Не харресвам учителката и методите и

• 15 866
  • 68
  •   1
Отговори
# 45
  • София
В песничката точно има метафора, а нея трябва да я разберат. Питай го какво разбира от смисъла на песничката. Аз си спомням, че навремето, когато моите бяха малки, имаше една доста цинична песен, която циркулираше, а се оказа, че децата просто си се кефят на нея, защото някой им е казал, че е такава, но на практика нямаха никаква идея каква е идеята.

# 46
  • София
Поотплеснахте се малко, ама няма лошо, все е по темата. Не исках да споделям конкретни неща, защото знам какво ще получа като реакция и съвети. А преместването пък носи други негативи.
Последния хит в класа, от часа по музика е следната песничка: http://vbox7.com/play:2938c34f
Моля споделете какво мислите.

https://www.youtube.com/watch?v=2UNtIQ27Rj8

# 47
Да, ама тука става въпрос за буквализъм. Хапчета се предлагат под път и над път, и най-вече в у-щата, утре когато някой го предложи на детето, то веднага ще се сети за песничката, и с радост ще си го вземе .."щастливото хапче".

# 48
Наистина ли не сте я чували тази песен на Хайгашот Агасян? Аз я помня от моето детство. Със сигурност не е имал предвид такова хапче, когато я писал.

# 49
  • София
всъщност съвсем неусетно може  да демотивира учениците по отношение на учене...Без значение колко са големи.
    Това може да стане от правоспособен и квалифициран преподавател, защото, просто не му се работи...
Това е, все едно да кажеш, че може да те блъсне и шофьор с книжка.

# 50
Кое те учудва? Това, което аз казвам, или това, което ти. И двете са реалност. Като гледам положението в училищата, и по улиците, а и на всякъде...

# 51
Кое те учудва? Това, което аз казвам, или това, което ти. И двете са реалност. Като гледам положението в училищата, и по улиците, а и на всякъде...
Laughing
Вярно, че концентрацията на неумеещи и незнаещи, па макар и с призната квалификация, и на двете места е учудващо огромна у нас. Пък и по други места.

# 52
  • София
Поотплеснахте се малко, ама няма лошо, все е по темата. Не исках да споделям конкретни неща, защото знам какво ще получа като реакция и съвети. А преместването пък носи други негативи.
Последния хит в класа, от часа по музика е следната песничка: http://vbox7.com/play:2938c34f
Моля споделете какво мислите.
Мисля, че си набрала на учителката и търсиш под вола теле. На песничката й няма нищо, но лично мен повече би ме притеснило това, че ти си "на нож" с учителката. В такъв случай аз смятам, че ако не можеш да прескочиш собственото си отношение към нея, по-добре премести детето. Защото щеш или не щеш ще показваш това отношение, то ще влияе на авторитета на учителката в очите на детето, от там ще влияе на авторитета на училището в очите на детето и дори и да не е демотивирано да учи в момента, рано или късно това ще се случи.
Най-добрият вариант естествено е да превъзмогнеш своите мисли и да се опиташ да гледаш на нещата обективно, на мен не ми се получава, дано ти успееш.

ПП Горното е написано само за примера с песничката, може да има и други случки, в които да си права и моето мнение да е грешно, но ти даваш само толкова инфо  Peace

# 53
  • София
Очевидно песента просто е по-старичка... отпреди "щастливите хапчета".
Като се замисля, такава е и "Стани, стани юнак балкански".

# 54
Щерката, обаче я харесва, чак неестествено, само повтаря "страхотна е , обичам я". 
Мести я веднага! Бива ли така... харесва учителката... тц тц тц Naughty

# 55
Песента е много симпатична и детска. Наистина явно е била измислема във времена, когато хапчетата не са били неразделна част от живота и не са се гълтали на килограм. А и акцентът не е толкова върху тях.
Едва ли ще замениш тази госпожа с друга - най-подходяща и най-добра. В днешно време просто вече не вярвам да съществуват подобни. Твърде много свобода и права съществуват, за да се открие бисерчето.
Абсолютно споделям мнението на Дзвер.  Peace

# 56
Да, ама тука става въпрос за буквализъм. Хапчета се предлагат под път и над път, и най-вече в у-щата, утре когато някой го предложи на детето, то веднага ще се сети за песничката, и с радост ще си го вземе .."щастливото хапче".
Да бе, сигурно...

Първо, в начално училище да се предлагат хапчета? newsm78 Не съм чувала, нито виждала... ако някой е чул или видял да се предлагат хапчета на децата, които учат тази песничка... да сподели.

Второ, ако детето ти няма мозък, и без песничката ще си вземе и хапченце, и бонбони, и сокче, и в кола ще се качи с някого, и в мазе ще влезе с някого...

Трето, ако детето ти няма мозък, на възрастта, в която се появяват хапченца, цигарки и весели питиета, то все още ще приема песничката буквално... (ако изобщо някога я е приемало буквално, защото аз не знам за психически здраво дете с IQ поне 80... което да приеме този текст буквално. Повечето на 7-8 години знаят, че няма такова нещо като "весело хапче" и разбират прекрасно такива метафори) и дори това няма да е достатъчно, за да го накара да опита веселото хапче. За да опиташ такива неща, стимулът и логиката ти идват от съвсем друга посока, не от песничките, които си учил/а като дете.

# 57
  • София
ти кога за последно си срещала нивото на метафоричното разбиране на 7-8-годишните?

# 58
ти кога за последно си срещала нивото на метафоричното разбиране на 7-8-годишните?
За последно, преди два дни... и всичките 200-300 дни преди тях...

# 59
  • София
и какво разбра за разбирането на метафори у децата на тази възраст? Не на твоето, на доста повечко деца.

Общи условия

Активация на акаунт