Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 465
  • 782
  •   1
Отговори
# 405
Момичетаа,току що писах на Персенска смс,кога да ходим на преглед след последния случай с неоплодената яйцеклетка, дали пак на ЕЦ или на 2-ри ден имайки впредвид че имаме един замразен ембрион и заповед от Фар.
И тя ми казва на 2ри ден, Rolling Eyesаз изобщо не очаквах ,бях се настроила и този месец да опитаме на ЕЦ и ако не се получи тогава да пробваме стимулация.
Незнам какво да очаквам ,не съм била до сега на стимулации и малко ме е страх как ще реагира организма,впредвид че не съм и първа младост,вече на 36. newsm78
Понеже в момента съм със зацапване си записах час за вдругиден,и ще го броя за втори ден,нали?
И знаете ли дали преди да се назначат инжекции ,хапчета или др. дали пускат хормони FSH,LH И Е2 или да си ги пусна оттук.
Незнам много съм объркана ,дали да пускам заповедта в действие,ами ако стимулацията е от леките и не е много скъпа а си я изгърмя,после какво ще правя..Вие какво ще ме посъветвате?

# 406
Ами ти гледай да правиш по-бързо ин витро със стимулация, защото идеята е да се изкарат повече яйцеклетки и то докато си на 36, а не на 36 и 8 месеца. Най-добре ще се види какво е дереджето след нормален ин витро опит. Аз отказах да правя ЕЦ, с аргумента, че има много неизвестни и това, която ще покаже на ЕЦ, ще покаже и на стимулация. Лекарката нито потвърди, ама не и отрече. Каза, че при някои жени точно пък стимулацията помага. Явно ще те пуска по къс протокол, което е по-щадящо за яйчниците. Действай смело и я слушай! Ти тия пари, дето ще ги дадеш за 3 ЕЦ-а, са ти почти едно стимулирано.

# 407
  • София
Аз бих пробвала поне още веднъж на ЕЦ и бих отишла на 8-9ти ден от МЦ.
Заповедта от Фонда винаги можеш да си я ползваш.
Най-добре ще се види какво е дереджето след нормален ин витро опит. Аз отказах да правя ЕЦ, с аргумента, че има много неизвестни и това, която ще покаже на ЕЦ, ще покаже и на стимулация.
това пък как го измисли ooooh! ooooh! Shocked

# 408
Добре де, каква е разликата между яйцеклетка на ЕЦ и на стимулиран опит? На ЕЦ, примерно ти вадят една, ама ако не се оплоди си дотук. На стимулация, като ти извадят хипотетично 5 има повече и за оплождане и да се види как се делят и после дали ще стигнеш до хубав ембрион. Освен това на ЕЦ ги замразяват, а така се повишава риска да загубиш ембрион, защото може да не се размрази правилно...не знам. Защо това, което ще покаже на ЕЦ, няма да го покаже на стимулация, така да си задам въпроса тогава newsm78

ФСХ май няма да пуснат, поне не са длъжни. Другите те ще ти ги пуснат. Трябва да гледат изходните данни, преди стимулация и после как ще се променят.

# 409
  • В сърцето на любимия човек
Всеки организъм реагира различно. При някои жени на ЕЦ се вадят по-хубави яйцеклетки, отколкото със стимулация, а при други е обратното. Това е причината обикновено да се започва с ЕЦ или много лека стимулация, за да не се натоварва излишно организма. Затова е добре да се вслушваме в лекарите, но всеки сам преценява за себе си. Естествено, че като заявиш на лекаря си, че не искаш на ЕЦ не може да те накара на сила.

# 410
Ая, на теб да не са ти излезли днес резултатите от разширената биопсия? Защото и аз чакам, а док каза, че сме три момичета и май засега няма да правят разширени биопсии, че натоварили колегите си. Какво е Елонва?

Резултатът (смс-ът) от моята биопсия излезе преди 1 мес, но истината и по-пълното обяснение , получих, когато отидох на поредния преглед.

Елонва е един от препаратите за стимулация. Оставам с впечатлението, че д-р Стаменов не го прилага много.

# 411
А след стимулация,може ли да се прави пак опит на ЕЦ,или трябва да се чака?

# 412
  • София
Mery Dik, аз също съм за ЕЦ, ако имаш възможност има много забременели именно по този начин.
Maraya not Carey, стимулацията не е никак безобидна и ако може да се избегне е най- добре.При мен в следствие на стимулация ми се появиха полипи, при друга имах хиперстимулация и бях в доста тежко състояние.

# 413
  • София
А след стимулация,може ли да се прави пак опит на ЕЦ,или трябва да се чака?

Може

# 414
Благодаря за обяснението за вътрешно-лабораторния качествен контрол, Nandin. Нали към мен го беше адресирала? А в лабораторията на Надежда правят ли такъв? Ако правят, май най-добре е там да повторя ТСХ.

# 415
  • София
Благодаря за обяснението за вътрешно-лабораторния качествен контрол, Niadin. Нали към мен го беше адресирала? А в лабораторията на Надежда правят ли такъв? Ако правят, май най-добре е там да повторя ТСХ.

Нямам идея как работят колегите там, но се надявам. Ще ти пиша след малко на лична

# 416
Момичетаа,току що писах на Персенска смс,кога да ходим на преглед след последния случай с неоплодената яйцеклетка, дали пак на ЕЦ или на 2-ри ден имайки впредвид че имаме един замразен ембрион и заповед от Фар.
И тя ми казва на 2ри ден, Rolling Eyesаз изобщо не очаквах ,бях се настроила и този месец да опитаме на ЕЦ и ако не се получи тогава да пробваме стимулация.
Незнам какво да очаквам ,не съм била до сега на стимулации и малко ме е страх как ще реагира организма,впредвид че не съм и първа младост,вече на 36. newsm78
Понеже в момента съм със зацапване си записах час за вдругиден,и ще го броя за втори ден,нали?
И знаете ли дали преди да се назначат инжекции ,хапчета или др. дали пускат хормони FSH,LH И Е2 или да си ги пусна оттук.
Незнам много съм объркана ,дали да пускам заповедта в действие,ами ако стимулацията е от леките и не е много скъпа а си я изгърмя,после какво ще правя..Вие какво ще ме посъветвате?

Като отидеш на 2-ри ден доки ще прецени има ли условия за стимулация и дали да ползвате заповед. Най-добре си пускай хормони в клиника, така при сравнение ще са от едно място.
Ако не си от София може да потърсиш къде да отседнеш, за да не пътуваш през ден. Има жени над 40г., така че не се притеснявай.

# 417
  • София

Като отидеш на 2-ри ден доки ще прецени има ли условия за стимулация и дали да ползвате заповед. Най-добре си пускай хормони в клиника, така при сравнение ще са от едно място.
Ако не си от София може да потърсиш къде да отседнеш, за да не пътуваш през ден. Има жени над 40г., така че не се притеснявай.

Да това да се изследват на едно място също е важно Simple Smile

# 418
Напълно подкрепям написаното от Ина. Мери, док знае най-добре как да продължите и кое във вашия случай е работещо, така че слушай и изпълнявай.  Peace

От стимулация до стимулация има Балкан разлика и всеки организъм реагира по различен начин. Док знае най-добре какво да тества и да намери баланса.

# 419
  • София
Добре дошла,Дарлина! Дано скоро да сбъднеш мечтата си!
На мен ми назначиха Клостилбегит 2X1. Пия го със страх понеже съм с ПКЯ .  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт