Истанбул Пробуждащият се [тема 35]

• 58 137
  • 768
  •   1
Отговори
# 45
Цоп и аз тук  Mr. Green

В крайна сметка май се обърках... какво му е специалното на Пиер Лоти? Нали е улица? Интересна улица? Ако не греша прочетох и за някакво изкачване до кафене, от което има страхотна гледка? Моля някой да обобщи и обясни Simple Smile Единственото ясно нещо е яденето в Ортаклар  Laughing

Не е улица, а хълм. По-точно - гробищен парк в хълмиста местност. Над гробищата обаче има кафета и ресторант, предлагащи изумителна гледка към Златния рог. Особено нощем!

Скрит текст:
Ако следите "Милост" вероятно сте забелязали, че в началните години като студентка в Истанбул Нарин работеше в ресторанта на Пиер Лоти.

# 46
Здравейте. Искам да помоля за малко помощ. Искам да организирам самостоятелно посещение на Мол Форум и на аквариума през пролетта. Знам от къде да хвана метрото, знам и на коя спирка да сляза, но не знам какво е разстоянието от самата крайна спирка до Мол-а? Ще се ориентирам ли на къде да тръгна?
Благодаря предварително и хубав ден на всички.

# 47
  • София
Много благодаря за упътването  Hug
Картата ме ориентира много добре, от там минах търсейки рибния пазар на второто ходене./по булеварда надолу има много прилични заведения за хранене, на много добри цени. Ние там вечеряхме в Пилето,ама го затвориха сега е офис на тел. оператор, там ни беше и паркинга на автобуса ходихме с шофьора наш познат, та той ни показа и заведенията /Намерихме го пазара/след мнооого обикаляне/, но после реших че трамвая е близо и до три през нощта вървяхме по крайбрежната търсейки път нагоре към хотела. Това е една от най- прекрасните ми разходки, пихме чай от самоварите, а парка беше пълен със семейства и младежи който се веселяха.
Разбира се ако питам мъжа ми, него още го болят глезенчетата  Mr. Green, не спря да ме моли да хванем такси, а аз не спрях да повтарям , че ей сега ще видим трамвая  Joy
Благодаря още веднъж   bouquet

# 48
Здравейте. Искам да помоля за малко помощ. Искам да организирам самостоятелно посещение на Мол Форум и на аквариума през пролетта. Знам от къде да хвана метрото, знам и на коя спирка да сляза, но не знам какво е разстоянието от самата крайна спирка до Мол-а? Ще се ориентирам ли на къде да тръгна?
Излизайки от метрото виждате Мола и няма начин да се объркате - има да ходите до входа около 50-100 метра. Ето го на картата: https://www.google.bg/maps/place/Kartaltepe-Kocatepe/@41.0482407 … 24bd6c6cf96?hl=bg

# 49
Излизайки от метрото виждате Мола и няма начин да се объркате - има да ходите до входа около 50-100 метра. Ето го на картата: https://www.google.bg/maps/place/Kartaltepe-Kocatepe/@41.0482407 … 24bd6c6cf96?hl=bg

Много благодаря.  Simple Smile

# 50
Благодаря ви, момичета за всички романтични предложения. По принцип и аз си мислех за Сапфир и Пиер Лоти. Също ще включим и Принцовите острови и романтичното кафене с възглавниците. Какъв маршрут да изберем, за да ни стигне времето (2 дни)? И тъй като сме с агенция и щем не-щем третия ден ще е в Одрин, моля препоръчайте ми нещо интересно там, тъй като аз лично не останах възхитена от Одрин.

# 51
Сега забелязах, че Museum pass Istanbul се предлага в две разновидности - 85 лири за 3 дневна карта и 115 за 5-дневна. Освен това в пакета вече са включили и Света Ирина. За около 60 лева получавате право да разгледате в рамките на 3 дни:

Цитат
Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi ve Harem Dairesi,Aya İrini Anıtı, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Türk ve İslam Eserleri Müzesi *, İstanbul Büyük Saray Mozaikleri Müzesi, İslam Bilimleri Teknoloji Tarihi Müzesi, Kariye Müzesi, Galata Mevlevihanesi Müzesi, Fethiye Müzesi, Rumeli Hisarı Müzesi ve Yıldız Sarayı

Билетите за музеите около площад Султанахмет поотделно струват:

Топкапъ сарай -30 лири + 15 за Харема
Св. София - 30 лири
Археологически музей - 15 лири
Св. Ирина - 20 лири

Като прибавим и 15 лири за Карие, която е по-отдалечена, но си струва да се посети това прави 125 лири. С картата се спестяват 40 лири и чакането по опашки за билети. Има и други постоянни отстъпки като 25% намаление от тура по Босфора на Шехир Хатларъ и лодките за Къз кулеси. Струва си, нали?

# 52
http://www.deals.bg/Karnaval-na-laleto-Turtsiya-Istanbul-2-nosht … i-transport_26217

Брат ми взе решение за тази оферта
давайте да мислим маршрут за млади хора влюбени и понесени от вихъра на любовта
не гледат сериали
не искат църкви и джамии само св. София
искат и небостъргача и Отаатепе

# 53
  • Варна и...духом на Босфора
Благодаря ви, момичета за всички романтични предложения. По принцип и аз си мислех за Сапфир и Пиер Лоти. Също ще включим и Принцовите острови и романтичното кафене с възглавниците. Какъв маршрут да изберем, за да ни стигне времето (2 дни)? И тъй като сме с агенция и щем не-щем третия ден ще е в Одрин, моля препоръчайте ми нещо интересно там, тъй като аз лично не останах възхитена от Одрин.
Можете първо да се Мармарайнете до Юскюдар,така ще минете под Босфора.
Отивате на кафенето с възглавниците,чайче,гледки,разходка,след това се връщате пак
на пристанището и вземате вапурчика за Халич-или за Златния рог,погледнете разписанията
тази линия е на час,пътуването е около 45-50 минути,слизате на последното пристанище Еюп,
лифта е на минути от пристана,качвате се до кафето.
След това пак корабчето до Каракьой или преди това на Халич,вземате метрото и сте
на Сапфир,това е възможно в рамките на ден,и може да се комбинира и с други места или да се
променят началните точки,важно е да се насладите макс на града Crazy

# 54
  • България, София
Николче, благодаря за темата   bouquet

Миналата година пропуснах Истанбул  Sad, но се надявам тази да успеем да се организираме  Simple Smile

# 55
Можете първо да се Мармарайнете до Юскюдар,така ще минете под Босфора.
Отивате на кафенето с възглавниците,чайче,гледки,разходка,след това се връщате пак
на пристанището и вземате вапурчика за Халич-или за Златния рог,погледнете разписанията
тази линия е на час,пътуването е около 45-50 минути,слизате на последното пристанище Еюп,
лифта е на минути от пристана,качвате се до кафето.
След това пак корабчето до Каракьой или преди това на Халич,вземате метрото и сте
на Сапфир,това е възможно в рамките на ден,и може да се комбинира и с други места или да се
променят началните точки,важно е да се насладите макс на града Crazy

Аз бих извършил посещението на споменатите 3 места вечер. Както Златния рог от Пиер Лоти, така и гледката към Къз кулеси от възглавничките имат съвсем различно измерение (изглеждат приказно!) нощем в сравнение с деня. А Сапфир е най-добре да се посети привечер.

# 56
На другите места вечер не съм била, но Къз Кулеси задължително я посетете вечер. През деня не е нещо невиждано, и кулата и европейският бряг остреща разкриват истинската си красота!

# 57
А има ли вариант от Принцовите острови до спирка, близка на Пиер Лоти с кораб?

# 58
Кафенето на Пиер Лоти вечер е като красива гледка, минала през фотошоп - нереално красиво е...Сапфир имахме късмета да  го видим по светло , а докато дойде ред за филмчето и след него - успяхме да го видим и по тъмно - реки от светлини, много красиво...На Къз кулези ходихме през един много слънчев ден, но със сигурност  е по - красиво ако гледаш залеза оттам.Доколкото помня последното корабче тръгва в 18, но може би за хората, които отиват в ресторанта има транспорт...В сайта имаше и цени на менюто...

# 59
  • Варна и...духом на Босфора
  Mr. GreenКрос,това не ти е квартала душе,това е Истанбул!!! Peace На въпроса_не.
Четете,четете,четете,моля!

Общи условия

Активация на акаунт