Мемоарите на една бременна (бъдещи мами над 35)

• 24 035
  • 728
  •   1
Отговори
# 675
Манди, Будапеща не се разглежда за 1 ден. Да не говорим, че с това темпо на пътуване от град на град, сигурно ще скапете съвсем. То е въпрос на вкус разбира се. Аз по-скоро бих сш избрала по такъв повод 1 или 2 града и бих си организирала сама екскурзията, като ползвам евентуално помощ от туроператор за хотелите или сама през букинг. Може да се дебнат добри цени на самолети и по това да се направи пътуването. Хотели също могат да се открият на добра цена. Всички градове имат карти в интернет и достатъчно.пътеводители, за да мине човек и без екдкурзовод.
Пътували сме 14 часа до Будапеща с Бохемия. Няма да си го причиня пак.

# 676
  • София/Стара Загора
Май ще трябва още малко да го обмисля Thinking, но събирам мнения още, няма да са ми излишни.

Hug Hug Hug Hug

# 677
Манди, +1 с Дара. И аз не бих си причинила безкрайно пътуване, при това с автобус... Виж какви билети има за Прага, например, или Будапеща, щом си харесала като дестинация, и си резервирайте хотел.
С ММ едно лято обикаляхме Италия - тук ден, там два или три... Повече не повторихме това изпълнение.
В Прага е приказно хубаво, в Будапеща също  Hug

Пиаф, тези са със задно закопчаване доколкото видях. Не смятам да взимам нищо, което се облича през главата. И тъй като ще имаме лятно бебе, се опитах да съобразя (теоретично) размерите със сезона. Аз не съм едра, ММ също, да не говорим, че той се е родил 2500, 45см, и имаме подозрения, че и бебка няма да е едро бебе. Но нищо не се знае Simple Smile 

# 678
Привет, гледам най-разнообразни теми сте бистрили Simple Smile

Най-присърце ми е темата на Манди  Wink Аз от Бохемия не съм доволна като туроператор, екскурзоводите им са под всякаква критика. Но съм ги ползвала предимно за кратки пътувания до Гърция. Това, което ненавиждам е, че когато не се събере минималната група за допълнителните мероприятия, те се провалят. Така за малко да ни се провали пътуването до Атон...

От триото Виена, Прага, Будапеща най-много ми допада Будапеща.

# 679
Моя приятелка направи тур Белград, Загреб, Любляна. Сама си организира хотели и пътуване и то с автобуси на място. Излезе й съвсем прилично като цена и остана много доволна от видяното .

# 680
И аз за пътуването да си кажа, че по другите теми не се вписвам  Mr. Green
Манди, и аз се присъединявам към момичетата - разгледай и се опитай сама да го организираш. И да ползваш туроператор - за билети и хотели ще е.
Винаги сама си правя пътуванията. Веднъж бях на организирана екскурзия до Корфу (наложи се, замествах младоженеца  Mr. Green ) и аз, като Дарето, никога няма да си го причиня пак.
Само да добавя като пример - правила съм сама София - Мадрид - Лисабон - Синтра и обратно. съвсем прилично и намерих вълшебно хотелче в Синтра, който не е в резервационните системи на туроператорите.

# 681
За работата, и аз съм като вас, мога да казвам "не", но съм от по-можещите (и скромни) и мен ме товарят с най-трудните и отговорни задачи. Днес на една колежка и стана много лошо, и това си говорихме, че скоро и другите ще я последваме, безумно много работа има...

# 682
Аз ходя без проблеми на организирани пътувания, не обичам да организирам сама, а и ме е страх. Така че всичко е въпрос на нагласа. Пътуването до Будапеща с автобус не е нещо особено, изтърпява се без проблем. Аз съм ходила с автобус до Скандинавия и до Санкт Петербург  Mr. Green

Нямам възможност предварително да проучвам всеки обект, така че екскурзовода ми е необходим.

# 683
пиафффкъде си бе моме  Hug ,нямате и в отчетната,как сте,лапате ли вече манджурляк?
Аз от 100 г мерак за люлеещ дтол и как ММ ще ми купи и ще кърмя в него,и тъй оказа се мираж,ни кърмене ни стол  Laughing пък и място[ няма хич.С дрехите е вярно не се изхвърляйте,винаги може да се купят,а в началото растаат яко.Моя е обзаведен и тска пък ми е по лесно с прането мога да изкарам седмица без да пускам пералня./left]
Имахме сняг за 5 ч и тва беше,не се усетих да го пипна поне,това ще е,поне видяхме.

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 22:42 от ZVEZDA *

# 684
Пуси, то и да се роди по-малка, не значи, че дори няма да надмине връстниците. С летните бебета, не купувайте много дрехи с дълъг ръкав 1-3 месеца. Ние 2 седмици след изписването, като му се регулира термообмяната подкарахме къси ръкави, краченца...Вземи си за началото само, после пак по нета ще поръчваш от каквото се нуждаете. А да кажа, и ако имате сушилня,  или е лято потр2бността от много дрехи намалява съвсем. По-добре някоя друга необходима вещ.
А такъв стол...мммм...направо задрямвам само като го гледам...сигурно е удобство.
Всички сте ми далече, иначе с кеф на живо ще ви го предоставя за гушкане и мачкане Hug Такъв бандит е станал...всичко му е интересно, иска да пипне, дръпне, и то все неща дето не трябва. Секунда без надзор не става. Whistling
Пиафче, незнаех че така се казва ТМ. Кажи ми, че е кротичък и добричък, моля те Crazy Че моето май ме подлъга в първото полугодие от живота си Mr. Green
Шери, честита ви и на вас грипна ваканция ooooh!, добре, че класната ви е постъпила така. И поздравления за труда за разделяне на албумчетата  bouquet
Ели, губиш се, от бач ли, от сефтосване на матрака ли Simple Smile
Аз направо обърках дните от седмицата с тая ваканция...все ми е съботно...

# 685
И аз като Пиаффф да кажа,че големината на дрешките зависи и от марката.Ние от БГ вече ползваме 68-74,а от Лидл му купих едни гащеризончета а тях пише 62 и са ни още големички.

Коте не съди по това кой колко се е родил.На ММ едната му браточедка родила бебе 700гр,а другата(сестра и)роди 5,400кг.Всяко бебе наддава и пораства различно.Гледам про нас в отчетната има наддават по 300гр и 1-2 см на месец,а ние сме наддали за 2 мес около 3кг и сме пораснали с 10 см.
Аз не купувах много дрехи,защото и доста получих като подарък.Някой така и не можахме да ги облечем.

Манди,на тема екскурзия не мога да се включа ,но мисля че момичетата са прави.Толкова часа път си е живо убийство.Огледай и може сама да се организираш.

Някой да е чувал днес Ели?И Жането се губи от няколко часа.

# 686
Шери, направо ме уби! Цели няколко часа се изгубих а ?!  Joy
Ужас, за смях станах . Но за Ели и аз се сетих- май има кофти смени на работата  newsm78 тя ще си каже . Моето пътуване с Бохемия на Будапеща също беше дъъълго, после екскурзовода там- ужасТ, хотела- ужасТ, обаче  много хубав град ей!Амини в права- на някои хора не им пречи пътя, и обикалянето, а и ако Манди има по- малък бюджет, не знам за лятото дали ще се вмъкне в него, даже и с нискотарифни авиолинии. Но не пречи да се провери( по- скоро нещо като- закъдето има евтин билет, там да се ходи)

# 687
  • На остров
Добър вечер от мен,

Коте мерси за палчетата Hug , цял ден учене, цял следобед изпит направо съм гроги .

Много хубави неща сте показали, аз съм за люлеещ се стол, байбифон с камера и шезлонг с опции за люлка, от шезлонгите харесвам много фишер прайс .

Лени аз ще се изкажа по различно Peace , бих я пуснала като завърши гимназия, доколкото знам в Германия системата е пред разпределена от много рано  и не се знае тя в какъв клас с емигрантски деца ще попадне, освен ако нямате средства за частно училище. Сега е в много крехка и специална възраст и едно залитане може да нанесе вреди за цял живот. Тинейджърите са много мелодраматични, да не говорим, че на новите винаги се гледа особено, отделно манията за маркови дрехи и т.н. Моят син се говори, че при момичетата драмите са големи, все са на групи и все има разправии за нещо, отделно принципа двама са малко трима са много важи с пълна сила .  Ако беше 4/5 кл щях да съм по за, но 1 година в гимназията и в връх на пубертета аз лично не бих рискувала .
Надявам се не се обидиш за нещо казано, казвам го просто с най добро чувство  Hug .

Дано Иги ражда леко  Praynig

Хубава вечер на всички   bouquet !

п.п. В Прага не съм била, но Виена ми харесва повече от Будапеща .

# 688
  • Истински се вижда само със сърцето.
Здрасти банда  Hug

Раздавам го работна, вчера пак 11 часа, днес на зъболекар и 6 часа на работа след това и утре пак от 6 най - вероятно до 6  Mr. Green ама нека работа да има. Иначе днес ми направиха снимка на зъбите има един за пломба и възпалени венци, та лесно ще се оправим май.

Стискам палци за Жането  и Ививката  Hug

Коте много хубави бебешки неща показваш Simple Smile

Манди аз също сама организирам пътувания и ми харесва повече  Peace

Май това запомних  Mr. Green

# 689
Добро утро
Предлагам тази сутрин кафе и чай
За закуска  newsm78  не мога да измисля

Общи условия

Активация на акаунт