здравейте,мили дами

• 1 028
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,мили дами и майки,обръщам се към вас с нова тема,тъй като не съм много наясно със сайта и как да работя с него,извинявам се предварително за новата тема. Така,моята майка е близо 2 месеца в Щутгарт до приятели да търси работа,защото както знаете положението тук в Бг е повече от трагично ,за огромно съжаление  Sad Cry В момента тя живее до двойка (които са и приятели от дълги години,но жената е с много ниско ниво немски,а мъжа е на по-високо ниво) всичко правят по силите си да и помогнат в намирането на работа,но както знаете не е лесно с начални знания на езика. Естествено майка ми не иска да работи на чиновническа работа или директорска ,далеч е от мисълта ,но искам аз с ваша помощ да й предоставим малко повече информация за живота там и ,ако евентуално знаете фирми за набиране на персонал (например почистващи , в кухня,в земеделие,например цветарници) , ще ви бъда ужасно благодарна ,ако помогнете на моята мама с вашето мнение ! Благодаря ви предварително ,мили дами ! Аз съм Павлина и ще ми бъде приятно да комуникираме !  Blush Blush Blush

# 1
Отвориха сега един огромен МОЛ в центъра. Там търсеха чистачки преди два- три месеца- не пречи да попита. И още един се строи, пак по центъра. Колко плаща за квартира?

# 2
Отвориха сега един огромен МОЛ в центъра. Там търсеха чистачки преди два- три месеца- не пречи да попита. И още един се строи, пак по центъра. Колко плаща за квартира?

Много благодаря за информацията,знаете ли как се казва този текущо -строящия МОЛ ? Ами доколкото знам 700евро за 2 стаи . Благодаря още веднъж,  Hug Blush

# 3
Идея си нямам как ще се казва. Че не мога и да ти обясня къде е, бях там само за месец.
За парите те питах, защото там където бях /хотелче семеен тип/, ако наемеш стая за повече време е 600 евро на месец- ама само една стаичка, с обща баня и тоалетна на етажа.
Най- лесно ще е да се ослушва за други българи, ако могат те да помогнат. Запознах се с една българка, има заведение, ще й пиша сега във фейса да я питам дали знае нещо. Нещо по- специфично умее ли майка ти?

# 4
При нея единственото хубаво е ,че живее с тази двойка и спи на дивана за сега,иначе ще й кажа всичко ,което ми казахте и ако се наложи за хотела ,ще ви поискам допълнителна информация. Ами майка ми беше дълги години сервитьор в ресторанти и е стар кадър и е от работещите,до последно я търсеха по сватби , а иначе в последните няколко години беше продавачка в магазин за хранителни стоки,може да бродира гоблени ,ако това е от някакво значение ,но ви го казвам като допълнителна информация. Знам,че трябва да комуникира с българи ,които са от много години там и ако могат на драго сърце да й помогнат с информация ,тя има и други близки приятели в града Кемптен ,но бил много малък и семейството ,което живее там ,само един член от тях работи в града,другите двама пътуват,тъй като било трудно при тях за работа,а нямат познати в Щутгарт. Много съм ви признателна  Hug Blush за изчерпателната информация

# 5
А майка ти говори ли някакъв немски? Ако я повикат на интервю ще може ли да се оправи на немски?
Животът в Германия може да бъде лесен и подреден, може и да бъде труден. Ако майка ти не знае немски на ниво да се оправя сама, не мисля, че ще й бъде лесно. Също е важно какво може да прави, в каква област има опит, защото много често и за неквалифицирана работа се изисква някакъв опит.

# 6
А майка ти говори ли някакъв немски? Ако я повикат на интервю ще може ли да се оправи на немски?
Животът в Германия може да бъде лесен и подреден, може и да бъде труден. Ако майка ти не знае немски на ниво да се оправя сама, не мисля, че ще й бъде лесно. Също е важно какво може да прави, в каква област има опит, защото много често и за неквалифицирана работа се изисква някакъв опит.

Говори начално ниво,дори сега когато не работи ,гледа да научава нови думи ,дали сме й учебник да  може да научава нови неща,казва ,че ако й говорят по-бавно ги разбира ,но простите неща ,аз мисля ,че ще може да се оправи ,тъй като е амбициозен човек и ако знае ,че има интервю  ще се представи на ниво.

# 7
Според мен ще й е доста трудно, но щом вече е там ще трябва да се оправи.
Мисля си, че ако няма възможност в бъдеще да живее при нейните приятели, а ще трябва да си търси квартира, може да се насочи към гледане на възрастни хора. Доколкото знам има търсене, а ще може да живее и в жилището на човека, за който се грижи. Така ще си спести и евентуални транспортни разходи, защото разстоянията в големите градове са големи, а градския транспорт си е разход.

# 8
Според мен ще й е доста трудно, но щом вече е там ще трябва да се оправи.
Мисля си, че ако няма възможност в бъдеще да живее при нейните приятели, а ще трябва да си търси квартира, може да се насочи към гледане на възрастни хора. Доколкото знам има търсене, а ще може да живее и в жилището на човека, за който се грижи. Така ще си спести и евентуални транспортни разходи, защото разстоянията в големите градове са големи, а градския транспорт си е разход.

Да,разбирам... Ще й кажа всичко ,което ми дадохте като информация  вие и другата жена  ,почти съм сигурна че ако намери такава работа за гледане би я взела под голямо внимание ,все пак не може да се избира ,много е трудно и в чужбина. Още веднъж ви благодаря много . Hug Hug Blush Blush

Общи условия

Активация на акаунт