Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 32

• 44 438
  • 782
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря момичета, само да кажа че пия от 1 месец едни витамини които съдържат всички тези съставки които изброявате тук
Казват се Pregnacare Conception и са ми изписани от д-р Персенска
Мисля че са добри пък ще видим

Замислих се и аз да си купя тези витамини. Тогава може би трябва да спра Инофолика? Как мислите?

В едно саше Инофолик има 2 гр. инозитол, а в Pregnacare Conception е само 50 мг. Q10 също ми изглежда малко. Има йод, аз съм с Хашимото и не мога да ги приемам. Купувам си повечето съставки отделно. Вярно, че пия по една шепа с витамини и минерали..

# 481
Нандин, аз пак прегледах КТ, може и така да се сметне, но текстът говори за работно време, не за платен отпуск.

Да, не е упоменато конкретно, но е при всичките граждански задължения. А няма как да ме накарат да ползвам отпуската, която ми се полага за почивка заради положен труд, ако трябва да съм съдебен заседател или нещо такова. То просто си е друг вид отпуск. Ако например си използвала твоите 20 дни (няма да споменавам аз колко имам на година Simple Smile ) 10 пролетта и 10 лятото... и есента започнеш ин витро (или което и да е нещо от изброените), как точно работодателя ще е задължен да те пусне и то в платен отпуск?

Точно защото миналата година си бях използвала цялата полагаема отпуска, се налагаше да вземам доста неплатен отпуск. И сега поради тази причина ми казаха, че имам право на освобождаване от работа. Да не се притеснявам и да не си хабя от редовния отпуск.

# 482
  • София
По повод приема на витамини - Добре е да се взимат по отделно, защото има водоразтворими и мастноразтворими. Съответно едните се пият преди  а другите след ядене. Мастноразтворимите витамини няма как да се разтворят във вода и обратното. Като са в комбинация няма как да усвоим и двата вида. Мастноразтворими са витамините А, D, E, К.

# 483
Нандин, аз пак прегледах КТ, може и така да се сметне, но текстът говори за работно време, не за платен отпуск.

Да, не е упоменато конкретно, но е при всичките граждански задължения. А няма как да ме накарат да ползвам отпуската, която ми се полага за почивка заради положен труд, ако трябва да съм съдебен заседател или нещо такова. То просто си е друг вид отпуск. Ако например си използвала твоите 20 дни (няма да споменавам аз колко имам на година Simple Smile ) 10 пролетта и 10 лятото... и есента започнеш ин витро (или което и да е нещо от изброените), как точно работодателя ще е задължен да те пусне и то в платен отпуск?

Точно защото миналата година си бях използвала цялата полагаема отпуска, се налагаше да вземам доста неплатен отпуск. И сега поради тази причина ми казаха, че имам право на освобождаване от работа. Да не се притеснявам и да не си хабя от редовния отпуск.

Да идеята е такава - дори и да нямаш отпуск, работодателят да те пуска такъв за процедурата. Явно не пускаш молба за отпуск, а носиш "извинителни" бележки от клиниката за пред личен състав, за да ти оправдаят заплатата. Но как казваш на шефа защо те няма или няма да отидеш на работа - мисля, че доста момичета се сблъскват с този проблем. 

# 484
  • София

Да идеята е такава - дори и да нямаш отпуск, работодателят да те пуска такъв за процедурата. Явно не пускаш молба за отпуск, а носиш "извинителни" бележки от клиниката за пред личен състав, за да ти оправдаят заплатата. Но как казваш на шефа защо те няма или няма да отидеш на работа - мисля, че доста момичета се сблъскват с този проблем. 

Молба (заявление) винаги се пуска, но към тази прикрепяш служ. бележка

# 485
Гледам, че обсъждате хранителните добавки. Нандин, според теб Инофолик и Q10 кога трябва да се приемат - преди, по време на или след храна?

# 486
  • София
Гледам, че обсъждате хранителните добавки. Нандин, според теб Инофолик и Q10 кога трябва да се приемат - преди, по време на или след храна?

Инофолика съдържа фолиева киселина, което си е вит. В9 и инозитол, който не е точно витамин, но го сласивицират като витаминен фактор част от В групата. Витамин В са водноразтворими, така че според мен трябва да се пият преди храна.
Коензим Q10 е мастноразтворима субстанция, но хранителните добавки доставят "чист" коензим Q10 и той остава непроменен в стомаха. Абсорбира се от клетките на т. черво... след това минава през лимфната система и стига до черния дроб, който вече го преработва до липопротеин и така преработен достига до кръвта и от там до клетките.
Стана малко дълго, ама...
Та общо взето Q10 няма голямо значение преди или след храна ще се пие.

# 487
Момичета, днес от Личен състав на работата ми казаха, че имам право на допълнителен отпуск по КТ за инвитро. Някоя от вас възползвала ли се е от това и какво да кажа на регистратурата да ми издадат? След това на всяко посещение ли трябва да ми дават бележка, която да представям пред работодателя? newsm78

Браво на твоя работодател. 1 на милион биха ти предложили това

Да, за това съм много щастлива. Никога не съм имала проблем. Предложиха ми го за това, за да не се налага да си използвам от редовния отпуск.

Цитат:

Относно разяснението на израза „работничи и служителки в напреднал етап на лечение ин-витро” в §1,т.13 от КТ няма грешка или противоречие с чл.157,ал.2 от КТ, а се има впредвид етапа на лечението от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни, т.е. в чл.157,ал.2 от КТ се има впредвид този именно период, когато следва да се освобождава незабавно само при представяне на документа от здравните власти работничката или служителката за медицински прегледи в периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера.

# 488
Момичета, днес от Личен състав на работата ми казаха, че имам право на допълнителен отпуск по КТ за инвитро. Някоя от вас възползвала ли се е от това и какво да кажа на регистратурата да ми издадат? След това на всяко посещение ли трябва да ми дават бележка, която да представям пред работодателя? newsm78

Браво на твоя работодател. 1 на милион биха ти предложили това

Да, за това съм много щастлива. Никога не съм имала проблем. Предложиха ми го за това, за да не се налага да си използвам от редовния отпуск.

Цитат:

Относно разяснението на израза „работничи и служителки в напреднал етап на лечение ин-витро” в §1,т.13 от КТ няма грешка или противоречие с чл.157,ал.2 от КТ, а се има впредвид етапа на лечението от фоликуларната пункция до ембриотрансфера, но не повече от 20 дни, т.е. в чл.157,ал.2 от КТ се има впредвид този именно период, когато следва да се освобождава незабавно само при представяне на документа от здравните власти работничката или служителката за медицински прегледи в периода от фоликуларната пункция до ембриотрансфера.

А от пункцията имаме право на 30-дневен болничен. Така че пак за стимулацията си трябва редовен отпуск. Благодаря ти, Панди, за разясненията, аз знаех, че КТ не удовлетворява всички искания на жените, борещи се за бебе, но нямах време днес да го разгледам щателно. Аз, да чукам на дърво, нямам проблем с моя работодател за отсъствията си в работно време и за прегледи, и за стимулация, и за пункция, та затова не съм се вълнувала много.

# 489
И аз не виждам смисъл да се дава отпуска от пункция до ембриотрансфер, при условие,  че точно от пункция имаме право на 30 дневен болничен. Така дефакто отсъстваш повече, защото първо си пускаш отпуска 2 седмици примерно и после още 4 седмици в болничен и отсъстваш общо 6 седмици. Голяма недомислица. Единствено да имаш читав работодател, ти да ползваш възможностите когато прецениш, а той да си ги оправдава както иска.

# 490
+1 Панди

Нандин, благодаря за разясненията за витамините. Напоследък пия Инофолик по време на храна, но сега ме подсети, че ми бяха казали да е преди хранене, май  newsm78 То какво по-напред преди храна - аз съм на еутирокс, после си пия клеева тинктура за имунитет, след това витамините...

# 491
  • София
А и от пункцията до трансфера са 3-5 дена и няма кой знае какво да се прави. То по време на стимулацията ти е нужен отпуск като ходиш през ден. Е да, като става въпрос за ЗЕТ нещата са малко по-различни, но пък обикновено ЗЕТ го комбинират със свеж.... Абе объркана работа в тая държава...

Само не разбрах за какво противоречие става/не става въпрос  newsm78

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 05:26 от Nandin

# 492
  • София
И аз съм от отбора с "коректните работодатели".
Скрит текст:
Като се има предвид, че ходих след работа всеки ден за инжекциите, след работа за проследяване. Отсъствах един ден за цветната снимка, и закъснях два пъти за взимане на кръв. Използвах си от редовния отпуск, и пак не им хареса. И една седмица след трансфера ми връчиха заповед за прекратяване на договор. Това е тъжната действителност. Не можело за една година три жени в офиса да забременяват. Кой щял да работи?

# 493
Трябвало е да ги предупредиш. че си в процедура за ин витро. Без да твърдя, че съм много запозната със закона, мисля, че той защитава жените, но ако са заявили писмено пред работодателя, че им предстои ин витро.

# 494
  • София
Точно когато разбраха за инвитрото и всичко тръгна в посока как да ме освободят. Аз даже напротив, не исках да разбират. Знаех какво ще стане. Но минало заминало, аз се чувствам хиляда пъти по-добре, откакто не съм на работа. Всяко зло за добро.

Общи условия

Активация на акаунт