Истанбул Пробуждащият се [тема 35]

• 58 146
  • 768
  •   1
Отговори
# 60
  • На юг от тук
И от братята руси влюбени също като нас  в Истанбул.

http://www.moya-planeta.ru/reports/view/stambul_tipichno_netipichnyj_9535/

# 61
Записвам се при вас за вдъхновение.

# 62
Кажете къде може да се опита традиционна евтина храна, там където се хранят местните, а не туристите. И как се различават местните от туристическите капанчета, магазинчета, закусвални?

# 63
  • На юг от тук
Най-посещаваната туристическа атракция в света.

http://profit.bg/news/Kapalu-CHarshi-e-naj-poseshtavanata-turist … a/nid-131306.html

# 64
И още по темата:"Любопитни факти за Турция Laughing
http://profit.bg/news/Nyakolko-lyubopitni-fakta-za-Turtsiya,-koi … e/nid-127428.html
Признавам,че т.13 ме изненада.Това не го знаех Embarassed

# 65
  • у нас
Да не ви изтърва, а и се очертава път натам Simple Smile

Последна редакция: пт, 23 яну 2015, 21:05 от Sinara

# 66
  • Стара Загора
Бързам да се разпиша в новата тема. Надявам се да успея да реализирам едно пътуване до прекрасният Истанбул тази есен. Много места искам да видя. Heart Eyes
Като се започне от Египетския пазар, на който не успях да отида септември, скъпарските квартали, Oртакьой, Топкапъ, кула Галата, да се насладя на Таксим докрай и да ползвам метрото под вода. Има и още разбира се, но това е оправдание за още много ходения.
Да не забравяме ресторант Ортаклар и Laughing

Благодаря ви за отзивчивостта и безкрайно ценната информация, която давате и без която темата нямаше да е същата.  bouquet

# 67
  Здравейте, момичета.
Имам малко въпроси, и май прекалих със заявените екскурзии.
Значи твърде много ли е за един ден посещение на водохранилището, Света София ,Топ Капъ  и Синята Джамия. Това трябва да стане в първия ден, след нощния преход. Имам усещането, че ще дойде много.

# 68
  • София
  Здравейте, момичета.
Имам малко въпроси, и май прекалих със заявените екскурзии.
Значи твърде много ли е за един ден посещение на водохранилището, Света София ,Топ Капъ  и Синята Джамия. Това трябва да стане в първия ден, след нощния преход. Имам усещането, че ще дойде много.

Не. Едно до друго са. Щом е с агенцията, за половин ден ще сте свършили. Но те обикновено не водят в харема на двореца, а за мен той е по-интересната част от двореца. А ако сте със стандартна уикенд екскурзия с пътуване четвъртък срещу петък, Синята джамия ще ви я покажат само отвън, защото в петък сутринта туристи не пускат.  Wink

# 69
Искам да ви кажа, че първият път преди да отидем, се бях подготвила със справочника на NG. С агенцията се качихме на корабчето по Босфора и след това в Долмабахче. Всичко останало си разгледахме сами, защото бяхме подготвени и нямаше нужда да ни водят. Не бързахме, не се съобразявахме с никой. Харема си струва да се види! За него, обаче се доплаща.

# 70
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Танче, много ти благодаря за разясненията.  Малко не те разбрах, ама като имам време ще седна с обясненията и картата и ще те разбера напълно!  Hug

Редемче, аз нямам против да се возя, просто плащането ще ми дойде много, защото ще е всичко по 3. Иначе другото ми притеснение е, че април е зимното разписание, което е повече от бедно.

Разбира се, че може самостоятелна разходка и то първия път. Никъде не съм пътувала със записани мероприятия, не купувам справочници и пак се справям. Не съм само аз, разбира се. В темите във форума, а и в интернет има толкова много информация и препоръки, че седне ли човек да се подготви къде отива, много неща ще научи още вкъщи и после записки няма да му трябват.
Например, аз успях да стигна до Чамлъджа и да се върна без карта и упътвания, само с 4 номера на автобуси. Пинето ми обяснява 3 седмици какво-що, ама си забравих нещата в хотела. Ама пак станаха нещата.

# 71
Аз си носех справочника, за да не пропусна нещо и заради картите в него. Моя приятелка, която ходи преди мен, беше изчела темите тук и каза, че като е отишла се е чувствала като на познато място, заради добрите обяснения. По този повод, момичета  smile3525

# 72
Здравейте, в един от пътеписите тук прочетох, че спирките не са указани. Как да се ориентираме къде да слезем, ако искаме да отидем на Кабаташ или Еюп примерно? И също за Принцовите острови разбрах, че корабът минавал през 4 от тях, как се разбира къде да слезе човек?

# 73
  • Кукуландия
Цоп и аз тук  Mr. Green

В крайна сметка май се обърках... какво му е специалното на Пиер Лоти? Нали е улица? Интересна улица? Ако не греша прочетох и за някакво изкачване до кафене, от което има страхотна гледка? Моля някой да обобщи и обясни Simple Smile Единственото ясно нещо е яденето в Ортаклар  Laughing

Не е улица, а хълм. По-точно - гробищен парк в хълмиста местност. Над гробищата обаче има кафета и ресторант, предлагащи изумителна гледка към Златния рог. Особено нощем!

Скрит текст:
Ако следите "Милост" вероятно сте забелязали, че в началните години като студентка в Истанбул Нарин работеше в ресторанта на Пиер Лоти.

Леле, добре че попитах и благодаря, че ми отговори! Аз намерих една улица Piyer Loti и реших, че е това Simple Smile)) Радвах се, че е сравнително близо до хотела, а то какво било Grinning
Но ресторантчето Ортаклар си остава на ул. Пиер Лоти или и това не съм разбрала  Rolling Eyes Embarassed

Като ви чета ми се струва, че 5те нощувки, които съм резервирала ще ни дойдат много като за първи път  newsm78 Въпреки, че аз настоявах да са толкова, за да не се налага да тичаме от една забележителност на друга, а да има време спокойно да си разгледаме и да се разходим...

# 74
Пак съм тук и пак с въпрос !  Blush
В предната тема питах за влакчето , и ми отговорихте , че няма влак . А сега разглеждам актуалната карта на сухопътния транспорт към 02.2015 г и там си е посочено ясно , че влакът пътува и то доста пътува като гледам ?!  newsm78 Не че не ви вярвам, просто искам да съм наясно , че да си направя програмата подобаващо !   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт