Мемоарите на една бременна (бъдещи мами над 35)

• 24 085
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мимче, адашка а  Wink радвам се че сте в къщи вече  Hug

# 481
Звездичка, ето описание за кърда. Ако имаш нужда да преведа и количествата, няма проблем! Simple Smile
Скрит текст:
Лесно се приготвя. Предполагам количествата на продуктите можеш да ги видиш от рецептата. Иначе начинът е такъв, захарта, лимоновите кора и сок и маслото, нарязано на ситно се варят на водна баня при постоянно разбъркване за около 4 минути. Сваля се от огъня и към сместа се добавят разбитите яйца. Отново на водна баня за няколко минути, докато започне да се сгъстява, пак се бърка постоянно. Кремът не е много гът, докато е топъл, като нишестян крем се сгъстява като поизстине. Аз заливам, докато е още топъл, защото много бързо стяга. Ако остане може да се съхранява в бурканче в хладилника. Както и преди казах, става и вместо сладко за палачинки.

И говорейки за кърд, да кажа, че портокаловият е също толкова добър. Особено в комбинация с шоколад, правя една шоколадова торта с такъв крем и става божествено. Една сватбена така ми бяха поръчали и останаха много доволни. Пробвайте и този вариант.

Ние пак сме ранобудни и се стягаме за пътвия урок по тенис на Сава, а мен ме дъни една глава....

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 02:36 от InataCh

# 482
Добро утро
Първи работен ден за мен  Sick
Заповядайте на кафенце
Скрит текст:
И закуска
Скрит текст:

# 483
Честно казано от закуската една тава за мен...моя син направи ларингитен спазъм та ми побеля отново косата. Да гледаш детето ти как неможе да си поеме въздух...сеге се връщаме от болницата. Сложиха ...орбазон...та продиша . Аз съм все едно валяк ме е газил, ама ще се стегна.
За първи път се обадих на бърза помощ....е познайте до 15 минута ги нямаше....а на 20 та ние бяхме в болницата вече.

# 484
Уффф, Хоупче, прегръщам те и слава богу сте реагирали адекватно и дано малчо спре да те изненадва по този начин Hug Hug

Успешна и най-вече здрава седмица на всички ни. Стискам палци на всички, които ни предстои процедура. Praynig Praynig Praynig

Скрит текст:
аз се излюпих рано-рано, че преди работа трябва да си сложа стимулиращата инжекция сама Whistling   Вчера като за сефте 9 мин ми отне #Crazy и как ми трепераха ръцете, а нито боли, нито нещо, ама шубето е голям страх

# 485
Хоупче, дано не се повтаря и да се почувства по добре момчето  Hug

# 486
Хоуп, дано да не се повтаря  Hug

# 487
  • В полите на Пирин планина
Добро утро!
Вземам си от кафето и се връщам да ви  изчета, че като гледам доста съм изпуснала   animal037

# 488
Добрутро!
И на мен ми се очертава работен ден. Танзу, нека е спокоен твоя. След толков стоене в къщи, не се свиква лесно.
Мимче, прекрасно име сте избрали! Радвам се, че Тео така възприема Хелена. Дано не почне да ревнува. Но пък след някой и друг месец сигурно ще станат приятелчета. Сбъдна ти се мечтата за три дечица. Нека растат здрави и в разбирателство!

# 489
  • София
Добро утро, мацки!
Танзу благодаря за кафето и закуската   bouquet и да ти е по-леко на работа.
Мимче много хубаво име сте избрали на малката Хелена Heart Eyes
Хоуп  Hug да се оправя бързо малкия и да не му се случват повече такива неща  Praynig представям си какво ти е ...  Confused
Магнет и твоите дечица бързо да се оправят.
Успех на всички момичета, на които им предстоят процедури тази седмица.  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 490
Добро утро и успешна седмица на работещите.

Мимче,прекрасно име-на принцеса.Да влизате бързо в ритъм.

Хоупче  Hug,дано не ти поднася такива неприятни изненади твоя барабанист.За бързината на "Бърза помощ"нямам думи.

Амии,питах ММ за това,което ти трябва.Знам,че има много ВиК части в къщи,защото цяла година работеше с така бригада.За съжаление,няма точно такова,каза че трудно ще намериш тъй като били старо производство.Освен да потърсиш на т.нар.битак при вас.

Танзу,както винаги прекрасни кафе и закуска,която ми е любима.

# 491
Добро утро и от мен, момичета!
Уанче, благодаря предварително Hug
Ината, мерси за разясненията, друго е така обяснено, мерките ще ги оправя. Hug Обаче имам едно притеснение за корите на лимона, нали ги обработват с химикали...и просто с миене няма как да изчезнат, как се процедира тогава.
Мимче, много хубаво име сте избрали на малката принцеска Heart Eyes Да си израстнат заедно с Тео и да си бъдат другарчета в игрите, и в белите, и в живота. Да ги нацелуваш съкровищата!
Амини и аз питах ММ, каза подобни неща на мъжа на Шерифчето, но щял да подпита тук таме.
Танзу, леко да потръгне работата при теб, мерси за закуската и кафенцето.
Хоупче, ужасно е да гледаш детето ти да се мъчи, реагирали сте скоростно, обаче си представям какъв стрес сте изживели, повече да не се повтаря, и детенце да се оправя Hug
Успех на момичетата с процедури Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Дъждовно е при нас.

# 492
Добро утро и успешна седмица!
Хоупче, голям стрес, ужас. И ние имахме веднъж подобна случка, но с езика. Не ми се иска и да си припомням.
Мимче, браво за хубавия избор на име. Дано да няма ревност и всички много да те радват. С породени деца в началото е трудно, но като поотраснат много си играят заедно.
Ина интересна рецепта за този крем, но и аз си мислих за корите. Може да се обели най-горния слой и да се ползва само бялата част евентуално.
Танзу, лека работа и да навлезеш без стрес в ритъм

# 493
Добро утро. Пак готвите гледам Simple Smile
И като стана въпрос за чийзкейкове някъде назад, да ви пусна моята любима рецепта - без печене и без желатин.
Скрит текст:
за форма с размери 20-24см
170г обикновени бисквити
40г пудра захар
85г разтопено масло
100g черен шоколад
25г масло
300г крем сирене “Филаделфия”
250г маскарпоне
200г бял шоколад
150г заквасена сметана
30г пудра захар
кората на 1 лимон
Бисквитите се смилат фино и се смесват с пудрата захар.
Към тях се добавя разтопеното масло и се разбърква до получаването на “мокра смес”.
Бисквитената основа се разпределя по дъното на форма с разкопчаващи се стени (или тортен ринг) и се пресова добре с помощта на дъното на плоска чаша.
Прибира се в хладилник за 15 минути, или докато стегне добре.

Черният шоколад и маслото се разтопяват на водна баня или в микровълнова фурна.
Изливат се върху бисквитената основа и се разпределят равномерно с лъжица.
Формата се прибира отново в хладилник, докато шоколадът стегне.

Белият шоколад се разтопява на водна баня или в микровълновата фурна.
Оставя се да се охлади напълно.
Маскарпонето и крем сиренето се смесват с миксер. Добавя се настърганата лимонова кора.
Разтопеният и охладен шоколад се добавя към маскарпонето и крем сиренето и се разбърква добре с миксер.
Заквасената сметана и пудрата захар се смесват добре и се добавят към останалите продукти.
Полученият крем се разпределя върху бисквитено-шоколадовата основа и повърхността му се изравнява със шпатула.
Прибира се в хладилник да стегне за поне 10-12 часа или най-добре за през нощта.
Отстранява се от формата и се реже с горещ, подсушен нож.

# 494
 Добрутро, обадих се на докторката- ще ме приемат днес

Общи условия

Активация на акаунт