Чави говореше пак по телефона, а Сантош я нахока, че трябвало да смели нахуд и че свекърва и като я накара нещо, тя нямало да знае как се прави. Тя отговори, че в къщата има 2 снахи, а тя трябва да върши цялата работа. Като отиде при Дилип, нямало нужда да готви, понеже там щели да ядат готова храна. Сантош и каза, че докато е в нейната къща трябва да се учи да върши къщна работа.
Менакши е гладна и се чуди как да си поиска храна. Сандия и занесе храна и мляко, а Менакши каза, че не заслужава такова добро отношение. Ако и прости, камък щял да и падне от сърцето. Ако трябвало щяла на колене да и падне, но само и само да и прости. Сандия и каза, че не е нужно да го прави, щом се разкайва искрено. Остави и млякото и си тръгна.
Чатури правеше нещо и се поряза. Сандия каза, че ще и помогне, но не знам защо започна да си представя как Сантош я е карала да носи кофите с водата.
Чото показа на Сандия резултатите от теста. Каза, че учителят го е похвалил и и благодари, че му е помогнала.
Чави помоли Сандия да смели нахут, понеже тя не можела. Сантош я видя и започна да я учи как да го мели така, че да не се напряга. Беше много внимателна, направо да не повярваш.Менакши от някъде ги наблюдаваше и се чудеше дали не сънува, кога са станали такива приятелки. После не знам защо каза, че сега свекървата ще нахока Сандия и се кефеше. Тя обаче и каза, че пред външни хора не бива да личи, че има много работа и че когато мели не бива да е изцапана. Каза и да се погрижи за останалото, така правила една добра снаха. Не знам какво правеше, явно Сандия се беше изцапала. Менакши не можеше да повярва, че са станали такива добри приятелки. Говореше си, че нямала да си сплита косата, понеже етървата и свекървата щели да и дърпат плитките. Сантош каза на Сандия, че ще и възложи някаква отговорност, но трябва да положи голямо усърдие и я попита дали е готова затова.Сандия каза, че е готова. Менакши слухтеше и се чудеше за каква отговорност говори Сантош, да не би да иска да и даде ключовете от семейния сейф. Или да и подари огърлицата с шиповете, или някакви гривни, за които тя си мечтаела да са нейни. Сантош и даде Рамаяна и я попита дали ще може всеки ден да и чете от нея, аз всъщност така и не знам какво е това, сигурно някаква тяхна книга за боговете. Менакши се успокои, че нищо от това, което си мислеше свекървата не даде на Сандия. Вероятно наблюдаваше как Сандия и чете и пак си говореше наум, че плачела така, както тя не била плакала на сватбата си.
Сантош каза на Сандия, че само с четенето на рамаяна не и приключват задълженията. Трябвало да се научи да готви, та синът и да не яде полусурова храна.
Сандия се похвали на Сурач, че майка му я научила да мели нахут. Той каза, че докато я учила стоял и гледал. Сандия му каза, че днеш е много щастлива. Чото каза на Сурач, че слугата от магазина го вика да разнасят сладките. Сурач му каза да му каже да се прибира да си върши неговата работа. Чото каза, че слугата нямал друга работа и че бил на негово разположение, но Сурач му каза, че щом е казал, че има работа, значи има, да ходи да си я върши. После Чото му предложи той да иде с него, но Сурач му каза, че все още е дете и по това време трябва да спи. Чото го попита сам ли ще ходи да доставя сладки, той каза, че ще се справи. Каза на Сандия, че сам ще иде да достави сладки, затова ще тръгне по рано. Искаше му се да тръгне и тя с него, ама нали не знае как да и каже, а тя нищо не му казва. Сурач се ядосва, че Сандия не се сеща да тръгне с него. Чудеше се как не схващала намеците, които е отправил. В това време Сандия му каза, че щом слугата има друга работа, а Чото трябва да си легне, тя нямала нищо против да го придружи. Сурач въпреки всичко пак каза, че сам щял да тръгне, но после и каза щом искала да тръгне с него, той и без това мислил да я покани, но не смеел.
Сурач попита Сандия какво прави, а тя каза, че прави каквото трябва. Няма смисъл всички да знаят, че отношенията им не са като на съпруг и съпруга. Не знам какво направи.
Викрам се прибра вкъщи. Менакши се опитваше по всякакъв начин да го заговори, но той мълчеше и не и отговаряше нищо. Тя го помоли за прошка, като му каза, че не може да живее без него. Викрам и отговори, че майка му и е позволила да остане в дома им, но за него тя била вещ, а никой не може да опича вещите в къщата си. Тяхната връзка е приключила и нито той е неин съпруг, нито тя му е съпруга. Менакши му каза, че колкото и да и се кара, тя е сигурна, че и той я обича. Викрам каза, че вече е прекалила и че се заблуждава. Ще и покаже, че може и без нея. Тръгна на някъде, а тя се опитваше да го спре. Попита го какво прави в стаята на Сурач. После го попита защо го прави, не знам за какво ставаше въпрос.
Сурач и Сандия стигнаха до някакво място, където Сандия му каза да спре. Тя си спомни, че баща и и е казвал, че това е решението на нейните проблеми. Може би когато беше спрял тока и баща и я бе завел някъде да си учи уроците. Сурач каза, че преди на същото място, когато е разнасял сладките е видял едно момиче, което е седнало да учи. Той оставил една кутия сладки и си тръгнал. Сандия му каза, че никой не дава кутия със сладки на някакво момиче ей така, вероятно момичето е било много красиво. Сурач каза, че дори не и е видял лицето, понеже била с дълга коса. Сандия му каза, че явно е почитател на дългите коси. Сурач и каза, че не е гледал на никоя друга по този начин, освен на нея. Сандия го попита защо не я е погледнал, щом е с дълга коса, с много големи очи, момиче, което е толкова умно, че станала трета по успех, нима не я е погледнал? Сурач чак тогава се сети, че е била тя. Може пък и преди това да се е сетил, но да се е правил, че не знае, за да му каже. Сандия му каза, че токът е спрял и че баща и я е завел на това място, а той я чакал от страни. После видяла кутия със сладки и я отворила. Очаквала родителите и да и се скарат, че приема сладки от непознат, но те не и казали нищо. Не е предполагала, че този непознат ще и стане съпруг.
Сандия видя, че в шкафа има само един дюшек. Сурач и каза, че сигурно пак се шегува с него. Сандия му каза, че не се шегува, наистина има само един дюшек. Сурач каза, че ще отиде да поиска от майка си, но тя му каза да не я буди. Тогава той и каза, че тя ще спи на леглото, а той на земята. Започнаха да се дърпат, единият искаше да спи на земята, другия също и не можеха да се разберат. Много са смешни. Викрам беше легнал отделно от Менакши, може би той е взел дюшека, когато е ходил в стаята на Сурач. Така и не разбрах кой къде легна, но имаше музика и Сандия каза на Сурач, че майка му идва. После той и каза да съберат дюшека, че майка му наистина може да влезе. До края на епизода имаше музика и не разбрах нищо, а това беше последния епизод. Хич не обичам такива серии, много са объркани чак ми се отщява да гледам филма.
Бубе много ти благодаря, за разказа на епизодите

Викрам взима единия дюшек от стаята на Сурадж. За това двамата със Сандия се борят за дюшека.
Докато я учи да мели нахут Сантош вижда, че Сандия се е изцапала. Взима и я забърсва с дрехата си. Както майка бърше малкото си дете ако се е изцапало. Много трогателна сцена.

Мерси за разяснението, няма проблем, когато можеш. Разбрах, че е интересно, ама от тая музика всичко ми се обърка в един момент. Сурач и Сандия много ме кефят.
Сега чакам с нетърпение сериите, в които пак ще се съберат заедно и дай боже за винаги, дано повече не ги разделят. Мисля си, че в цветовете накрая от хубавото стана лошо, а сега е обратното, до сега беше лошо, което подсказва, че вероятно вече е време за хубави моменти и не би трябвало сценаристите да ги разделят.