Парфюмни размисли и страсти - 187

• 68 990
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Според мен не. Никога не купувай Целувката на сляпо. Особено в ЕДТ версията.

# 586
  • София
Момичета, имам питанка newsm78
Любими парфюми са ми Sensuous Noir на EL и Coco Noir. Има ли шанс да харесам и Целувката на дракона на Картие? Хареса ми много пирамидата му, но не съм го тествала офлайн. Мерси  bouquet
Шансовете са минимални според мен.

# 587
  • Бургас
От тези трите задължително ли? Понеже за мен нито един от тях не става достатъчно. Най-добрите летни фланкъри на Ейлиън са двата Sunessense-а - Legere и Saphir Soleil.

Ами да, между тях трябва да избера или Есенцията.

# 588
Денси, Атти, благодаря!
Има ли къде да я подуша?
Незнайно защо Сеншуъс Ноар и Коко Ноар при мен са доста сходни, Първият е боров, билков, после утихва и става ванилено-топъл, вторият е просто супер отначало докрай, но нетраен.. Мислех си за нещо компромисно по средата и някак реших, че Целувката би се класирала. Rolling Eyes

# 589
Целувката няма абсолютно нищо общо с посочените два аромата. Търси я в кварталните магазинчета.
Странно е че Коко Ноар няма трайност при теб. Да не би да пръскаш малко или да спираш сама да го усещаш? Пръскам по 6-8 пъти и ми трае по над 12 часа плътно усещане. Този парфюм е много силен и прави впечатление на околните, не винаги в добра насока обаче.

# 590
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer би ли споделила от къде взе първия-аз отдавна му точа лиги, но все отлагам newsm78
Имам втория и го обожавам!

И двата не са от България, от Любляна са. В енцо май ги има също  Peace

# 591
О де Соар, както и всичките парфюми на Сисли ги има в Дъглас и БЗ и 30 мл. струва към 160-170 лв. Peace
Шанел на обичайните места.

# 592
gadamer, densi   bouquet ще погледна и там!

# 593
Денси, аз пръскам максимум 4 пъти, не ми е дошло на ум да не съм толкова пестелива Laughing. Ще пробвам утре да се офъщя и ще докладвам. При мен, както се повтарям, Коко Ноар се развива прекрасно и се надявам да не оставя трупове след себе си Flutter
Възможно е и да спирам да го усещам само аз, но и по дрехи няма особена трайност, хм..

# 594
  • Germany
Пробвах Le Parfum Resort Collection Elie Saab
Нищо общо с предишните парфюми, които не харесвам. Този е морски, отпускарски, небрежен, закачлив и лесен за носене. Морски нотки, нищо че ги няма в пирамидата, там са, зрели разпукнати смокини, полъх на прасковен цвят, бели цветя, слънце, вятър в косите и кедрова свежест. Създава женствено и щастливо усещане. Не бих го носила заради акватичните нотки, но ми харесва.
Turquoise Summer Escada
Коктейл Пиня Колада, разводнен с морска вода. Ананасът не е отровно сладък, но е преобладаващ, свеж, леко химичен, допълнен от сок от червени плодове и акватични нотки за фон. Типично в стила на Ескада.
Just Cavalli Gold for Her ме изненада. Интересен е. Аз го усещам ирисово-кожен, с нотки на смлени ядки. И все пак преобладаващото усещане е за кожа. Ирисът не ми харесва, идва ми землист и мазен, но в същото време ме привлича неустоимо. Напомня ми на дамска версия на Dior Homme. Ще го изследвам самостоятелно.
Quelques Notes d’Amour Yves Rocher И това парфюмче ме изненада приятно. Много приятно съчетание на пачули, червен пипер, свежа роза, като тази на Биофреш и бензоин за разкош. Хем е свеж, хем е изискан, хем е леко строг. Носи част от усещането на КМ, малко от Манго Адорабли, но е по-ведър, по-свеж, и розата тук за мен е по-хубава. Не е нищо новаторско, но е наистина добър, особено за цената си и е всекидневен, подходящ за офис аромат.
По въпроса за Alien, твърдо бих избрала Есенс Абсолю  http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Alien-Essence-Absolue-15452.html  Peace

# 595
Gadamer, честит Eau Premiere! Напоследък се е превърнал в редовния ми--гушлив и елегантен в студа без да е натрапчив.

Целувката на Дракона може би само по пачули си прилича с Coco Noir, но Коко Ноар е по-плодов и по-сладък. Целувката на Дракона, ЕДП, е по-остър и има горчиво-сладък привкус. За мен е много силен за реално носене макар че ми харесва. Ако сте сериозни за тоя аромат, горещо препоръчвам ПП версията, обаче, защото е по-мека и малко по-горманд, ако се търси този нюанс.

Коко Ноар е изключително траен върху мен, не повече от 2 пръскания  Peace 

# 596
  • Варна

Just Cavalli Gold for Her ме изненада. Интересен е. Аз го усещам ирисово-кожен, с нотки на смлени ядки. И все пак преобладаващото усещане е за кожа. Ирисът не ми харесва, идва ми землист и мазен, но в същото време ме привлича неустоимо. Напомня ми на дамска версия на Dior Homme. Ще го изследвам самостоятелно.

Точно така го усещам и аз и точно заради това го харесах първоначално, но запазват ли се при тебе кожата и ирисът до края? При мене не. Базата няма нищо общо с това хубаво ирисово-кожено начало и единствено това ме спря да го купя.

# 597
  • Бургас

Точно така го усещам и аз и точно заради това го харесах първоначално, но запазват ли се при тебе кожата и ирисът до края? При мене не. Базата няма нищо общо с това хубаво ирисово-кожено начало и единствено това ме спря да го купя.
Много хубаво и точно описание Simple Smile И при мен не се запазват тези първоначални нотки. Базата много ми напомня на розовия Just Cavalli, но аз харесвам и него, затова ползвам и този с удоволствие. Gold като цяло ми харесва повече и ми е по-интересен, точно заради началото.

# 598
  • Germany

Не бъди максималист, Мимс  Wink Да, в базата остават традиционните  жасмин и топло дърво, но при мен се запазва онзи лек аромат на Нутела, който ме кара непрекъснато да се подушвам и да мечтая за палачинки  Mr. Green. Затова смятам да му обърна повече внимание.
Забравих да споделя, колко много ми хареса Jeunesse Robert Piguet Heart Eyes
Ако някой си спомня розовия шампоан Рене(а)та, може да го открие в този парфюм  Heart Eyes. Мускусен, помаден, цветно-розов. Много богато се развива, цветята сякаш цъфтят и ухаят все повече и повече, като букет, внесен в затоплена стая. В базата има една красива сладост, без да прилепва по гърлото. Сутринта цялата стая ухаеше от блотера. Другите от серията не съм пробвала, но със сигурност ще го направя.

# 599
Аз си спомням Ренета и ароматът му ми беше любим.
Не ми даваха да си мия косата с него, когато бях дете, но постоянно го отварях и вдишвах дълбоко.
Този Пиге си го набелязвам за тест, въпреки, че досега този бранд не е създал нищо вълнуващо за мен.
Въпросното ядково Кавали също ще го търся. Има ли го Бюти Зоните или другаде за тест?

Вчера тествах Mukhallat, който ми отнесе главата. Толкова търсих аромата на едновремешните корекомски цигарени дъвки (ако някой ги помни).  Така ухаеха и едни розови гумички за изтриване - ягодово, плодово, луксозно-капиталистически. Е, намерих го. Прекрасен, ще го имам.
Тествах и Флора Нимфея - това е олекотен и бюджетен Ели Сааб, за лятото ще е екстра.  Не е траен, но това е характерно за алегориите, просто ще се поливам.

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 11:20 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт