кога се появи вашата кърма??

• 9 135
  • 19
  •   1
Отговори
моля ви мами ако можете да ми кажете кога протича кърмата ..преди раждането или след това,защото ще раждам за пьрви пьт и не знам какво да предприема.. Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 13:21 от bubanka

# 1
Охххххххххххххх, всеки е със своята карма! А кърмата се появява/"протича" до няколко дни след раждането, обичайно! Разбира се има и изключения.

# 2
  • Варна
моля ви мами ако можете да ми кажете кога протича кармата ..преди раждането или след това,защото ще раждам за пьрви пьт и не знам какво да предприема.. Simple Smile

Моята "карма",демек кърма се пови на 4 ден след раждането със секцио.
Мисля че това искахте да питате?

Grinning

# 3
Моята кърмА се появи няколко часа след секциото. И двата пъти.

# 4
И като се каже "потича", не е като да има нужда да си приготвиш десетлитрова кофа.

Различно, от часове до дни след раждането, но и преди раждането може да изтича течност. Нищо не правиш- като дойде време, храниш си детето.

Прочети повечко за кърменето, ако не искаш да развалиш работата.

# 5
И аз те съветвам да започнеш да четеш за кърменето, ако искаш да кърмиш Simple Smile
При мен се появи 4 дни след раждане със секцио.

# 6
Иначе накартко: възможно е от напълно меки гърди след 6 часа да са твърди като камък и болезнени, така че трябва да имаш стратегия, защото може да си сама в стаята.

1. Ако може, викаш акушерка и я тормозиш, докато не покаже какво и как
2. Ако бебето в този момент не е гладно, ще трябва да цедиш, на ръка или с помпа. Съответно трябва да си носиш помпа в родилното, така че още утре посети бебешки магазин и си избери помпа, която да купиш сега или да ти донесат
3. При невъзможност за цедене, поискай от персонала окситоцин
4. Другите опции за облекчаване са топъл душ, от който може да изтече мляко; охладена в хладилника пластмасова бутилка с вода; в краен случай- да намалиш течностите за 2-3 часа и да не ядеш, но това е техника за напреднали, аз посмях да пробвам това само при второ раждане, като бях уверена, че няма да ми спре млякото
5. Производството на мляко има неврологичен елемент, така че се старай да си релаксирана, изключи си телефона, намали разговорите, гледай да не се ядосваш на персонала за дреболии, ако може- дремни

Другото е да си прочетеш статиите за кърмене, да се подготвиш психически, да си запишеш тел. на консултанти.

# 7
Два часа след раждането коластрата потече. Малката засука и вече 10м. така. Ако наистина имаш намерение да кърмиш, прочети за най-честите проблеми в началото и бъди упорита. Единственото, което можеш да предприемеш е да сложиш бебето да засуче след като ти го дадат. И да прочетеш достатъчно статии и информация както за кърметето така и за самата кърма.

# 8
При мен - на втория ден след раждането.

# 9
Родих в 16 часа, на следващия ден следобед вече имаше "нещо". Наистина не си представяй "потичане" като потичане, ще трябва да се потрудиш по всяка вероятност. Аз първите 2-3 дни бях по цял ден с горещи компреси на гърдите, масажи, бебето само да се събуди веднага на гърдата, отделно помпа и така.. Въобще, изискваше си работа.

Обаче сериозно, както са писали всички мами нагоре - трябва да прочетеш от А до Я за кърменето ако смяташ да кърмиш!

Желая ти лек час! Praynig

# 10
  • Варна
На четвъртия ден след секциото потече коластра. Преди това цедих на ръка и с помпа, без резултат, но за стимулация. В деня, в който потече, пих чай от сминдух и реших, че има връзка.

# 11
  • София
Родих секцио, имах някоя и друга капка на втория ден след него. Но нищо не можех да изцедя, което е нормално. Дадоха ми бебето на обяд на втория ден и го слагах на гърда, като едновременно и цедях с помпата на известни интервали като го вземат.На третия ден вече изцеждах малко повечко, а вечерта гърдите ми се издуха и почувствах напрежение.На 4-и вече кърмех и имах кърма, освен коластра.
И моят съвет е четене за кърменето, в подфорума за кърмене има тема с линкове с информация. 
Кърменето рядко се случва ей така от самосебе си, трябва да се положат усилия и да знаеш какво да правиш.Тъй като и здравните специалисти често дават грешни съвети или са незаинтересовани.

# 12
  • София
След раждането, но има жени, които  и през бременността имат леки "течове", влез в кърмаческия подфорум, има много полезни статии в библиотеката им.

# 13
Аз родих в 20h и кърмата ми потече още същата нощ. Но иначе още след като родих ми сложиха бебето на гърдата (предполагам тогава съм имала само холастра) и това най-вероятно е стимулирало производството на кърма.
За да има кърма, трябва да има и бебе което да суче! Предлагането е според търсенето Simple Smile
Не стресирай от сега, всичко ще си дойде на мястото и по естествен път. Аз не четох никакви книги за кърменето и си справих чудесно, те тия неща не стават по учебник.

# 14
  • София
Много рядко става ей така, без да се положат усилия. Или поне трябва да знаеш какво д аправиш.
На повечето жени не им дават бебетата веднага з акърмене, поне в България.
В болницата, в нощта преди секциото ми, бях точно до родилна зала и като ходех до тоалетна ги виждах как раждат или изкараните в коридора, които точно са родили. Мисля, че през нощта родиха 3 жени, а сутринта още 2-3. От тях имаше 2 циганки и само те си бяха поискали бебетата веднага след раждането, за да ги накърмят. Цяла нощ не спах, и само тези жени видях в коридора, половин час след раждането, да са с бебето и да го кърмят. Другите или не са се сетили или не са посмяли да попитат дали може да им ги дадат, а бебетата седяха на 2 метра от тях, в родилна зала.  
На момичета със секцио чух "съвет", който педиатърка даде"Като ти донесат бебето, слагаш го на гърда, заради емоционалния контакт, след това даваш шишенцето".   Това беше цялото разяснение и упътване.

Последна редакция: сб, 31 яну 2015, 14:00 от Ирайн

Общи условия

Активация на акаунт