Сладкарничка за книги-тема 29

• 21 735
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Нарче, направи ми деня с тази закана  Joy
Миж,  Sick слава Богу, че си добре, сигурно е страшно било  Confused Почерпи близки довечера за твое здраве  Praynig и на някои благи, по-беднички хорица дай... да е видовно където трябва, казваше Дядо.
Кали, стана ми виновно, като те четях, защото няма да мога да се включа. Затова и не празнослових... но понеже мисълта ти е кривнала другаде, да ти кажа:
Скрит текст:
ти си им направи "История", само провери дали някой не те е изпреварил със същата. те си имат хора, които се свързват с авторите, чиито истории им са налични в звуков формат, и искат разрешение. може би са пропуснали да ти го кажат, или разговора е тръгнал много теоретично. аз ги познавам хората.... хм... не съм сигурна, познавах ги преди 10 години, ако са същите хора в ръководството и днес. Спомням си фрапантния случай за авторските права на Елин Пелин - държеше ги "Труд" и отказа да ги предостави на слепите. Тогава. Сега - не съм в течение.
Бъбълче, ти пишеш много ....ммм... поетично, постовете ти са удоволствие за мен.  Напомнят ми студентските ми години  Hug

# 706
И ти си права , Цвети, относно отглеждането на децата. Не разбирам и многодетни родители с по н - броя деца а пък живеят в мизерия и лишения и молят за помощ . Еми съжалявам ама за мен си е безумие да подлагаш децата си на беднотия , за мен си е малоумие , колкото и да обичаш децата не може да родиш 10 деца и да се чудиш кой път да хванеш , но това е друга мнооооого дълга тема .

Маришка , закана не закана ще играе или точилка или тиган , или бухалка , ааааа ма ха  Joy

# 707
Леле, Мижик, ужасно! Наистина е трябвало още първият път да се изстреляш навън от банята и да повикате техник. Добре, че си жива и здрава  Hug Hug

Маришка,  :hug

Абсолютно го разбирам това момичета, тази тема наистина толкова бързо се изписва и аз не мога да участвам във всяка дискусия. Не го казвам, за да се оплаквам, а за да покажа на Кали, че не е единствена  Hug

Обичам си ви всичките, макар и от скоро да съм тук. Правите ми деня по-светъл   bouquet

# 708
  • USA, Steak State
Миж, сега те прочетох. Страшно е било! Sad Радвам се, че си добре момиче!  Hug

Днес ми е малко по-добре сякаш, не мога да споделям всичко тук, знаете причините. Просто си чакам чинно и търпеливо Кали и това е за да се "открехна" и за останалите, които не са наясно с "проблемите" ми. Благодаря на момичетата, които ми писаха на лична и във Вайбър, обичам ви!

Таричка от две нощи спи в спалнята ни на нейното си легълце, пак си я будим към 3 да прави пиш де. Няма упсита засега и съвсем скоро ще прибираме клетката в гаража и ще си щъка на свобода из къщата.
Сега е легнала до мене и си е сложила муцуната на краката ми и спи, докато аз пиша и пия кафе. Прави бяхте за "приятеля", понякога само тя успява да ме успокои, когато ми е криво. А като я гушна и усетя онази топла животинка миризма.... няма сравнение. И с космите свикнах, на всичко съм готова за нея вече.  Heart Eyes

# 709
  • София
Миж,много ме уплаши.Направо си представям. SickСлава богу,че всичко е наред Praynig
Филмът,който изгледахме беше с перфектно качество.Аз държа много на това.Не мога да гледам филми с кофти превод и особено ако или изпреварват или изостават субтитри.Ние го прехвърлихме на тв да го гледаме,защото екрана е по-голям.
Кали,възможно ли е аз да съм пропуснала нещо?Признавам,че не винаги се включвам в някоя дискусия.През половината ден чета от телефона.Ужасно ми е неудобно да пиша,вечер ако седна гледам да е набързо,но ако съм пренебрегнала някой е съвсем неумишлено и ненарочно.
А понякога има дискусионни теми,в които и не ми се включва.Има моменти,когато можеш да кажеш нещо,което да ескалира по един или друг начин.Има си и примери за това Wink

# 710
Паяче, голямо гуш  Hug А за Тара, знаехме, че е въпрос на време  Heart Eyes
Миж, леле, добре, че е малкия дявол   bouquet На включен бойлер ли стана това? Аз все го спирам преди да вляза, че ме е страх, Сега направо се родих със слънчевия, дори не сме го вързали към тока.

# 711
  • Пловдив
Миж, радвам се, че всичко е наред при теб. Освен да раздадеш, мини и запали свещичка /ако си вярваща де/.  Hug

Паяче, бях сигурна, че ще свикнеш с Тара и дума няма да кажеш против нея  Peace

Относно децата...винаги съм искала едно дете, отскоро ми се върти в главата да са две... Praynig каквото ми е писано. Покдкрепям на Нара мнението за многодетните семейства, които едвам свързват двата края...много хора твърдят, че е важно, че са българчета и т.н. за мен не е така, това си е чисто циганска работа да ги народиш, без да мислиш как ще ги гледаш. Имало е в живота ми някои финансови дупки по време на порастването ми.../по стечение на различни обстоятелства/ и никой не може да ме убеди, че само майчината любов е достатъчна, децата са жестоки - подиграват се и т.н., изобщо за да си добър родител трябва да си много отговорен и трезвомислещ...дори смея да твърдя, че първите 7 години лесно се гледа дете, а след това става сложно /но това го казвам сега, когато все още нямам деца, не знам дали няма да си променя мнението при наличие на дете/.

# 712
На включен бойлер ли стана това? Аз все го спирам преди да вляза, че ме е страх..

Да, при включен. Това ще ми е обица за цял живот  Confused
Баща ми винаги ми повтаря да го изключваме като се къпем, ние - да, да - и през едното ухо влязло, през другото излязло ....  Confused
Както и да е, казвам ви го, за да внимавате и вие, момичета!!! Ама много да внимавате!!!!!

# 713
  • на североизток от Рая
 Здравейте!  bouquet

Мижжж, ужасно ми изплаши. Ох ,миличката, не искам да си представям какво е било изживяването ти, но дано не се  повтаря  и дано на никого не се случва. Praynig Както си решила, почерпи утре за здраве, прегръщам те, не искам да звуча като вещер, но ако ти е силна уплахата, направи нещо и по този въпрос.  Hug

Кали, и аз почувствах вина, че не взех отношение по твоят въпрос, но никак не мога да съм полезна, нито с мнение, нито с някакво съдействие. Иначе прочитам всичко, винаги чета  и скритите текстове.
 Обаче и често забравям мислите си, понякога на много хора имам да пиша нещо, но все правя пропуски, не го правя с лошо , с пренебрежение...Освен това, аз не влизам в мамата преди обед, през раб. дни,  а вие тогава пишете много. Аз пропускам и после чета накуп много информация.
Кали, днес забравих да ви благодаря на теб и Исето за консултациите относно хомеопатичните. Особено това, в скрития текст, ми беше крайно полезно, защото аз никак не съм запозната с този вид лечение. Благодаря, ще се допитвам отново до вас!  Hug

Звучи като гузен негонен бяга така да се оправдаваме кой кого е забелязал, но нека и друго да кажа. На мен лично, по-обидно /силно казано е/ ми е, когато някой не пише месец-два тук и идва внезапно и някак ми е неловко. Е, всеки има заетости, обаче за седмица да не намериш минутки, 5-10 за темата ,не мисля, че е възможно това. Като с това изказване не искам никой да се чувства задължен да се разписва тук, като че ли се отчита. Не! Дано да ме разберете правилно.  Hug

Киф, радвам се, че си тук и те разбирам напълно, че липсваш по-дълго вече. Горното не се отнася за теб, но ми липсва присъствието ти, знаеш.  Hug Heart Eyes

За броя на децата съм мислила доста. За себе си знаех, че не искам да е само едно. И когато второто....случи се нещо лошо, се притесних, че вече няма да мога да забременея. Но като удавник за сламка се бях вкопчила в идеята за още едно дете. Е, не ставаше. Загубих баща си, обаче Господ реши, че трябва да ми прати Дар. И ми го прати. За трето не помислих. Наистина трябва и да можем да ги отглеждаме, не само да ги имаме. Ние не можем да отгледаме пълноценно трето дете, ще има и за него, но не това, което искам, за да знам, че е задоволено. А социални инвалиди не желая да отглеждам, тази държава мачка хората с деца.

Кали, не ми писа за "Балканска сага", наемаш ли се да  я сканираш, да ти я пратя ли. И отново казвам - с голям обем е, 600 страници, иска се време, търпение, време, време....Имаш ли го ,мила?!  Heart Eyes

Не ми пращай Гробището на Кинг, Кали. Тя Маришка ми я обеща, писа ми и лс, а аз дори още не съм й отговорила. Аз досега не бях на компа. Имах доста работа, че и масленки правих. Четох после, а  и компа беше завладян.

Маришко, благодаря! Hug

Лофче, щом е минал изпита, да ти кажа- сънувах, че имаш 5. Не исках да го пиша рано днес, за да не си втълпиш нещо. Справила си се, казвам ти! Hug

Паяче
,  Hug!

Пак ще пиша! Simple Smile

# 714
  • ГОре на черешата...
Малеееее, Миж, ужас! Утре мини през черква и си запали свещичка.

и на някои благи, по-беднички хорица дай... да е видовно където трябва, казваше Дядо.

Какви думи само, пренесоха ме в друго време...Маришка, мъдър човек е бил Дядо ти Hug.

Кали, Бъбли, това пък ама изобщо да не си го помисляте - всичко четем, ама то като пишем като бесни - като дойде време да отговаряме и половината неща сме ги забравили...

Ей сега пресен пример - цял следобед решавах задачи с големия и съм така  #Crazy - то не бяха лодки, дето се движат по и срещу течението, влакове, дето се отдалечават с нам си ква скорост, заблудени туристи, трактори, дето орат нам си колко хектара и селяни, дето косят нам си колко декара повече от нам си кого си, басейни, дето се пълнят от 5, пък се празнят  Mr. Green от 3 тръби...спиртните разтвори и телешкото в каймата ги преглътнах Sick, ама като дойде ред на капиталовата лихва дигнах гълъбите - ай сиктир бе, що нямам спомен да съм решавала навремето чак пък таквиз простотии #Cussing out...

Ай да почерпя по една козуначена кифличка с локум или с конфитюр от праскови, щото ей сега ще изчезнат със скоростта на светлината, без да им търсим процентното съотношение  Crazy

Скрит текст:

# 715
Ох, Мариетке бе(емотикон точещ лиги) Grinning

Мижи Shocked, ама и пипаш пак де ooooh! Rolling Eyes, внимавай занапред и слушай баща си, възрастните хора са по-мъдри в някои случаи Peace Радвам се че си добре, пийни едно малко да се успокоиш Hug Heart Eyes

И друго щях да казвам, ама забравих Rolling Eyes ooooh!

Паяче Hug Hug Hug

# 716
Миж, важното е, че си добре и, както казваш ти, било е малкият дявол. Пази се повече. Hug Hug

Аз изобщо не харесвам бойлерите, имаме у дома, но не ползваме, благодарение на ТЕЦ-а.  Laughing Даже съм залепила самото копче на бойлера, така изобщо не може да се включи.

И аз забравям, от колко време искам да напиша на Слив, че толкова много харесвам аватара и.  Wink

Мариетка, такива задачи с пълненето на басейн с една, две и повече тръби, една кола тръгнала от точка А към точка Б и всякакви подобни задачи, съм решавала много за изпитите след 7 клас за гимназията. Справяла съм се някак, добре, че татко е с техническо образование. ooooh!

А мен цял следобед ме мъчи такова главоболие, взех аналгин, аналгинът при мен е универсално лекарство Joy, но като че ли днес не ми помогна особено. Но няколко кифлички, от тези на Мариетка, ще ме оправят бързо. Heart Eyes

# 717
  • ГОре на черешата...
Нади, то и аз съм решавала, ама чак пък толкоз сложни и усукани - май не Crossing Arms...

# 718
  • София
Сега да обясня, че нещо на прицел се почувствах.
Скрит текст:
Не обвиних никого и никого не съм посочила с пръст. Обикновено, когато ми се иска да споделя нещо, го правя; ако не намери отзвук тук, го търся на други места, под друга форма, най-често личен контакт или по телефона.
Всеки разполага с различно време за писане в темата. Тя е това, което е - хубаво място за споделяне на емоции/мисли между четящи и пристрастени към книгите умни хора. Тя не е задължение, а удоволствие. Вярно е, че много се пише, но наблюдавам една тенденция на само писане, без четене. Какъв е смисълът на писането тогава?
Не визирам себе си. Както уточних, не ми липсва нищо.
Споделих за инициативата "Подари ми история" не, за да търся съвет, а просто изказах възмущението си. В реала обсъдих темата с много хора. Тук откликна само една. А казусът касаеше книгите... В този момент, обаче, чаршафите бяха по-бурно дискутирани (Мариетче, нищо лично, мила!)... Това ме накара да се замисля какво наистина се случва тук.
Нито съм разочарована, нито ми е станало гадно. Просто констатирам една тенденция на "като ми пееш Пенке ле кой ли ми те слуша", която със сигурност не е в полза на никого, най-малкото на пишещите в тази тема.
Дано ме разберете правилно и да няма сърдити  Praynig
Просто споделям наблюдения.

Нелче, "Балканската сага" от библиотеката ли я беше взела?
Аз, че ще успея, ще успея, но зависи какъв е крайният срок да я връщаш. Ако  я получа след два дена, а ти след седмица да трябва да я връщаш, това прави 5 дена за действие, което може и да не ми стигне.

Слив, не знам дали видя, че ще ти нося "Калуня-каля" за прочит на следващата среща; стига тя да не е в близките две седмици.

Мариетче, много обичам такива кифлички. Може скоро да зарадвам домашните с такива  Heart Eyes А задачите с тръбите на басеина ми бяха най-големият кошмар в училище  ooooh! Sick

За броя на децата - много искам второ, но това е Божа работа. Пък и вече съм в такава възраст, че с всяка изминала година това става все по-трудно. Закъснявам спрямо биологическия часовник, но за сметка на това съм претенциозна за зодията на бебето  hahaha Шегувам се. Дано да стане все пак, някога. Икономически и финансово не бихме могли с ММ да си позволим трето. То и второто ще се яви "лукс", но да сме живи и здрави пък ще видим дали и как.

Паяче  Hug Hug Hug
Само не унивай! Винаги съм насреща, да знаеш!

Миж, само те мисля в момента с какво си се разминала, слава Богу!
Наистина е добре, ако чувстваш необходимост, утре да минеш през някоя черква да запалиш свещичка за здраве, освен почерпката.

# 719
  • Берковица
 Миж,  Hug настръхнах като те четох, Днес бил празник на С в . Григорий, утре отиди до църквата и си запали свещичка на твоя светец и на С в. Григорий.
Наде, оздравявай бързо  Hug

Общи условия

Активация на акаунт