Искам да кажа ... (20)_19.01-25.01

• 52 782
  • 1 142
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Благодаря за вкусната тема бубанка  bouquet

И сега се озовах в небрано лозе. Слагам на Емма да обядва пиле с ориз, а тя ме пита: Какво е това месце? - отговорих че е пиленце. И сега имаме драма: "Защо сте убили горкичкото пиленце?! Майка му се тревожи сега за него!" Опитах се да обясня, че нищо не съм убивала, купих бутчетата от магазина, обаче не, държи си на своето - все някой го бил убил  ooooh!

# 901
  • София
bubanka, много хубава се е получила темата.
belinda, малката ми дъщеря хапва всичко и много плодове и сурови зеленчуци и се скъса от боледуване, синът ми пълна противоположност - иска да живее на пица и дюнери и да разнообразява с луканка, плодове и зеленчуци хапва само "доброволно под натиск" (да чукна на дърво е по-здравото дете) така че правилното хранене пак не е гаранция.
Sesylle, аз съм пила Ремантидин и два-три пъти ме е спасявал от налазващ ме вирус, започвам го веднага щом усетя, че се разболявам. На децата не съм давала. Натриевият цитрат действа доста бавно, поне според моя горчив опит.

# 902
 Sesylle , ремантадин съм пила преди години. Пиех го по схема и не съм се разболявала от грип в тези години. Обаче не знам доколко ще е ефективен сега, тъй като от тогава има няколко нови щама на грип. Не знам на какъв принцип е.
Онна, горкото дете. Обясни ѝ, че всяко месо е от животно, така че няма как да я яде нещо с месо и да е убито животно. Освен това ѝ кажи, че те затова се гледат. Само да не се откаже тотално от яденето на месо.

# 903
  • София
Онна, горкото дете. Обясни ѝ, че всяко месо е от животно, така че няма как да я яде нещо с месо и да е убито животно. Освен това ѝ кажи, че те затова се гледат. Само да не се откаже тотално от яденето на месо.
Няма да се откаже, хем го жали горкичкото пиленце, хем ми поиска да и добавя още месо защото ѝ бил останал само ориз

# 904
А моя син веднъж му давам свинско с грах. И той постоянно сочи в купичката и казва - "коте". Simple Smile Защо беше решил, че яде коте...не знам. Но много съм се смяла. Simple Smile

# 905
  • София
Onna, и моята дъщеря имаше такива изблици, но и тя продължаваше да си яде, само симулират загриженост към животните  Grinning

# 906
Онна, аз в такива случаи обяснявам с природните закони. Но  имаше един период, в който големия не искаше да яде месо, защото според него човек за разлика от животните, има избор какво да яде.  Храната е толкова много и защо трябва да се убива и т.н , и т.н

# 907
пуснах темата, което е сериозен напредък предвид колко проклетясва форумът днес и ако успея, ще я понапълня:
Готварската книга на "Искам да кажа..."

ако имате предложения, корекции или друго, пишете
чакам линкове към постовете с рецептите
също пускайте и линковете на рецептите, които са от вчера например /не успявам да следя подробно темата  Blush/
  bouquet  bouquet  bouquet

# 908
Надявам се болните деца да се оправят по - бързо . Аз срещу повръщане давам деган на таблети или ампула .

Правих един чийзкейк с печене  , не съм сигурна чия беше рецептата , но стана У-НИ-КА-ЛЕН.

Моето дете много , ама много ме ядоса снощи и  аз в гнева си го обидих  Embarassed . Чувствам се ужасно , защото му казах нещо , което не е вярно  и днес ще се извиня . Обаче и неговата постъпка беше  ooooh! ooooh! ooooh!

И аз не съм от феновете на "Яж , моли се и обичай ". Прочетох я , ама не ме грабна .  Никак.

Днес не ми е ден за работа  Sad . Оределено ми е съботно и работя на половин оборот .

# 909
  • София
Дъщеря ми отказваше да яде заек. Последно купихме от Лидл охладен и майка ми го направи задушен, просто божествен. Казахме на Кати, че е пиле. Разпра се от ядене. И сега кодовото название за заек е "пиле от Лидл".  Grinning

Да, май изобщо няма фенове на "Яж, моли се и обичай", но няма да се спра пред трудностите.  Mr. Green

# 910
Ох, то на мен ми е гадно да ям заек, за децата не знам. Няколко пъти се засилвам да купувам и като ги видя се отказвам.

# 911
Бубанка, благодаря за темата.   bouquet Остават ми да прегледам още 4 теми и ще ти пусна рецептите.

Нино, честито на патерица! Много здраве и щастие на цялото ти семейство!

На работа е нажежено до червено. Не се седи.

# 912
Заек и агне не ям и не поглеждам.

# 913
Здравейте, момичета!

Болничките дечица да оздравяват.

Аз още съм фабрика за сополи  и температуреста ooooh!

Яж, моли се и обичай и на мен не ми хареса...

Заешко обожавам. Свекърите гледат зайци и свекърва ми ми ги прави в буркани. Запичам леко или правя на яхния.

Имам драма с ресторанта за сватбата. Изскочи сума, която до сега не бяхме коментирали и която не ми е в бюджета изобщо. Може и да се наложи да го сменям по никое време. Кофти, защото там съм си представяла събитието, обачее ако ми подходят некоректно няма да се поколебая изобщо. Добре, че имам алтернатива.

Ние днес не работим и слава богу, че изобщо не съм в кондиция.

Мерси на Бубанка и на другите, които се постараха за готварската тема, супер е и на мен ще ми е много полезна.

# 914
  • Варна
Някъде бях чела как се разбира дали детето е обезводнено, но дали е вярно, не знам.

Прищипвате с палец и показалец кожата около пъпчето, може над него, може и в страни от него и пускате и наблюдавате.

Ако кожата се върне бавно в изходна позиция, значи е обезводнено.

Ако не сте сигурни дали бавното е бавно, а не нормално, сравнете с прищипване на вашата кожа.
-------------------------------------------------------------------------

Темата с рецептите ще ми е много полезна   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт