Нашите ОРХИДЕИ тема 14-отглеждане, грижи, проблеми

• 88 532
  • 775
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Момичета, прекрасни цветя сте показали. Благородно завиждам за интересните цветове.

Привет !   Grinning
Днес минах през една борса и набързо си купих две преоценени . все още с цвят.
http://prikachi.com/images/682/7988682w.jpg
http://prikachi.com/images/681/7988681d.jpg
Къде ще им търся място само незнам, но просто не можах да се въздържа  Heart Eyes
На борсата на "Димитър Петков" ли? Къде точно там?

# 466
Бързам да ви се похваля с най-новата ми придобивка

Купих я от Баумакс, имаше ново зареждане със страхотни орхидеи на цени от 8.99 лв и 13.99 лв. Имаше разнообразие от разцветки,след дълго умуване си взех тази. Имаше и такава каквато обсъждахте по-напред.
Наистина това си става мания,искаше ми се да взема всичките  Laughing

П.п  Само за днес съм с +3  Laughing

# 467
Благодаря ти отново, _re_ge Hug ! Ще наблюдавам проблемното фалче и ще действам според промените и нуждите му. "Спасявала" съм няколко вече, но това ме постресна. Надявам се да е упорито като другите.
Млечнорозово - леко бежовата прелест е излязла добре на снимките Laughing . По-новите цветове, които сега се отварят при мен, са малко по-наситени на цвят:
Скрит текст:
Радвам се, че ти харесва, имайки предвид аз колко пъти съм се прехласвала по твоите красавици   bouquet .

ESTELITA,
Днес е бил един наистина хубав ден Wink .

# 468
  • ГОре на черешата...
Красавици, да са честити  bouquet!

# 469

Това за Кауфланд къде става въпрос да се има в предвид от дамите в темата ! и често ли ви се е случвало? Все едно говорим за различна българия ...

Ние във Вн имаме два кауфланда.
и на двата винаги орхитата са префектни. ако са поувехнали цветовете  са намалени .Има доста необичайни разцветки , може да се каже просто бутикови понякога.  От миналата година има и  орхидеи с каскаден цветонос за 24 лева. Никога не съм купувала от там болно цвете или с нагнили корени, или нагнила сърцевина за разлика от другите изброени от мен.

Аз за Кауфланд точно знам, че не трябва да се купуват растения, особено ако са намалени. Само веднъж се изкуших да си купя много красива на цвят орхидея, която беше чупена, късана и тн. - за 24 лева (би трябвало да я намалят заради вида й)  - изкуших се с надеждата, че растението ще преживее - в момента умира Sad
А иначе на входа на единия кауфланд се опитаха да ми пробутат орхидеи с оня белия пухкав звяр, на вратата пишеше "орхидеи по 8 лв", а като влязхоме, всички бяха от 12 до 18 лв с обяснението, че имало по 8, но бързо се изкупили. Избрах си една и тогава видях, че е налазена. Sad  

# 470
Аз за Кауфланд точно знам, че не трябва да се купуват растения, особено ако са намалени. Само веднъж се изкуших да си купя много красива на цвят орхидея, която беше чупена, късана и тн. - за 24 лева (би трябвало да я намалят заради вида й)  - изкуших се с надеждата, че растението ще преживее - в момента умира Sad
А иначе на входа на единия кауфланд се опитаха да ми пробутат орхидеи с оня белия пухкав звяр, на вратата пишеше "орхидеи по 8 лв", а като влязхоме, всички бяха от 12 до 18 лв с обяснението, че имало по 8, но бързо се изкупили. Избрах си една и тогава видях, че е налазена. Sad  

Все едно за различни места говорим.
започнали сме с мъжо да купуваме от там от момента от който почнаха да ги внасят в Кауфланд четвъртък веднъж на месец и то е било някъде 2009 година април/ май  когато фалчетата там струваха  7,99. тогава още на другите вериги ги нямаше. имаше ги по луксозните цветарски магазини и тези със собствен внос но струваха по 40-50 лева. Дори във Варна по едно време имаше Кауфланд гриин- продаваха само зеленчуци , цветя и градински аксесоари - като градински център в голямото хале вътре в Кауфланд където сега е магазин Матстар. от там даже имам купени редки видове, екуестриси, фал виолацея беллина. но след няколко месеца го затвориха.

От всички 100 фалчета , които имам поне 50-60 са от Кауфланд. дори миналата година имам 4 от там. Страхотни разцветки чудесни цветя.  Питат ли ме за нескъпо качествено цвете винаги препращам натам. Всичките около мен болни от фалчета редовно купуват от кауфланд че и си звънят като има зареждане

Направо не мога да повярвам  че говорим за едно и също място.newsm78

# 471
  • ГОре на черешата...
...което пък ме кара да ви напомня, че този четвъртък ще има пак и аз ще ходя на лов Laughing...

# 472
  • София
Подкрепям напълно Ре ге, но с уточнението, че последните 2-3 години не съм купувала от Кауфланд.  Винаги са били добри растения. Но ако се задържат в конкретния магазин, е напълно възможно да ги скапват за няколко дни.

# 473
Ще се включа и аз с мнение за орхидеите в Кауфланд, макар да имам само три фаленопсиса от там. Купени са около Нова година, показала съм ги в този си пост: страхотни растения, с чудесни корени и листа. Оранжевият го видяхте на предишната страница, жълто-зеленият отвори всички пъпки, а в началото на месеца започна да развива нови по връхчетата. Тъмночервеният обаче (който - по ирония на съдбата - ми беше мечта Confused ), е проблемният ми в момента. Има 1-2 що-годе свестни корена, дълги едва по няколко сантиметра, всички останали изгниха и са само на жилки. Обяснение нямам, грижила съм се за него както за всички останали. Сега е в реанимация Praynig .
Доверявам се напълно на _re_ge заради положителния ѝ опит с многобройни орхидеи от Кауфланд, за разлика от други вериги. Момичетата, които са имали проблеми с техни орхидеи пък имат право да са недоволни.
Сигурно опира до конкретното растение, но изводът, който правя за себе си от прочетеното по темата тук е, че сякаш в другите вериги е въпрос на шанс да попаднеш на растение без никакви проблеми, докато при кауфландските е по-скоро въпрос на малшанс да уцелиш не добро. Като мен Sunglasses . Но пък за какво ми е хоби без някое и друго предизвикателство Mr. Green ?

# 474
Аз имам 3 орхидеи от Кауфланд, едната жълто-зелената я купих август месец от Кауфланд Кърджали, та тя ми цъфтя до декември месец,веднага след това ми пусна нов цветонос вече е около 15 см. Преди 2-3 дни забелязах,че пуска още един.Другите ми две орхидеи са от Кауфланд Пловдив- купени септември месец, едната пуска нов цветонос, другата след като прецъфтя веднага от върха направи още 5 пъпки, в момента 2 от тях са отворени. Та и аз съм "За" Кауфландските орхидеи. Другия месец отварят и в Асеновград срещу блока на свекърва ми, е не ми се мисли вече тогава колко ще ми станат орхидеите  Laughing

# 475
Zuri,
Oт Сливница , посока Пиротска , минава се първата част на пазара Д. Петков- тази с цветята и веднага в ляво първата пресечка, която води към високи блокове . Не на ъгъла , там е магазин за опаковки, саксии и т. н. ,а в пряката завиваш на ляво и веднага в дясно ще я видиш , влиза се навътре едно невзрачно такова Simple Smile не бях ходила и аз , но колежки ми казаха , че имало някакви орхидеи на промоция . Промоцията е една орхидея + 2 саксиини цветя за 5 лв. , имаше много орхидеи. Не са с хубави цветове, сякаш всеки момент ще упадат  , но поне можеш да видиш какъв свят са и да си избереш Simple Smile Дано ме разбра , ако не , пиши пак ,  ще обяснявам Simple Smile
Относно Кауфландските орхидеи , аз съм доволна , хубави и здрави растения с добре развити листа и коренова система .
Успешен ден , момичета  Grinning

# 476
  • София
Здравейтe   bouquet

Онези от вас, които са спасили орхидеи, чиите корени са били почти напълно изгнили и цветето е пуснало нови, за колко време стана това (пусна корени? В момента спасявам, опитвам се поне да направя подобно нещо с една орхидея на колежка).

Много благодаря! Heart Eyes

# 477
Минах днес през друга борса и взех пак преоценена, този път Милтония  Grinning
http://prikachi.com/images/548/7990548z.jpg
Сега ще чета за тях  Simple Smile

# 478
Минах днес през друга борса и взех пак преоценена, този път Милтония  Grinning
http://prikachi.com/images/548/7990548z.jpg
Сега ще чета за тях  Simple Smile
А на каква цена?
Днес влизам в един цветарски магазин и се насочвам към орхидеите без цветоноси, уж по-евтини, питам момичето за цената и тя ми вика 20 лв Shocked. Имаше и милтония,цената й беше 45 лв.

# 479
Цената е 5лв., на Милтонията , а и на феленопсисите също - преоценени Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт