Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 116 752
  • 786
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря много на всички които ми писаха.

Имате ли дете над 5 г,за което не сте подали бележка,че е в предучилищна група или училище?

Elfita оказахте се права, това е проблема въпреки,че в края на септември занесохме такава бележка издадена от секретарката на детската градина, даже поискахме нова, защото беше сбъркала секретарката, но днес ми казват, че не сме занесли и трябва да подготвим документите отново - служебни бележки, имунизации...

# 661
  • Перник
Здравейте, има ли някой наясно относно ДЕКЛАРАЦИЯ по чл. 22в, ал. 8 от ЗДДФЛ за ползване на данъчно облекчение за деца - какво точно е

Копия на официални документи, доказващи наличието на условията за ползване на данъчното облекчение по чл. 22в от ЗДДФЛ,

и пак относно ДЕКЛАРАЦИЯ по чл. 22г, ал. 7 от ЗДДФЛ за ползване на данъчно облекчение за деца с увреждания

Валидна ли е ако детето е навършило пълнолетие през 2015 г.

Благодаря,
Надя

# 662
  • София-Младост
http://nap.bg/news?id=2750
Прочетете си ЗДДФЛ, чл.22 в и чл.22 г
Офиц. документ е акт за раждане и  документа, удостоверяващ степента на увреждане на детето.

# 663
Добро утро ! Имам въпрос по отношение на месечните детски надбавки. Според новите законни разпоредби се гледа дохода на двамата родители, без значение дали имат гр.брак. Интересува ме дали ако единия от двамата има фирма, макар да не надвишаваме допустимия общ доход имаме ли право на месечни помощи.

# 664
  • София-Младост
Добро утро ! Имам въпрос по отношение на месечните детски надбавки. Според новите законни разпоредби се гледа дохода на двамата родители, без значение дали имат гр.брак. Интересува ме дали ако единия от двамата има фирма, макар да не надвишаваме допустимия общ доход имаме ли право на месечни помощи.
Гледа се само дохода. Наличието на фирма не е предпоставка за отказ. Важното е ако има доход от тази ф-ма, той да бъде деклариран.

# 665
Благодаря ! Това предполагам трябва да стане заедно с останалите декларации, които се подават след Нова година ?

# 666
  • София-Младост
Благодаря ! Това предполагам трябва да стане заедно с останалите декларации, които се подават след Нова година ?
Да, когато ви е месеца за подаване.

# 667
Добро утро! И аз с една питанка. От януари 2016 има промени,и увеличение на детските надбавки за първо дете 37,за второ 85,а за трето  130 лв .Правилно ли съм разбрала ?

# 668
Ако имаш предвид за едно,две и три деца-да.

# 669
Да просто ми е странно как за първо има увеличение само със два лева,а за второ с 35 лв,ако не се лъжа.  Simple Smile

# 670
  • София-Младост
Да просто ми е странно как за първо има увеличение само със два лева,а за второ с 35 лв,ако не се лъжа.  Simple Smile
Неправилно четеш промените:
(2) Размерът на месечните помощи за отглеждане на дете по чл. 7, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за
2016 г. е, както следва:
1. за семейство с едно дете –37 лв.;
2. за семейство с две деца –85 лв.;
3. за семейство с три деца–130 лв.;
4. за семейство с четири деца–140 лв., като за всяко следващо дете в семейството помощта за семейството
расте с 20 лв.

# 671
Неправилно четеш промените:
(2) Размерът на месечните помощи за отглеждане на дете по чл. 7, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за
2016 г. е, както следва:
1. за семейство с едно дете –37 лв.;
2. за семейство с две деца –85 лв.;
3. за семейство с три деца–130 лв.;
4. за семейство с четири деца–140 лв., като за всяко следващо дете в семейството помощта за семейството
расте с 20 лв.

Благодаря  Hug

# 672
А увеличението не влиза ли в сила от юли 2016? Или аз не съм разбрала?

# 673
  • в матрицата
Привет! Искам да попитам има ли яснота как ще се приспада това данъчно облекчение с Декларацията  член 22 в,ал.8 от ЗДДФЛ  ?Дали връщат пари или ще се приспада от ДОД или друг начин?
Благодаря!  bouquet

# 674
  • София-Младост
А увеличението не влиза ли в сила от юли 2016? Или аз не съм разбрала?
От 01.07.2016 прага става 400лв, а увеличението на помощите е от 01.01.2016.

Общи условия

Активация на акаунт