Сладкарничка за книги-тема 29

• 21 754
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Миж стреснах се и аз все се къпя на пуснат бойлер и сега ще имам едно на ум  Crossing Arms

Странното е, че малко след като прочетох преживяването на Миж и аз яко се стреснах.

Скрит текст:
Преди малко автобуса удари една кола отзад. За щастие няма нищо фатално, даже и колата е здрава, ама спирачките които наби шофьора ми спряха дъха за минута и си видях живота на лента. Нямам ПТПта в живота си, но това ми дойде в повече. Ама и шофьора го играе Шумахер, сутринта пак пътувах с него и вместо за 4 часа и 30 мин. ние стигнахме за 3 и 30, вярно без трафик ама .... Странно нещо е съдбата. И понеже не искам да стряска нашите влязох на вас да си кажа за да ми олекне, но сърчицето ми още прескача  ooooh!

# 721
  • ГОре на черешата...
Ей, значи...ЛофчеHug!

# 722
  • на североизток от Рая
Лофче,  Hug, успокой се!

Аз си взех кифличка, харесаха ми, пак да донесеш, Мариетко!  Simple Smile

Черпя от моите масленки, топят се в устата.  Crazy

Скрит текст:

С математическите задачи от този вид съм на `Вие`. Добре че това вече е далеч от мен. Не е моята сила математиката.

И понеже темата свършва, ще кажа и аз нещо, в тона на Кали и да остане тук. Не очаквам коментари.
 Също съм забелязала, че не се чете. Пише се, пише се, порой от думи. Но НЕ се чете. И по време на протичане на една от игрите го бях казала това, помолих да четат всички по-внимателно, защото тогава писах нещо важно, след два поста ми се задава въпрос за същото. Е? Не очаквам да има обидени, но е добре да сме и по-коректни към този, който пише и чака нещо, все пак.
А за коментари относно протичане на игрите, аз леко се дръпнах навътре, ще внимавам какво пиша, защото после изживяванията остават за мен,  а в интерес на истината, в отминалата игра, една случка още ми горчи.  Hug

Кали, Сагата е от библиотеката. Изобщо да не те притеснява това. Аз се заинатих да я държа дълго в мен. Никой не ги търси книгите като мине определеният срок, никой. Аз чаках да я върнах повече от половин година. Сега ще чакат мен. Ще връщам другите прочетени, тази ще я презаписвам непрекъснато. Да разбирам значи, че я искаш, нали?  Hug

Скарамуш
, проверих в библиотеката ни, има я книгата, която желаеш. Утре ще отида да я взема, имам и книги да връщам.

# 723
  • София
Щом е така, Нелче, пращай я  Peace
Със сигурност до края на февруари ще успея.

Лофче, съжалявам, че си изживяла този инцидент, макар и лек.
Скрит текст:
Имам тежка катастрофа зад гърба си. Стресът е неописуем и завинаги остана един страх в мен, който няма преодоляване, независимо колко време е минало. На никого не пожелавам подобни изживявания. Прибери се вкъщи и си сипи едно винце да се отпуснеш.
Прегръщам те  Hug

Скоро ще пускам новата тема и да започнем весело и на чисто  Wink

# 724
  • на североизток от Рая
Кали, чакам новата тема.  Hug

Утре ще взема книгата за Скарамуш и във вторник ще пратя и на двете ви пакетчета, с едно ходене да стане, не че ми пречи на ден по два пъти да ходя до пощата.  Simple Smile

Дано прочелите Сагата да я оценят, защото като плюеха по Нестинарка, не ми беше приятно. Уважавам мнението на всеки, интересно ми е кой какъв поглед има, но когато се търси под вола теле, не ми е по вкуса  и се обаждам. То не бе историческа достоверност, намсикво, отиде се далеч. Затова ти казвам, че не съм сигурна, че някои хора заслужават да имат достъп до Сагата, след труда, който ще вложиш.

# 725
Прекрасни произведения на готварското изкуство виждам тук. Мариетка, Гиговче, Нелка, направооо лиги текат вече ..(Точи  Mr. Green )

Относно темата за четенето и писането тук, аз лично понякога питам нещичко или пиша някакъв особено дълъг пост и той все едно не е бил. Това не ме обижда, просто понякога си мисля, че наистина никой не чете чак пък толкова дълги постове. Тогава какъв е смисълът от тях, може би по-начесто и по малко да се пише? Не знам. Аз предпочитам докато чета темата, да съм си отворила на отговорите и както си чета поред, така поред и пиша. Но това може да стане само от компютър. Друг път, чета през телефона и от там не мога да се включа(нямам кирилица) и само преглеждам. Докато стигна до компютър, половината теми са изгубили давност, а другата половина - не мога да се включа. Например - аз не знам рецепти с боб.  Laughing Нищо лично към никого, не искам да има обидени  Hug

Лофче, жива и здрава си. Пиши като се прибереш да знаем, че си си пристигнала и всичко е наред  Hug А за изпита хич не го мисли, за всяко нещо има решение  Peace

Относно децата - имах момент, в който си мислех, че не искам нито едно. Не харесвах деца, те не харесваха мен и така. После, започнахме да се долюбваме, в следния миг аз осъзнах, че много искам детенце. Появи се правилния човек, с когото знам, че искам да имам семейство, дом, общ живот и вече искам да му дам всичко. На него, на мен, на нас - едно, две, три деца. За повече(даже за три се съмнявам) май няма да сме способни. Особено в сегашното положение, в което сме в държавата - току-що завършили и никъде няма работа, принудени сме да я търсим там, за където не ни трябват дипломите изкарани с толкова труд. Дано се позакрепи положението, защото иначе не виждам как младите хора ще избират да живеят тук, камо ли да раждат, отглеждат и възпитават децата си в тази обстановка.  #Crazy  ooooh!
Да отбележа, приятелят ми е на 23(тази година 24), аз съм с 1 година по-малка от него. В момента и двамата учим, стараем се да имаме нещо зад гърба си, което да ни помогне да изградим живота, който искаме  Peace

Паяче
, аз лично не знам какви проблеми те тормозят, но не им се давай, изглеждаш силна и борбена жена - ще се справиш  Hug Hug

Пожелавам на всички, които искат бебенца - да ги получат веднагически  Crazy  Heart Eyes

# 726
  • София
Всичко прочетох, мисля че добре разбирам за какво говорите Peace. Аз самата тук (изобщо в он-лайн общуването) по-лесно се нося по повърхностните теми на разговор. Някак си ми се струва, че по сериозни теми ми е трудно не толкова да говоря, колкото добре да се изразя писмено, а и да се обоснова.

Иначе съм ни жива, ни умряла  ooooh!! Нели, взех си вчера нимезил заради пустия цикъл и направо не мога да повярвам, че не ми помогна много. Какво беше това чудо тоя месец, идея нямам  ooooh!.

Прочетох "Лейди Макбет", трудно ми тръгна, но после разпали любопитството ми и ми беше по-интересна. Даже й дадох четири звездички! Нари, благодаря ти още веднъж  Heart Eyes.
Кали, започнах и книгата на Фолет, която ми подари  Heart Eyes. Боже, когато я получих и после, когато се сдобих и с другите два тома, мислех че ще имам за четене цяла година, знаеш колко е обемна. Пък то какво се оказа..., книги по почти хиляда страници, а ги чета жадно и свършва бързо.

# 727
  • София
Кали,прочетох,че ще ми носиш книжката,както и че до 10 февруари няма да може да се включиш за среща.Няма проблем,и аз трудно бих се включила до средата на февруари.А и докато ти отговоря ми избяга от ума.Нали знаеш,че съм разсеяна.
Нел,страхотни масленки,както и кифличките на Мариет.Направо ми иде да се пренеса у вас,момичета.Аз днес набързо направих бишкоти с крем на д-р Йоткер.Толкова си мога.Бишкотите с мляко и крема отгоре.Тъй.
Бъбъл,нормално е да не харесваш деца под 20-тата си годишнина.То тогава и ти си си дете. HugТи и сега си дете,ама мъдро.Всяко нещо ще си дойде с времето.
Лофче,видя ли в Софето какъв сняг валеше?То ти и изпита си взела като по снежинки.
Нади,благодаря.То трябваше в подписа ми да има повече картинки,но нещо не се събраха.Явно трябваше да ги понамаля малко,ама нейсе.Ще я сменям тази комбинация.Иначе ми е за играта "Арабска приказка".

# 728
  • в огледалото на живота
Миж,прегръщам те силно  Hug
Ужасно стресова ситуация... Confused
С жиците съм на Вие,никак не се любим.....
Надявам се си по-добре вече...?!

Лофче,и за теб голямо гуш  Hug
Толкова години съм шофьор,но нямам ни едно ПТП..пу-пу..да не ме чуе дявола... Praynig
Когато ме возят обаче,най -много се страхувам.....

----------
Може би аз ще завърша дискусията в тази тема,но честно казано не виждам някой да е пренебрегнат или дистанциран.... Rolling Eyes
Мнение за нещо в което не съм компетентна няма как да дам,ще звучи фалшив коментара ми затова си премълчавам.
По добре да мина по диагонал,отколкото да изглеждам глупаво в очите на събеседника си.... Tired
Кали,мила не вярвам да си се засегнала от това....
Тук дискутираме много лични неща,всеки оставя частица от себе си .И  перем и простираме и сладкиши показваме и цветя хвалим и нови придобивки в гардероба и красиви ноктета и лоши събития и радостни новини и т.н и т.н  ,но не пропускаме  най-важното и смислено:да си  говорим за словото,за книгите  Peace
Та това си е нашето място,нали  Hug Hug Hug
--------------------
Искам да споделя нещо,макар да го знае само един човек тук от темата и да бях категорична ,че няма да споделям никога....Ще го напиша,не е приятно,но който иска да не чете:
Скрит текст:
Малко след като се случиха здравословните  проблемите  с мен и бях споделила чистосърдечно  и приятелски всичко  с вас след интервенцията си, бИдох 'обсъдена' подобаващо за случващото се с мен в другия форум,в  друга тема...от друг човек....който пише и в този....форум....срещали  ли сме се в темите...
За мое'щастие'всичката кореспонденция беше кратка и скорострелно изтрита,но за късмет прочетена от  мен..каква ирония на съдбата....бях споделила само тук......много по-късно започнах да пиша в темата за автоимунните заболявания.....
Не виня никого,не посочвам никого...любопитство или нещо друго е било,но остави горчив спомен у мен...изводите за вас....
Затова и понякога замълчавам....или не споделям всичко....или преценявам какво да кажа и пиша...
Не е снобизъм,просто премерена черта в моя характер...
Та така....не винаги споделеното носи това което искаме да поясним,не винаги бива разбрано правилно...
Затова и бъдете внимателни когато искате да споделите нещо .....не се знае как ще бъде трансформирано.....
Приключвам с този въпрос  Hug

Лека и спокойна нощ!

# 729
ЛофчеHug пийни една чаша вино. Малко или много ще те отпусне. Нормално е да се уплашиш от подобно нещо.

Дев, представям си колко зле си се почувствала. Знам, че в този форум има доста злобни и вечно недоволни, ама чак пък толкова. ooooh! Аман от гнусни клюкарки! Може би трябва да напишеш никът на въпросната, за да знаят повече хора що за стока е.
А другият форум изобщо не го знам къде е. Нито ме и интересува. Нямам намерение да се местя там.

Аз съм си сипала чаша червено вино и след малко смятам да се отправя към страната на сънищата.

# 730
  • Пловдив
Аз по принцип изчитам всеки коментар, но там, където не мога да дам мнение или няма какво да кажа - не коментирам  Naughty Надявам се да няма засегнати от това ми държане. В темата се чувствам повече в приятелска среда, отколкото в тема конкретно за четене /такава за мен е "В момента чета" и "Последните пет прочетени книги" примерно.../

Лофче, неприятна и стресова ситуация...съчувствам ти, блъскана съм на отбивка в спрял автомобил от един Шумахер, който успя да спре след 300 метра...не ми се мисли какво би станало, ако беше минала няколко минути по-рана, когато А. слизаше от колата  Confused
пийни нещо отпускащо.  Hug

Дев, това ми се струва крайно неуместно да се коментират неща от тук в другия форум  Tired толкова ли хората са станали празни, та нямат свои неща, които да споделят, коментират и т.н.   newsm78

# 731
  • Берковица
Лофче,  Hug Hug Hug

# 732
Пиша го тук, за да остане всичко лошо в старата тема!
Скрит текст:
Техникът преди малко си тръгна. Оказа се, че от около две-три седмици /тогава баща ми и негов приятел-ел. техник  смениха един ключ за бойлера/ целият бойлер е бил офазен  Shocked
Буквално думите на ел-техника бяха: "Прави курбан на днешния ден!". Оказа се, че до ключа нулата,която обикновено е син кабел, при нас е фаза /кафяв/, а нулата е фаза  ooooh! Там, където аз съм пипнала е било около 200  V.  Татко и неговият техник са си свързали както се предполага - синьо /нула/ със синьо, но всъщност са офазили без изобщо да проверят под напрежение дали са така кабелите.
Лошото е,че татко се чувства много виновен и покрусен от цялата тази случка и не зная как да го успокоя  Rolling Eyes Само това повтаря - "Леле, какво е могло да стане!" и че е негова вината  Cry
казвам му, че е малкият дявол, той само това повтаря - леле, какво е щяло да стане  Confused А татко самият е ел-инженер  Rolling Eyes

Явно Господ е имал други планове за мен занапред - я, колко непрочетени книги ме чакат Wink
Но това, което искам да помоля всички ви - къпете се при изключни бойлери!!! ВИНАГИ!!!

Лофче,  прегръщам те!!! Hug

# 733
  • ГОре на черешата...
Дев, стой над тези неща, нека да не ти пука. А кой всъщност е другия форум newsm78 newsm78?

Леле, Миж, настръхнах! Да ти кажа и при нас беше така лятото при ремонта - ММ се хвана за главата - точно както го описваш - кабелите по цветове не отговаряха фаза-нула, та всичко по 5 пъти  проверява под напрежение...един контакт беше пропуснал да занули и като ме тресна ток от пералнята като я забърсвах от варта айде пак всичко наново провери и занули...наистина си имала огромен късмет, успокой татко си, важното е, че си жива и здрава Hug. А малко след като те прочетох първия път взехме да се къпем един по един и веднага почнах да изключвам бойлера - признавам, че досега все на включен се къпехме, ама няма вече, обещавам.

# 734
Нелиииии, ти си едно злато!! Много ти благодаря! Колко бързо трябва да ти я върна книжката? За какъв срок се вземат от библиотеката? Аз малко бавно чета по принцип, но ще се опитам да побързам този път. Много се радвам наистина!

Дев, това, което споделяш е изключително неприятно... Аз на твое място тотално бих се "изключила" и вероятно нямаше да пиша повече изобщо за нищо лично. Надявам се да не го преживяваш повече и да не е имало някакви неприятни последствия.  Hug

А пък за "голямата" дискусия - понякога и аз не знам какво да кажа по дадена тема, а друг път - това, което искам да кажа е било казано... Главно затова не се включвам непрекъснато с разни коментари, но пък ако се съберем и си говорим най-вероятно пак така бих се държала. Но винаги чета внимателно всички коментари.

Общи условия

Активация на акаунт