Парфюмни размисли и страсти - 187

• 68 925
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
С Chant D'Aromes беше така добра да ме запознае densi и от тогава съм изпръскала 3 бутилчета. Дори не мога да го опиша добре, просто е много мой без дори да подозирам. Ухае ми на ливада в ранна пролет, но една такава луксозна. Да кажем ливадата до Малкия Трианон във Версай. Със скрити плодни дръвчета някъде в далечината, но толкова леки, че са само намек за аромат.
А и най-после имах извинение да украся тоалетката си с неповторимите флакони с пчелите  Heart Eyes

Ох, и мен ме блазни и флакона, и помня, че беше много хубав, гледам го на добра цена в Ягодка и май ще приключа с гледането /днес поръчвам парфюми експлозивно  Embarassed/.

# 61
С Chant D'Aromes беше така добра да ме запознае densi и от тогава съм изпръскала 3 бутилчета. Дори не мога да го опиша добре, просто е много мой без дори да подозирам. Ухае ми на ливада в ранна пролет, но една такава луксозна. Да кажем ливадата до Малкия Трианон във Версай. Със скрити плодни дръвчета някъде в далечината, но толкова леки, че са само намек за аромат.
А и най-после имах извинение да украся тоалетката си с неповторимите флакони с пчелите  Heart Eyes

Ох, и мен ме блазни и флакона, и помня, че беше много хубав, гледам го на добра цена в Ягодка и май ще приключа с гледането /днес поръчвам парфюми експлозивно  Embarassed/.
+1
И мен ме привлече флакона и най-вече описанието...Още малко време за размисъл си оставям Simple Smile

# 62
Отново страхотна тема, благодаря! Simple Smile
Rochas-Aquawoman
Boss-Femme
Armani-Mania, Sensi
Dolce&Gabanna-Sicily
Ralph Lauren-Romance

# 63
Да, определено единственият минус за мен на Лалето е, че е нетрайно. Но този тип аромати са си такива за съжаление.

Chant D'Aromes не съм го виждала по магазините тук, не че съм го и търсила. Два пъти го придобих от размени с чудесни съфорумки и веднъж от e-bay  Peace
Герлена го има в Дъглас Сердика, където се предлагат старите парфюми на Герлен.

Лалето е прекрасен, слънчев и страшно нежен парфюм, обаче е срамно нетрайно. На суха кожа си отива буквално за половин час. Но моята деяни един. Няма шанс да дам такива пари за трайност 1 час, пък аз не държа на трайност при парфюмите.

# 64
но всеобщи любимци като Шалимар и Малката черна рокля грам не ме грабват.
Шалимар по никакъв начин не бих нарекла всеобщ любимец. Виж, емблема на бранда - да.
Лалето наистина е много нетрайно и наистина ухае на чистота и сапун. Но пак ми харесва, въпреки всичко.
Hякои по-непопулярни перли:
Нина Ричи - L'Air du temps
Guy laroche - Fidji
YSL - Nu
Paco Rabanne - XS - този бележи бяла епоха за мен
Cerrutti -1881 - и този
Kenzo - Parfum D'Ete
Amarige - Givenchy
Gres - Cabaret
Molinard- Habanita
Още ще допълвам извън мейнстрийма и бестселърите, защото Диор, Шанел и Ланком вече много са обсъждани.

# 65
Chant d'aromes го има в Дъглас в Сердика.Когато го мирисах , консултантката каза,че това е единствения аромат на бранда,а и един от малкото въобще,който може да се комбинира с много различни парфюми.Мен хич ме няма в описанията,но миришеше свежо и зелено.Честно да си кажа изобщо не ми идва на ум с какво мога да го комбинирам Grinning.
Бях питала в края на миналата тема за Aqua Allegoria Lys Solei.За лятото е подходящ май,но дали е траен и как се развива? Thinking

# 66
  • Belgium
Vrabcho_ около мен Шалимара си е популярен  Peace

Chant d'aromes го има в Дъглас в Сердика.Когато го мирисах , консултантката каза,че това е единствения аромат на бранда,а и един от малкото въобще,който може да се комбинира с много различни парфюми.

Това изобщо не ми стана ясно  Thinking
За какво ми е да го комбинирам с други аромати?

# 67
О, Лу ,на мен още повече не ми се изясни.След като тя го каза това,се сетих че тук се коментираше по едно време комбинирането на различни аромати,та си помислих,че този може би е по-универсален за тази цел и подхожда с повечето , не съм се и напрягала да го мисля Rolling Eyes..И повече въпроси не съм задавала,защото не ме грабна парфюма,а и тя не продължи да обяснява Blush

# 68
  • София
О, Лу ,на мен още повече не ми се изясни.След като тя го каза това,се сетих че тук се коментираше по едно време комбинирането на различни аромати,та си помислих,че този може би е по-универсален за тази цел и подхожда с повечето , не съм се и напрягала да го мисля Rolling Eyes..И повече въпроси не съм задавала,защото не ме грабна парфюма,а и тя не продължи да обяснява Blush

А на мен там надълго и нашироко за всеки аромат ми разказва един младеж.По принцип всичките аромати ми бяха странни без два: Eau de Cologne du 68 Guerlain for women and men, който намирам за прекрасен за лятото и Jardins de Bagatelle Guerlain for women,но не бих го купила.

# 69
ani_d,
Скрит текст:
Бижу, Лу, Chloé, Денси, Михаела, благодаря за споделеното. Поръчах си проба и ще го разнося да видя при мен как ще бъде  Laughing Определено клоня към него, защото не съм сигурна Елексира в по-топло време , че ще ми хареса, макар че и той си чака реда за купуване, но може би ще е към края на лятото Simple Smile

Не мисля, че She Wood е подходящ за 15-16 годишно момиче, защото е особен аромат. Не би се харесал на всеки. Впечатленията ми за толкова годишните са, че предпочитат сладки, бонбонени и звездни аромати.
Значи на моята има вероятност да й хареса  Mr. Green защото не обича сладки, бонбонени аромати. В момента харесва Бърбъри уикенд, но казва , че й е омръзнал, иска нещо ново и да я изенадам.  Mr. Green Ако се сещате нещо подходящо за тийн, което да издържа поне по 6-7 часа в училище ще съм благодарна. А и ако може да е нещо по прилично като цена Rolling Eyes

За мен емблеми в парфюмите, колкото и да не съм запозната са
Chanel chance tendre - Шанел,  Адикт - Диор

ако все още не е късно и ми позволиш да се включа, то предлагам по-бюджетен вариант на "Ши ууд" - тази "Малиция Фешън Гърл" (ок.5 лв в "Лили"). Не са теменужки във влажна сутрин, а виолетки с нещо като акай бери
Скрит текст:
Душгелът на "Палмолив Акай бери" е със същия аромат, а в последното съм сигурна, т.к. ги имам.

# 70
Лалето е прекрасен, слънчев и страшно нежен парфюм, обаче е срамно нетрайно. На суха кожа си отива буквално за половин час. Но моята деяни един. Няма шанс да дам такива пари за трайност 1 час, пък аз не държа на трайност при парфюмите.

На кожа наистина си отива бързо, макар при мен да стои поне 3 часа, но на дреха, шал и коса стои с дни, поне при мен. Но и аз не държа на трайност на парфюмите, никога не ми е било водещото изискване.

А, сега прочетох, че Chant D'Aromes го има в Дъглас Сердика, още в понеделник ще го тествам значи. Радост!

# 71
  • Бургас/Пз
Благодаря, Daisy^Slava, обаче има риск да ме линчува, ако й купя това детското парфюмче Simple Smile Сега е на вълна "истински" парфюм, който хем да е младежки, хем да е траен Simple Smile Въпреки това ще го видя и него, тъй като около мен има доста момиченца, които със сигурност ще му се зарадват Simple Smile

Много ме заинтригувахте с това Лале значи  Sunglasses
За сега обаче най-напред ще пробвам Клое Лав, защото Лалето няма как  Tired

# 72
И такааа, малко от моите впечатления за Лалето:

Много ми харесва шишенцето. Магнитната капачка е готина.

Трайността при мен е около 6 часа, като още 1-2 часа има лек аромат, близо до кожата. Не е супер много, но си е приемливо. Явно ние се спогаждаме, направо не мога да повярвам, че при някои седи половин, един час.

Като цяло доста линеарен през цялото време, но търпи известно развитие в нюансите. Първоначално е като да вървя боса по росна трева, слънчева сутрин на ранен пролетен ден. Първите пролетни цветя са напъпили, фрезии, циклами... Наоколо има лимонови дръвчета и току-що напъпили диви ягодки. Виждам лехичката с лалета, откъсвам няколко и ги нося в нас. Вятърът полъхва през отворения прозорец, полюшва белите, ефирни пердета, свежест изпълва стаята.

Прекрасен аромат!

Тези "по-специалните" Герлени в Дъглас при останалите ли са? Аз последния път хем търсих нещо по-така, но нищо не ми направи впечатление.

# 73
  • Belgium

На кожа наистина си отива бързо, макар при мен да стои поне 3 часа, но на дреха, шал и коса стои с дни, поне при мен. Но и аз не държа на трайност на парфюмите, никога не ми е било водещото изискване.

И при мен е така 1 към 1  Laughing
А 3 часа си е доволна трайност, както съм фен на леки аромати няма как да искам много повече.
При напластяване на дрехи и шалове си е чудесна трайността.

Някак ме съмнява дълбоко консултантите в Дъглас да са имали предвид напластяване на парфюми, но както и да е  Laughing

# 74
  • София
И такааа, малко от моите впечатления за Лалето:

Много ми харесва шишенцето. Магнитната капачка е готина.

Трайността при мен е около 6 часа, като още 1-2 часа има лек аромат, близо до кожата. Не е супер много, но си е приемливо. Явно ние се спогаждаме, направо не мога да повярвам, че при някои седи половин, един час.

Като цяло доста линеарен през цялото време, но търпи известно развитие в нюансите. Първоначално е като да вървя боса по росна трева, слънчева сутрин на ранен пролетен ден. Първите пролетни цветя са напъпили, фрезии, циклами... Наоколо има лимонови дръвчета и току-що напъпили диви ягодки. Виждам лехичката с лалета, откъсвам няколко и ги нося в нас. Вятърът полъхва през отворения прозорец, полюшва белите, ефирни пердета, свежест изпълва стаята.

Прекрасен аромат!

Тези "по-специалните" Герлени в Дъглас при останалите ли са? Аз последния път хем търсих нещо по-така, но нищо не ми направи впечатление.

Епона,благодаря за впечатленията за това Лале!  bouquet
Тази Гарлени са централно в дъното на магазина на една маса.

Общи условия

Активация на акаунт