Искам да кажа ... (20)_19.01-25.01

• 52 687
  • 1 142
  •   1
Отговори
# 915
Честит Рожден Ден на Нино със закъснение   bouquet
Готварската тема е станала чудесна. Браво  Peace

За температурата да споделя опит. Настърган суров картоф в чорапите. Винаги съм сваляла така висока температура безотказно. Неудобството е, че чорапите са за еднократна употреба  Laughing
Всички болни да оздравяват бързо  Hug

# 916
  • някъде ... тук ...
Аз вече се абонирах за известия от готварската тема  Simple Smile

Всякакво месо ям. И децата вече ядат. У нас сме месоядни. Постни манджи трудно се понасят и все се търси нещо месно покрай тях Crazy

Относно "Яж, моли се и обичай" - гледала съм филма. По спомени - хареса ми. Ама да ме питаш за какво се е разказвал, не помня Rolling Eyes
Тони, я не ги слушай. То ще си проличи дали ще ти хареса като я зачетеш Simple Smile

# 917
Искам да кажа на Тони, да си дочете "Яж, моли се и обичай", не е чак толкова лоша. За разтоварване става  Grinning
И ужасно се забавлявам, като чета че Бубанка ще води кулинарна тема  Laughing Laughing Laughing

п.п. чета темата от доста време и ми е много приятна.

# 918
И ужасно се забавлявам, като чета че Бубанка ще води кулинарна тема  Laughing Laughing Laughing

ти трай  Mr. Green

да си кажа и аз - едното дете е болно, от снощи с температура; другото за сега отърва
болното ми се появи в леглото по нощите, почти не спа до сутринта и всеки път щом аз задремех, започваше да ме гали по косата с върха на пръстите си; чудесно знае, че ме буди, защото на сутринта си призна, че й било скучно докато аз спя  smile3544

# 919
Извиних се на сина си , че съм го обидила . Отговорът му :"да знаеш снощи ти бях много сърдит" .
И нито дума , че съжалява за това , че ме докара до бяс . Бащичко  Twisted Evil

# 920
Днес ме е хванала някаква лудост да правя тестени неща. Правих палачинки, мъфини със сирене, едни звезди от бутер тесто с шпеков салам, и сега се чудя какво още, че имам още един пакет от бутер тесто. Да помнят кога съм им правила закуска!
Варя и една зелка с лимонов сок и сол за да правя зелеви сърми от него, но не знам какво ще стане. Ядох такива, приготвени от румънка, много хубави бяха.
Снощи пък се мъчих с артишок с бешамел, но много вкусно стана. Аз винаги съм го подминавала този зеленчук, а не е трябвало. Само да не бях взела на артишока баба му, но не знаех как се разпознава крехкия. Листата му трябвало да бъдат възможно най-затворени, а аз си избрах най-разлистените.  Crazy

# 921
  • София
"Яж, моли се и обичай" съм гледала само на филм и много ми хареса. Аз ви казах, че харесвам всякакви филми за ядене, а този е половината пъпеш с прошуто и паста с пармезан Mr. Green Сега сериозно - много ми е на сърце филма,защото имаме сходни търсения с героинята. И аз съм губила вкус към живота. Много е гадно. Разбира се, не мога като нея да зарежа всичко и да хукна по пътищата, но любовта понякога е близо Wink Така че филмът ми остави приятното чувство за трудно постигната хармония.

Книгата не съм чела.

Аз днес съм готвачка Confused За себе си готвя режимно, за болния варен ориз, за другия пиле с ориз, а за неядящия пиле мъж кисело зеле с наденички. На рестотант го обърнаха значи Crossing Arms

# 922
Аз за утре съм решила най-обикновена яхния да си направя. Пиле с картофи.
И да си топя топъл хляб в соса. Мммм.

# 923
  • София

И да си топя топъл хляб в соса. Мммм.

Twisted Evil

# 924
  • Euskal Herria
пуснах темата, което е сериозен напредък предвид колко проклетясва форумът днес и ако успея, ще я понапълня:
Готварската книга на "Искам да кажа..."

ако имате предложения, корекции или друго, пишете
чакам линкове към постовете с рецептите
също пускайте и линковете на рецептите, които са от вчера например /не успявам да следя подробно темата  Blush/
Харесва ми! Поздравления - и за оформянето и пускането на темата, и за тези, които дадоха идеята за нея!   bouquet
А това ме подсеща - Антигона, ако решиш да ползваш моята рецепта, пиши, че последния вариант се оказа най-сполучлив. Поне си личи, че е торта, а не да я гребем с лъжица  Joy.
Явно вирусите върлуват с пълна сила - много болни дечица има. Една приятелка също писа одеве в скайп, че детето й също е болно.
Дано да са ви леки почивните дни!

# 925
Цял ден издържах на споменаването на торти, обаче Руми като спомена за топене на хляб в соса, ми идваше да оближа монитора! Няма да се давам, продължавам диетата по план и никакъв хляб!

# 926
  • София
Ооо, Съни, и ти ли в кюпа Laughing Дайте да се подкрепяме в злощастната си съдба, че тия тука с баничките, палачинките и тортите ще ни видят сметката направо...

В този ред на мисли аз обядвах риба, варен ориз без нищо и броколи на пара. Вече сияен ореол на мъченичество започва да се оформя около главата ми Mr. Green

# 927
Повтарям си как аз не го искам този, хляб, цикълът ми го иска. Ще му мине  Naughty Аз пък днес бях на прекрасни плодове за обяд.

# 928
Аз не обичам да топя или да дробя, ужас. Ям разделно - отхапвам от хлеба и после кусам манджа.

Тука е добре, понася на децата, но малката не е като голямата, като беше малка. Пак е кротка, но голямото е войник. А тва малкото е постоянно в движение и ходи по хората.

На сестра ми малкия се преметнал снощи през леглото. Нищо му няма, ама майка ми се скара на сестра ми, че са бляли с таткото. Пък сестра ми веднага контрира - и ти си падала в един ров като си била бременна с Нина /мен/.
Баща ми суфлира тихо - то затова сега тя не е наред, ти това ли искаш за детето   Mr. Green
Любов.

# 929
Без хляб не мога да ям. При това бял - мек, пухкав и топъл  Twisted Evil
Да е жив и здрав баща ми - на неговия ген съм се метнала  Flutter

Никога през живота ми не съм била на диета. От декември обаче тренирам. Вкъщи и по-малко, да не се презоря  Mr. Green
Ама почти два месеца вече се мъча с тия коремни преси и ефект не виждам. Само да не ми писне скоро.

Общи условия

Активация на акаунт