Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 100
  • 782
  •   1
Отговори
# 120
КРИС, имам две инсеминации+1опит в др.клиника. В Надежда след 2-ия неуспешен се чудех какво следва и предложих на д-р Персенска инсем-ия и тя отказа. След инвитро /а моите са 3бр./ не било подходящо.Защо не съм питала.Вярвам и.

Аз също вярвам на Шефкетова, но някак си ми се струва, че времето минава, а тя сякаш не иска да "вклщчва тежката артилерия", както сама се изрази. Сега ще й кажа, че искам ИНСЕ. Не мисля, че нещо ще загубя, ако опитам. А как стои въпроса с реинсеминацията и знаете ли колко струва

# 121
  • София
Здравейте, да се включа и аз в новата темичка..Предстои ми второ инвитро на ЕЦ отново само финансиран опит и искам да попитам някой правил ли е пункция без упойка и как е newsm78. Трябвали да се пуска освен хормоните и вирусология отново?

За самата пункция хормони не ти трябват. Трябва да имаш ПКК (хемоглобин и клетките в кръвта), протромбиново време и фибриноген (това са изследвания за кръвосъсирването). Вирусологията важи 3 месеца. Ако от предното изследване не са минали 3 месеца, няма нужда да ги пускаш отново, те са ти в досието. Просто кажи на акушерките в манипулационна, че твоите са още в срок.
Успех  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 122
КРИС, имам две инсеминации+1опит в др.клиника. В Надежда след 2-ия неуспешен се чудех какво следва и предложих на д-р Персенска инсем-ия и тя отказа. След инвитро /а моите са 3бр./ не било подходящо.Защо не съм питала.Вярвам и.

Аз също вярвам на Шефкетова, но някак си ми се струва, че времето минава, а тя сякаш не иска да "вклщчва тежката артилерия", както сама се изрази. Сега ще й кажа, че искам ИНСЕ. Не мисля, че нещо ще загубя, ако опитам. А как стои въпроса с реинсеминацията и знаете ли колко струва

Крис, доколкото разбирам вие нямате установен проблем. При нас беше по същия начин - следене на ову няколко месеца и напътствия за действие. Аз също исках инсеминация, но тя отказа, защото ми каза, че инсеминацията се препоръчва на двойки с мъжки фактор и успеваемостта е много ниска. Едно инвитро на ЕЦ дава много повече представа на лекарите откъде може да дойде проблемът - едва ли не диагностично Simple Smile На нас буквално ни каза, че няма кой знае какво да подобряват на спермограмата на ММ и просто е безсмислена инсеминация. Това не пречи и ти да си поискаш, но се опитвам да ти дам обяснения защо е против и какво би спечелила или загубила. Инсеминацията мисля, че беше 300 или 350 лева, а реинсеминацията е още 50 лева (поне такива цени ми се въртят от миналата година, сега не зная има ли повишение). Моят съвет обаче е наистина да пробвате с инвитро на ЕЦ - може да стане от първия път, а ако не стане ще даде много повече представа на док откъде може да идва проблемът, вместо да го бутате на инсеминации месеци наред.

# 123
Здравейте, да се включа и аз в новата темичка..Предстои ми второ инвитро на ЕЦ отново само финансиран опит и искам да попитам някой правил ли е пункция без упойка и как е newsm78. Трябвали да се пуска освен хормоните и вирусология отново?

За самата пункция хормони не ти трябват. Трябва да имаш ПКК (хемоглобин и клетките в кръвта), протромбиново време и фибриноген (това са изследвания за кръвосъсирването). Вирусологията важи 3 месеца. Ако от предното изследване не са минали 3 месеца, няма нужда да ги пускаш отново, те са ти в досието. Просто кажи на акушерките в манипулационна, че твоите са още в срок.
Успех  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Още докато док те преглежда и ти насрочва пункцията, акушерката е проверила в досиетото ти кои са валнидните ти изследвания и ще ти каже какво трябва да пуснеш, ако се налага. ПКК ще има задължително, а вирусологията важи 3 месеца, но тя ще е видяла и ще ти каже валидна ли ще е в деня на пункцията. А за пункция без упойка - не съм пробвала, но на една от моите пункции имаше жена, която беше на ЕЦ с 1 фоликул и беше без упойка, стоеше седнала, докато й изтечеше банката и не даваше вид да я боли - но при всеки прагът на търпимост е различен. Знам само, че те връзват доста по-стабилно и док ти казва да заемеш приседнала поза, за да не можеш да мърдаш.

# 124
  • София
Марсче, да не си бала на пункция на 8 декември Simple Smile

# 125

Аз още на миналия преглед се опитах да прокарам таи идея, но тя я отхвърли и аз да си призная, малко се уплаших да не я ядосам. Ако не е прекалено нахално, би ли казала при теб как се развиха нещата
[/quote]

Тъжно ми е да чета, как пациент се е страхувал да не ядоса лекаря си.
Често лекарите забравят, че те са нищо без своите пациенти и тяхното доверие.
Това, което на мен лично не ми харесва, е че лекарите не обясняват достъпно на пациентите.
Понякога се чувствам неудобно, че нямам научна степен по модерни технологии в инвитрото и лечението на стерилитета.

# 126

Не, на 26 октомври беше последната ми пункция и случаят е от тогава Simple Smile Нандин, ти без упойка ли ги караш? Аз не мога да се престраша.

# 127
За мен, след моя скромен опит на ЕЦ-първи и последен, мога да кажа, че олекнах с 800лв.и не могат да ми кажат къде е проблема. ЕЦ е като хвърляне на боб. И да ти извадят яйцеклетка не се знае дали ще ти я оплодят като хората. За млада жена ЕЦ е чисто разхищение на средства и емоции.

# 128
  • София

Не, на 26 октомври беше последната ми пункция и случаят е от тогава Simple Smile Нандин, ти без упойка ли ги караш? Аз не мога да се престраша.

А неее, аз уж съм държелива на болка... Имам 3 коремни операции и все исках да са с местна упойка, ама сега нещо не мога да се престраша. Всъшност, не ме е страх от болката и да я има ще е за малко, страх ме е да не мръдна по време на пункцията.
Питах те за 8 декември, защото и при нас имаше една жена без упойка и каза, че изобщо не я е заболяло. Аз за сега имам само 1 пункция, втората я планувахме, но не се състоя, защото фоликула се беше спукал, сега чакам другата седмица да ми дойде и да отида за хапченца Simple Smile

# 129

Аз още на миналия преглед се опитах да прокарам таи идея, но тя я отхвърли и аз да си призная, малко се уплаших да не я ядосам. Ако не е прекалено нахално, би ли казала при теб как се развиха нещата

Често лекарите забравят, че те са нищо без своите пациенти и тяхното доверие.
Това, което на мен лично не ми харесва, е че лекарите не обясняват достъпно на пациентите.
Понякога се чувствам неудобно, че нямам научна степен по модерни технологии в инвитрото и лечението на стерилитета.

[/quote]

Не съм съгласна, че не обясняват. Ето, в моя случай, аз поисках инсеминация и тя ми обясни защо не я препоръчва - каза можем да ви вземем парите, но не това е целта. В последващите прегледи винаги съм питала какво следва, дали даден показател е добре или зле - от хормони, от големина на МЛ, от големина на фоликули. Винаги съм питала какво следва от тук нататък - например, когато не се оплоди Я през миналия март и бях истерясала, а тя ме успокои, че понякога се случва така и не означава, че по принцип Я са некачествени. След това извади 3 Я и се оплодиха (не са много, но така реагирам на стимулация - днес ми каза, че търсим баланс и по малко). Не досаждам с много въпроси или поне аз така си мисля, но винаги на излизане питам какво ме чака при следващата ни среща. И досега не съм срещала раздразнение, ядосан тон или нещо подобно. Допускам обаче, че при всеки общуването е различно  Peace

# 130
Герда, благодаря  bouquet
Само цената на пълната упойка не успях да намеря. Ако някой Я знае ...
Отново благодаря

# 131
За мен, след моя скромен опит на ЕЦ-първи и последен, мога да кажа, че олекнах с 800лв.и не могат да ми кажат къде е проблема. ЕЦ е като хвърляне на боб. И да ти извадят яйцеклетка не се знае дали ще ти я оплодят като хората. За млада жена ЕЦ е чисто разхищение на средства и емоции.

Колко си млада, Алекса?

# 132

А неее, аз уж съм държелива на болка... Имам 3 коремни операции и все исках да са с местна упойка, ама сега нещо не мога да се престраша. Всъшност, не ме е страх от болката и да я има ще е за малко, страх ме е да не мръдна по време на пункцията.
Питах те за 8 декември, защото и при нас имаше една жена без упойка и каза, че изобщо не я е заболяло. Аз за сега имам само 1 пункция, втората я планувахме, но не се състоя, защото фоликула се беше спукал, сега чакам другата седмица да ми дойде и да отида за хапченца Simple Smile

Нандин, ти при Персенска ли беше? Какви хапченца ще ти дадат? Аз от днес съм на Аримидекс пък да видим какво ще стане. Чакам още резултат от разширена биопсия. А и през октомври се боцках с хормони и ми се иска да изчакам още малко. Не, че хапчетата са безобидни.

# 133

Получава се така, защото са много обидчиви. Ако ги ядосаш ти показват вратата или си променят отношението. Казваш си: "Толкова много пари вкарах в тази клиника, къде да бягам?"

# 134
Аз съм на 33. По техните критерии съм млада. За мен млада е между 25 и 30-1-2...Какво сега като ги ядосаш ти показват вратата. Шефкетова не мисля да е от тия дето се ядосват лесно. Стаменов и Персенска ли имаш предвид?   
Да си довърша за ЕЦ. Изписаха ми естрофем и утрогестан и гърдите ми се подуха и станаха адски болезнени. Освен това цикълът ми подрани с 6 дена. Нали уж е ЕЦ? Мога да им препоръчам без да съм лекар да изписват естрофема и утрогестана само след трансфер. А не да се блъскаме с хормони за Михаля.

Общи условия

Активация на акаунт