никога не бих могъл да простя/изневеря..."

# 523
  • Linz
Вчера ми попадна това писмо, ако някой не го е чел, може би ще му е интересно: http://www.jenite.net/2009/11/pismo-ot-lubovnicata-do-syprugata.html

# 524
Тая тема може да се дъвче до безкрай, като се разтягат локуми и се повтаря едно и също с различни думи. Факт е обаче, че въпреки всичко изневерите се случват непрекснато и застраховани няма. Въпреки клетви, сигнали и договорки. А това каква е истинската същност на един мъж (респективно жена) може да се види само в отсъствието на законната му половинка. А тя може да крие много изненади. За това си мисля, че е по-разумно човек да бъде умерен в изказванията си и да не е краен в мненията си. Че колко теми тук са започвали с "мислех, че никога не бих могъл да простя/изневеря..."

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт