Всички ми завиждат

• 27 175
  • 427
  •   1
Отговори
# 90
Имам сума недостатъци, но грам не ми пука кой, какво, как...
Не, не завиждам. Идея си нямам, какво точно се изпитва при завист.

Дали са ми завиждали..не знам..сигурно..с толкова хора се срещаме и общуваме.
Във форума, конкретно, ми е безкрайно неприятно когато някой прясно емигрирал завъздиша-
Ееех, добре ви е на вас, пък ние.. без изобщо да си дава сметка, че нашето начало е било дори още по-трудно, защото беше по време на визи и България извън ЕС. И няма как да се сравняват едни 10 години работа и градене с два месеца усядане и свикване.

# 91

На какво се дължи синдромът всяко нехаресване или критика да бъдат определяни като породени от завист?

На какво се дължи не знам, но е факт.
Много често, когато изкажеш мнение, което не се нрави на този, към когото е отправено, веднага заключват, че непременно и неизменно става въпрос за "завиждане", "злобеене" или така модерната (омразна) дума "хейтене" и "хейтъри".
Обичайно този тип хора се ръководят от мотото, че лоша реклама няма.
Мнозина не могат да разграничат откровена или добре прикрита зад лакействане и сервилност злоба от това, че са станали за посмешище и странични наблюдатели са го забелязали.
И така... "право куме в очи" често се тълкува като "те ми завиждат и ги е яд, та две не виждат".
Ами, в такива случаи най-добре да се остави обекта да се излага на воля.

# 92
исках дънки с маратонка апликирана на крачола, от ония турските. Завиждах на децата, които имаше кой да ги вземе от училище

Ха-ха, имах баш такива дънки и отнесох сто тона подигравки за тях:) а пък аз завиждах на децата с ключ на врата, дето нямаха баби да ги взимат и излагат пред другите деца:)

Смешно е, че ме подпитват как съм успяла да завъдя мъж и ако може да дам акъл. Не знам да давам ли акъл, все пак не един, а цели два пъти съм се обвързвала сериозно...

Не смея да завидя на хората с красиви гени; не съм нещо особено, но можеше да е доста по-зле.

# 93
  • вятър в маслините, вятър над хребета
По-скоро бих завидяла на тези, умеещи да извличат полза от красивите си гени.

# 94
Мамасита, за "красивите" гени не може да знаеш - възможно е да се проявят в следващото поколение. Бабите ми са светлооки, обаче две поколения след това всички сме само с кафяви очи, но се оказва, че едното ми дете е със зелени, а племенницата - със сини. Да не говорим, че някои гени са си много красиви, ама по погрешка се проявяват у другия пол. Примерно широките рамене на майката ако се проявят у сина, няма да е грозно.

# 95
Наясно съм, а и дори с красиви гени човек може да изглежда зле, ако не се движи и живее правилно. Може генетично да си висок, ама няма да изглеждаш грациозно, ако не положиш и малко усилия.

# 96
  • София
Който не е работил в БАН и в университет, не знае какво е потресаваща завист. В тези среди завистта е в особено специфични измерения и отношенията между хората са отвратителни. Понеже тази сфера на е на показ в медиите и хората от там имат тесен социален кръг, тази завист остава неизвестна...

# 97
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не е завист, а убийствена конкуренция. За да оцелееш, трябва да си крачка напред.

# 98
  • София
Аз не завиждам, или поне не съм се усетила  Rolling Eyes Случвало ми се е някой да направи/да има това, което искам и се натъжавам, но по-скоро заради мен си...не се вторачвам в конкретния човек и да мисля за него. 
На мен май също не ми завиждат  newsm78 Случвало се е да ми се случи нещо, за което знам, че моя близка/позната иска, и ми е малко сконфузно, чувствам се неудобно, но не съм усещала завист. В ученическите години е имало разни спорове, мръсни номера.След завършването не съм имала такива отношения.

# 99
Имам сума недостатъци, но грам не ми пука кой, какво, как...
Не, не завиждам. Идея си нямам, какво точно се изпитва при завист.

Това е и моето мнение.
Ако не съм походила 40 дни в чуждите "обувки" как мога да знам кое е истина, за да изпитвам завистливи чувства.
Знам само, че ако нещо не съм или нямам-значи не съм го искала истински. И причината за завист веднага отпада..Wink

# 100
JACKLIN*, харесаха ми откровенността ти.   bouquet

При споменаването на красиви гени и проявяването им веднага правя връзка с Джулия и Ерик Робъртс.

# 101
За завистта в научните среди съм абсолютно съгласна, по-голяма завист и злоба сигурно не съществува. Преди години имаше и епична война между две много известни математически фамилии, съседи на всичкото отгоре. Може филм да се създаде и ще е по-смешен от всички комедии на света Simple Smile

# 102
  • София - Рим и обратно

И на мен са ми интересни тези, които мислят, че им завиждат. Ама нали форумът - само злоба и завист.  
Казвали са ми го близки хора, които няма за какво да ме презират : "Така ти завиждам, сега отиваш на Хаваи..."..."Ex, завиждам ти на тена, от къде е, от Бахамите ли?"

Тук трябваше ли да завидим?
Завид, завид Laughing.

JACKLIN*, харесаха ми откровенността ти.   bouquet

При споменаването на красиви гени и проявяването им веднага правя връзка с Джулия и Ерик Робъртс.
Ох, Ерик Робъртс...обожавам го тоя Heart Eyes А Джулия ми е сладникава, ама сигурно й завиждам Simple Smile.

# 103
Знам само, че ако нещо не съм или нямам-значи не съм го искала истински. И причината за завист веднага отпада..Wink
Цитирам EXQUISITE, защото имам подобна философия и всеки ден благодаря за всичко, което имам и за всичко, което нямам.
По темата: ако това е завист да се впрегна да постигна нещо, когато силно го желая, значи завиждам. Определено се мотивирам повече, когато видя успехите на някого, но имам реална представа какво мога и какво не мога да постигна.
Усещала съм завист и към мен в отношенията си с хората през годините. За тези, които съм чувствала по-близки, това е било повод да променя отношението си към тях, за останалите дори не съм отделяла време да разсъждавам.

# 104
Не завиждам.Харесвам се такава каквато съм, доволна съм от живота, здрава съм, красива съм (малко понадебелях  Laughing), щастлива съм, имам прекрасно семейство. На тези, който са по-красиви, по-умни, по-успели, които са по-по им се радвам.А дали някой ми завижда?Изобщо не ме интересува!
А тези, които казват "всички ми завиждат", според мен завиждат най-много.
Цитат
кадърният човек не завижда, а пък способният изобщо не знае какво е това завист

Общи условия

Активация на акаунт