кога се появи вашата кърма??

• 9 140
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
За съжаление това е голяма глупост, което се прави в БГ.
Признавам, аз родих във Франция, а тука много държат на това "първо" кърмене. Дори на майките които не искат да кърмят им се предлага (и то доста настоятелно) да "приветстват" детето си с едно първо кърмене, пък след това дет се вика да го хранят както си искат.
Много е жалко, че в БГ лишават майките от този първи контакт.
Да не горовим, че кърменето се засяга доста от липсата на сукане.
Но принципно, всяка жена е "програмирана" да произвежда кърма.
Даже съм чувала за жени, които не са раждали никога но са осиновили бебе, на което му дават да суче, как започват да произвеждат кърма!

# 16
  • София
Наистина лактацията не зависи смао от сукането, а и от хормоните, които се отделят при определено настроение, чувства на майката. На някои жени им капе кърма само като чуят плачът на бебето им или гледат негови снимки.
Това да ти дадат бебето зависи явно от волята на персонала, освен от състоянието ти след раждането.Защото майката е изкарана в коридора, седи там примерно 1 час, да я наблюдават, но бебето и не е прибрано, а стои в родилната, на няколко метра до нея...също толкова време докато решат да го вземат. Не струва нищо да и го дадат да си го държи, да му даде да суче.И двете циганки си бяха поискали и си ги държаха, говореха им и ги кърмеха. Другите си лежаха просто, говореха по телефона. А те би трябвало да са видели, че онези жени го правят, защото или обикаляха коридора или бяха в предродилна.
Някой ден ако родя нормално ще си го искам и ще пропищя цялата болница ако не ми го дадат, поне докато го преместят в неонатологията. 
Аз поне бях чела доста и си имах някакъв изграден план какво д аправя, как д апроцедирам. Другите две момичета в стаята не знаеха елементарни неща и им говорех.Едната пиеше лекарство за австралийски антиген и и спряха кърмата, нямаше как да кърми и говореше по тел на мъжа си, за да го успокои(защото той час по час подпитваше не може ли все пак да кърми) , че са и предписали мляко, много по-хубаво от кърмата, обогатено с неща, които няма в майчиното мляко  Laughing Но като и забравиха шишетата и бебето и плачеше гладно и аз и дадох моето АМ, и дойде веч ена акъла и каза, че май предпочита да можеше да кърми.Другото момиче пък пиеше антибиотик и не можеше да кърми, но имаше доста кърма, цедеше се, за да си запази млякото. И след 5 дни като вече можеше да дава на бебето, едва успяваше, защото то отказваше гърдата.На нея поне една акушерка и беше показала как да се цеди на ръка, че не си носеше помпа.

# 17
  • Варна
Преди да родя ходих на лекции за бременни, които се водеха от старшата акушерка на болницата, в която родих. Жената каза "И не забравяйте да си поискате бебетата, защото ако не си ги поискате, никой няма зорлем да тръгне да ви ги дава.". Каза, че не са един или два случаите, в които предлагат бебетата на майките и те не ги искат под предтекст, че са изморени или не желаят да кърмят.

# 18
При мен кърмата дойде на третия ден след секциото.

# 19
Кърмата ми и двата пъти тръгна на 6-7 ден след двете раждания.Доста бавно не знам на какво се дължи това .

Общи условия

Активация на акаунт