Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 242
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Мами днес купих грис царевичен,  майка ми каза,  че преди да го сваря е хубаво малко да го препека, вие правили ли сте така?Моля също  някой ако е  купувал такова да даде мнение и дали може да се дава на бебе? Намерих и лимец на същата фирма.
http://www.titbg.com/product/85/orizova-zakuska-troho-dietichna-50gr.html

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 21:33 от mamahola

# 421
Ех,че много сте писали!Аз пък немога да се добера до мобилно устройство  Joy
Алоказия ако не ти се кисне брашното недей,но преди да го сложиш във вряла вода се размива с малко хладка водичка.Инъче винаги ще ти става на бучки!
Мамахола нищо никога не препичам,честно незнам каква е ползата от това!Нека някой по - компетентен се вкл.Това, което си дала като линк също никога не съм виждала.

# 422
  • Варна
Ех,че много сте писали!Аз пък немога да се добера до мобилно устройство  Joy
Алоказия ако не ти се кисне брашното недей,но преди да го сложиш във вряла вода се размива с малко хладка водичка.Инъче винаги ще ти става на бучки!
Мамахола нищо никога не препичам,честно незнам каква е ползата от това!Нека някой по - компетентен се вкл.Това, което си дала като линк също никога не съм виждала.

Party Party Party Е това е важна подробност, която предния път сте пропуснали да уточните. няма проблем, ще пробвам и по двата начина  Peace

# 423
Мами,давате ли гулия (земна ябълка) на вашие бебоци? Аз не съм готвила такова чудо вкъщи досега, но предвид това, че зимата е голяма мъка откъм зеленчуци, се чудя дали да не я прибавя към менюто за разнообразие. На 1,2 г е моето човече, яде почти всичко

# 424
И аз я гледах в лидл тази ябълка мин.седмица и се зачудих как се готви?Ще ми е интересно някой да сподели ако е опитвал,как е?

# 425
Момичета, тази земна ябълка е страхотна за бебчета - много витамини и минерали и никакви нитрати. Ние вкъщи я ядеме сурова, но става и варена, на пара и печена. Само да се внимава при бебоците количеството, защото има много инулин и много разхлабва. Не знам обаче точно от какво възраст е подходяща, затова моля да се включи geni с малко инфо от Косе-Босе. Praynig

# 426
  • София
"Райска ябълка
- 8-10 м.
- може и след 1 год. (съгласно препоръките за нетрадиционни, неместни плодове)
- от семейството на ябълките, сливите, крушите, черешите, прасковите и т.н. ( няма особености от гледна точка на алергиите - но източниците за детско хранене не са много изчерпателни по въпроса)
- слаба киселинност
- разнообразни витамини
- доста калорична (предимство в детското хранене)
- пасираната или намачкана сърцевина има мека и гладка консистенция (подходяща за по-малките)"

тук споделям файла Simple Smile
http://dox.bg/files/dw?a=7ced764379

# 427
Аничка ние питаме за земна ябълка,а райската е друга!Тя си е плод,а това е вид корен,малко кръгло с пъпчици  Joy
Нали не бъркам момичета?

# 428
Не бъркаш - земна и райска ябълка са различни неща. И аз четох за земната ябълка, че е много богата на хранителни вещества, в същото време не задържа нитрати. Една жена на пазара на Римската стена продаваше и ми сподели, че я готви както приготвя и картофи и често смесва 50:50 картофи:гулия. 
Мисля да купя и да пробвам някоя бебшка манджа с нея!

# 429
После да споделиш как се е получило и рецептата.Ще чакаме вкл.с инфо за месеците на разрешена консумация при бебчовци Simple Smile

# 430

Благодаря  bouquet, много неща си припомних. Обаче няма инфо за земната ябълка Rolling Eyes

Предполагам е от рода на ряпата, значи може от 8-10м. newsm78

# 431
 Привет и от мен! Ние започваме четвърти месец, но мисля ще се захраним поне към 6ти, детската също е за по- късното захранване. Също искаме сами да си приготвяме пюренцата и кашите и ми е интересно да изчета рецептите не вече преминалите този етап мами и бебчета. По принцип доколкото ми става ясно повечето не спазват точно определени пропорции при приготвянето им. А и тази брашняна каша?доста ми е под въпрос даването й.

# 432
мами смятам да заменя вече вечерната каша, която давам след следобедната закуска с нещо, като вечеря. Бихте ли ми дали предложения/ рецепти каква да бъде тя?

# 433
Напоследък не ми остава много време, все пак малката  върви и беснее. Почти постояно съм зад нея я с парцала, я да не се пребие някъде. Затова на обяд готвя повечко и каквото яде на обяд, това и вечеря. Понякога ако е месо със зеленчуци, вечерта давам само зеленчуци, но като цяло ако няма месо, не се наяжда добре. Каквото приготвяш като обяд, може да се приготвя и за вечеря, различни зеленчукови или месно-зеленчукови пюрета. Имаше един период, в който вечеряше кисело мляко с бисквити, но вече това не я храни.

# 434
http://www.balevbiomarket.com/bio-kasha-s-kinoa-i-vaniliq.html някой да ми каже нещо за това. Подходящо ли е да дава?кашата от Елда как я приготвяте, брашно ли купувате от киноа също?

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 15:47 от mamahola

Общи условия

Активация на акаунт